Поръчител
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Поръчител
Един приятел е поръчител на един познат, който си е изтеглил заем и понякога въпросният господин закъснява с вноските и се получават тягостни ситуации, понеже от банката звънкат на поръчителя
Въпросът ми е-ако човек стане поръчител и задълженото лице не плаща-или бави вноски, банката от поръчителя ли си иска парите по вноските, или си ги събира от членове на семейството на изтеглилия заема, роднини и др.?
Съжалявам ако въпросът е тъп, но съм срещал различни мнения и затова питам

Въпросът ми е-ако човек стане поръчител и задълженото лице не плаща-или бави вноски, банката от поръчителя ли си иска парите по вноските, или си ги събира от членове на семейството на изтеглилия заема, роднини и др.?

Съжалявам ако въпросът е тъп, но съм срещал различни мнения и затова питам

Никой не мое ма връне на селу!
Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.
И да, при проблем поръчителя (още известен като ГАРАНТ, сещай се защо) отнася ку.. Търсят го него и той поема плащането, ако този който е взел парите не ги внася или не може да ги внася.
И да, при проблем поръчителя (още известен като ГАРАНТ, сещай се защо) отнася ку.. Търсят го него и той поема плащането, ако този който е взел парите не ги внася или не може да ги внася.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Tano написа:Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.

k1k0 написа:Кофти за поръчителя ще плаща

До колегата:Мисля че трябва да му обясниш как да хванат добре връзката някак да го накара да си плаща редовно вноските!С разправия няма смисъл......Това е то да си поръчител същото като "Вересия от утре"!!!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Благодаря за инфото, кофти работа
Кофти е, че човек си пати от човещината,
Във всеки случай ме отказахте да ставам поръчител за в бъдеще.
п.п. Човека си плаща, но често им бавят заплатите и е постоянно на тръни да не го съкратят, пък заема е за 10 години

Във всеки случай ме отказахте да ставам поръчител за в бъдеще.
п.п. Човека си плаща, но често им бавят заплатите и е постоянно на тръни да не го съкратят, пък заема е за 10 години

Никой не мое ма връне на селу!
- cucko
- старши ентусиаст
-
Поръчител можеш да станеш само при семейството си!
Аз съм поръчител за 5 год. на майка ми и остават по-малко от година!
Можеше и майка ми да е поръчител на мен но тя има по-големи осигуровки и при изчисляване за определена сума кредит трябва аз да съм поръчитела!
Успех!
p.s. Чувал ли си,че с приятелите можеш само да пиеш и да ядеш......така си остават приятели!
Аз също съм изпитал голямо приятелство като на много пъти ми е молил дребно заемче при което след доста време отношенията се промениха...защото на мен ми е неудобно да му ги искам след като съм му ги дал-вината си е изцяло моя но аз съм си заплюл "еби му мамата на парите" щото не ме е яд за тях а това че след като ме е молил и обещал е длъжен да ми ги върне на думата си!
Така стават измамници и на никого нищо не давам ако ще и да мре,просто всеки човек трябва да се запита "когато взема заем от къде ще намери пари за да ги връща"
Аз съм поръчител за 5 год. на майка ми и остават по-малко от година!
Можеше и майка ми да е поръчител на мен но тя има по-големи осигуровки и при изчисляване за определена сума кредит трябва аз да съм поръчитела!

Успех!
p.s. Чувал ли си,че с приятелите можеш само да пиеш и да ядеш......така си остават приятели!
Аз също съм изпитал голямо приятелство като на много пъти ми е молил дребно заемче при което след доста време отношенията се промениха...защото на мен ми е неудобно да му ги искам след като съм му ги дал-вината си е изцяло моя но аз съм си заплюл "еби му мамата на парите" щото не ме е яд за тях а това че след като ме е молил и обещал е длъжен да ми ги върне на думата си!
Така стават измамници и на никого нищо не давам ако ще и да мре,просто всеки човек трябва да се запита "когато взема заем от къде ще намери пари за да ги връща"
Последна промяна cucko на 19 Дек 2008, 14:27, променена общо 1 път
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Tano написа:Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.
Що да е глупава. Като се налага, що да не ослужиш на приятел.
Преди като кредити става само с 3/4-ма поръчители...
- cucko
- старши ентусиаст
-
Красимир! написа:Tano написа:Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.
На този етап го правиш от добра воля но в такава финансова криза малко ме съмнява....да ти кажа само гледай да не си "измамен"
А така или иначе,трябвали му прари всеки да си направи сметка за какво са му трябвали и да мисли как ги е пестил....според мен ако човек е намислил нещо и не разполага с толкова просто да използва дните(месеците или годините) да почака за да спести от колкото да взима заем на чужд гръб и то с лихва отгоре!А това че не може да почака си е негов проблем!
Иначе работата на този етап е много проста "по-добре вземи и харчи от колкото пести и давай"

p.s. Именно щом казваш че преди кредит се давало с 3-4 поръчитела,а сега защо само с 1 поръчител....би ли се запитал "ЗАЩО"?!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
saleen написа:Човека си плаща, но често им бавят заплатите и е постоянно на тръни да не го съкратят, пък заема е за 10 години
Да станеш поръчител не е глупаво, ма да станеш поръчител на кредит за 10 години на човек, дето не ти е близък роднина - тва вече е глупаво...
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Така стават измамници и на никого нищо не давам ако ще и да мре,просто всеки човек трябва да се запита "когато взема заем от къде ще намери пари за да ги връща"[/quote]
Колега аз имам приател с който се знаем от 10 години, и винаги бих му помогнал, както и тои на мен и съм го правил както и той. Ако на този на които си дал заем и те запали, значи това говори той колко те уважава, колко държи на теб като приател. А това да станеш поръчител на някои за 10 години си е доста тъпо. Той на мен ми беше станал поръчител, но вече всичко е оправено отдавана. Също така никога не съм го притискал за пари както и тои мен.
За това прави добро защото някои ден ще ти се върне, нямам предви да му дадеш 10000 лева и да те запали, говорим за по поносими суми...
Колега аз имам приател с който се знаем от 10 години, и винаги бих му помогнал, както и тои на мен и съм го правил както и той. Ако на този на които си дал заем и те запали, значи това говори той колко те уважава, колко държи на теб като приател. А това да станеш поръчител на някои за 10 години си е доста тъпо. Той на мен ми беше станал поръчител, но вече всичко е оправено отдавана. Също така никога не съм го притискал за пари както и тои мен.
За това прави добро защото някои ден ще ти се върне, нямам предви да му дадеш 10000 лева и да те запали, говорим за по поносими суми...
Красимир! написа:Tano написа:Да станеш поръчител за кредит е много глупава постъпка.

12 мнения
• Страница 1 от 1