Проблем с парното!!!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Проблем с парното!!!!

Мнение от JoRkAtA_pld » 19 Дек 2008, 19:14

Колеги да попитам до вчера ми работеше парното, а днес като карах реших да го включа, започва да духа и след малко започва да спира. Да попитам това от моторчето ли е или има нещо запушено. :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 19 Дек 2008, 19:54

Ами ако не чуваш да бучи моторчето, значи е от него. проблема може да е в самото моторче или пък в копчето дето го пускаш.
Невярвам да е нещо запушено защото щеше да спре да духа изобщо.

кандидат ентусиаст
Аватар

здр

Мнение от gbkmkw » 19 Дек 2008, 21:24

твърде е вероятно да е от моторчето.ако върви само на 4 степен може да има проблем в товарните съпротивления!мотора е на втулки и е възможно с времето като не се смазва да се движи по трудно и понеже от 1 до 3 степен е през споменатите товарни съпротивления и е с понижена мощност е възможно да се случва това!най вероятно трябва сваляне и смазване а ако са износени втулки смяна.ако са съпротивленията също смяна!за мотора се сваля от към двигателя.за товарните съпротивления при някой модели от кам шофьорските крака а при други са под самия мотор на парното.има теми със снимки и подробни обяснения.потърси ги!
BMW forever
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 20 Дек 2008, 16:18

И при мен е така. Пускам го на 4 и после свалям 3, 2... и нема ядове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Re: е30

Мнение от Indiana » 20 Дек 2008, 16:40

KPETEH написа:И при мен е така. Пускам го на 4 и после свалям 3, 2... и нема ядове.

Отдели 1-2 часа някой ден да го смажеш, щото и аз бях така 1 година и на следващата ново :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: е30

Мнение от щирлиц » 21 Дек 2008, 23:13

Indiana написа:
KPETEH написа:И при мен е така. Пускам го на 4 и после свалям 3, 2... и нема ядове.

Отдели 1-2 часа някой ден да го смажеш, щото и аз бях така 1 година и на следващата ново :mhihi:
Ти за тва време тряя да свалиш мотора+скорости и кардан,не отнема повече от 15-20мин,да свалиш капака с 4те болтчета 7 и 4 пластмасови вьздухозаборници,след това ВД 40 за промивка,и на финала финно машинно масло,став акто ново!!ако са здрави втулките де :winky:
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

Назад към E30