проблем перка на климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- светльо85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d Exclusive Edition
- Мечтае да кара: само бмв
проблем перка на климатика
Колеги искам да попитам нормално ли е перката на
климатика да неможе да се марда на рака и трябва ли
да се пуска когато килматика е пуснат.
климатика да неможе да се марда на рака и трябва ли
да се пуска когато килматика е пуснат.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
за ремонт е колега, вътре и се отлепят магнитите на мотора, занеси я на някой майстор по ел. мотори да ти я оправи, моита беше така и в Плевен за 50лв. я направиха като нова, сега като се включи лятото и изпод калниците чак духа топло
ПС: нова е към 350-400 лева май, и то в добрия случай. Така или иначе ще я сваляте - проверете и резисторите дали са добре, зимата е най-добрия момент за тази работа че не се ползва, иначе лятно време освен за климатика се ползва и от двигателя когато вземе да попрегрява по задръстванията и е наложително да работи идеално
Успех.

ПС: нова е към 350-400 лева май, и то в добрия случай. Така или иначе ще я сваляте - проверете и резисторите дали са добре, зимата е най-добрия момент за тази работа че не се ползва, иначе лятно време освен за климатика се ползва и от двигателя когато вземе да попрегрява по задръстванията и е наложително да работи идеално
Успех.
- светльо85
- кандидат ентусиаст
-
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
светльо85 написа:мерси за одговора колега а дали няакои занае каде ги
ремонтират в софия
По Раковска, посока Козлодуй, веднага след сливница в дясно има едно такова сервизче, само с ел. мотори и ротори се занимават, то си и пише "ремонт на ротори, ел. мотори...", или нещо от сорта беше. Не ми се е налагало да им се възползвам от услугите, но ми ги хвалиха наскоро.
Обаче трябва да го свалиш сам, и да го занесеш.
- светльо85
- кандидат ентусиаст
-
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Колеги и аз опрях до разбита перка...
Някой може ли да се похвали къде и срещу колко са му я оправили (в София), че не ми се дават 600 лв...
Някой може ли да се похвали къде и срещу колко са му я оправили (в София), че не ми се дават 600 лв...
Срещу 450 някъде си слагаш баш нова
На мойта също не можеше да се върти перката на ръка, отзад беше дошла на гости Корозия с приятелки и беше мазало...
Аз разбрах че не работи, едва когато температурата на двигателя почна да се покачва... Иначе климатика си работеше и без нея.
Но компромис с охлаждането на двигателя много много по разбираеми причини не ми се правеше че да ходя да я поправям, свалянето също не е много приятна работа и реших въпроса кардинално

На мойта също не можеше да се върти перката на ръка, отзад беше дошла на гости Корозия с приятелки и беше мазало...

Аз разбрах че не работи, едва когато температурата на двигателя почна да се покачва... Иначе климатика си работеше и без нея.
Но компромис с охлаждането на двигателя много много по разбираеми причини не ми се правеше че да ходя да я поправям, свалянето също не е много приятна работа и реших въпроса кардинално

Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!
- Каква яка графика!
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Да се надяваме, че няма де се стига чак до там, доколкото знам климатика
може и да работи без перката, с цената на това, че се скапва... май компресора.
може и да работи без перката, с цената на това, че се скапва... май компресора.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Karlo написа:Колеги и аз опрях до разбита перка...
Аз моята за 360 лв. я намерих чисто нова. Марка VEMO уж немска била, ама колко е немска само тези дето са я правили знаят. И другото което ми хареса е, че ел.мотора не е занитен както оригиналната SIEMENS, а е с гайки което ме навежда на мисълта, че ако се наложи ремонт на мотора отварянето му ще е значително по-лесно.
10 мнения
• Страница 1 от 1