при натоварена система колата гасне - съвети ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
при натоварена система колата гасне - съвети ?
колеги смених си клапана на картерните газове обаче промяна няма , имам проблем от типа като дам газ и ако съм включил фарове и парно се мъчи да гасне понякога направо си гасне , на диагностиката всичко е ок , смених моторчето за обороти , дебитомера , чистих дюзи ама не се оправа и хората вдигат ръца , а проблема си остава ? с 55ампера акумулатор съм това дали има някакво значение , мотора е м42 е36 , а и днес замерихме компресията - 13 бара на 4-те цилиндъра
BMW 318is
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
аз имам подобен проблем от няколко месеца и няма оправяне.на диагностика ми излиза грешка 100 с 15 вероятни причини
на теб нищо ли непоказва елкона?никаква грешка?а иначе за съмненията ти да е от акумулатора -не е от него.а като негасне как върви?не е ли малко по-мудна?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: при натоварена система колата гасне - съвети ?
phantomas написа:колеги смених си клапана на картерните газове обаче промяна няма , имам проблем от типа като дам газ и ако съм включил фарове и парно се мъчи да гасне понякога направо си гасне , на диагностиката всичко е ок , смених моторчето за обороти , дебитомера , чистих дюзи ама не се оправа и хората вдигат ръца , а проблема си остава ? с 55ампера акумулатор съм това дали има някакво значение , мотора е м42 е36 , а и днес замерихме компресията - 13 бара на 4-те цилиндъра
Купи си читав акумулатор ексайд провери си алтернатора и свещите
I'm slowly drifting

phantomas написа:колеги смених си клапана на картерните газове обаче промяна няма , имам проблем от типа като дам газ и ако съм включил фарове и парно се мъчи да гасне понякога направо си гасне , на диагностиката всичко е ок , смених моторчето за обороти , дебитомера , чистих дюзи ама не се оправа и хората вдигат ръца , а проблема си остава ? с 55ампера акумулатор съм това дали има някакво значение , мотора е м42 е36 , а и днес замерихме компресията - 13 бара на 4-те цилиндъра
а без газ?и фаровете и таблото примигавали?
- phantomas
- младши ентусиаст
-
сега да поясня , с нова бубина съм , с нови свещи , атернатора ми зарежда отлично , нямам примигиния по таблото или каквито и да е неизправности , нямам газ , само бензинец , диагностиката отчиташе няква грешка за тоя клапан на картерните газове ама днес го смених с нов , и още няква незначителна , друго не се сещам , под колекторите имало някав вакумен клапан дето вършел тази работа ако някой е запознат да пише , а иначе колата върви та лети , само на свободни обороти като е работи неспокойно и подам ли газ , като е на свободна , и съм включил повече неща , опитва да нормализира оборотите но почти гасне
BMW 318is
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
phantomas написа:сега да поясня , с нова бубина съм , с нови свещи , атернатора ми зарежда отлично , нямам примигиния по таблото или каквито и да е неизправности , нямам газ , само бензинец , диагностиката отчиташе няква грешка за тоя клапан на картерните газове ама днес го смених с нов , и още няква незначителна , друго не се сещам , под колекторите имало някав вакумен клапан дето вършел тази работа ако някой е запознат да пише , а иначе колата върви та лети , само на свободни обороти като е работи неспокойно и подам ли газ , като е на свободна , и съм включил повече неща , опитва да нормализира оборотите но почти гасне
Смуче въздух от някъде-прегледай всичко ,което има връзка със смукателният колектор след дебитомера.Може и да е моторчето за празен ход-но предполагам ,че е дигностицирано и е наред.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
вакумния клапан под колекторите е за обезвъздушаване на резервоара ,може и от него да се базика колата и да гасне
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Акумулаторът за Е36, М42 го дават 65 амперчаса. Ако този проблем го прави само когато се включат повече консуматори, може да вземеш за проба някой акумулатор с по-голям капацитет. При мен също оборотите на празен ход падат за секунда до около 650 в минута когато се включи електрическата перка на охлаждането, или при вдигане на стъклото, след което "заспиват" на 850. Провери също така замасяването на двигателя, хлабави клеми на акумулатора, замасяването на купето. Имай в предвид, че напрежението подавано към запалителните свещи е 30000 волта. Съвсем малко неуплътвняване на клемите и лош контакт са в състояние да влошат работата на празен ход.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Как се подържат оборотите на празен ход-в ECU има зададена стойност ,която трябва да отговаря на моментно премерената,ако не отговаря,се отваря клапана в моторчето за празен ход,което довежда до отчитане на по-голямо количество въздух от дебитомера и съответно подаване на по-голямо количество гориво.Така ,че причината няма как да е електрическа. 
- phantomas
- младши ентусиаст
-
в началото смучеше въздух от едно не добре уплатнено съединение , сега всичко е оправено и пак е така , даже съм тествал със някакъв спрей , не помня как се водеше , ако има някаде пролука като пръснеш моментно се стабилизира , ама не е от това , чистил съм с ултразвук моторчето и дюзите , възможно ли е някоя дюза да ми пикае и на диагностиката това да не го засича , сега това се замислям макар че от друга страна като я настъпя много добре си работи мотора
BMW 318is
- phantomas
- младши ентусиаст
-
и да питам някой може ли да ми посочи в ис-а каде се намира тоя вакумен клапан под колекторите ? искам да видя цената му
BMW 318is
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
phantomas написа::arrow: колеги ако някоя от дюзите "пикае" диагностиката хваща ли този проблем ?
Трябва да се свалят дюзите и на стенд.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2