Трафика в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 19 Дек 2008, 13:23

M2PR написа:...

Аз ли кво правя? Аз се престроявам където трябва и си чакам като балък просто съм спокоен човек. А такива дето в задръстването са се набрали на волана и щъкат между лентите и аха минат в едната лента и веднага почва да ги гложди мисълта "абе аз май се прецаках, дай да мина в другата лента - там е далаверата" са ми страшно смешни. Не съм тръгнал да пускам гневни теми и да поклаждам някакъв безмислен и безкраен спор, дето се води периодично през няколко седмици.
Не знам от кое мое изречение си направи извода, че нарочно засичам хората, които бързат? В случая, за който споделих просто си позволих да се заям с тъпото копеленце, което си мисли, че е голяяяяям тарикат, когато бях абсолютно в правото си в собствената си лента а той в насрещното безобразно нагло.
Съвсем други неща ме карат да се чувствам добре и "велик", а пътуването в трафика просто съм го приел за такова и си се движа без да се изнервям за глупости и от глупаци.
Естествено, че С/Г класите всяват други чувства в мен и това е съвсем нормално за всеки трезво мислещ човек и всички други мнения са от сферата на форумните фантастики и герои, които са доста често срещани тук, ама остават само във вируталното пространство. :D
Последна промяна b2 на 19 Дек 2008, 13:23, променена общо 1 път
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 19 Дек 2008, 13:23

Bogat-Beden написа:
M2PR написа:Мдааааа, как пропуснах да го спомена ?! :roll: - голям процент от "новодошлите" са крайно нагли и безочливи ла*на,
Силни думи бих казал :confused: А има ли причинно -следствена връзка с произхода им според теб :roll: По обратна логика,по подразбиране повечето тукашни цветя ли са :confused:

Силни са, да; пък на всичкото отгоре и точни ;)
Няма връзка към "дискусията" тук; има такава към това, което се случва по улиците ;)

едит : с произхода - до някаква степен; не казвам, че няма и същите екземпляри-софиянци; но като цяло, както казах голям % от идващите тук се чувстват като отвързани, щото не ги познава никой, не е акто малкото градче в което всеки се знае ;)
Последна промяна M2PR на 19 Дек 2008, 13:26, променена общо 2 пъти
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Дек 2008, 13:23

Zapa написа:Аз съм почти убеден че дори и лондонско метро да имахме пак всички щяха да се юркат с трошките си по улиците, щот как така до днес си карал баварец и сега в един момент да се качиш на метро или трамвай, сакън, кво ше си помислят после другите за мен, ами пичките от студ. град с кви очи ше ги гледам после :mhihi: 8) :mhihi:
хАпцилютно :!:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 19 Дек 2008, 13:25

Последна промяна ///Ivan на 19 Дек 2008, 13:28, променена общо 6 пъти
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 19 Дек 2008, 13:25

Bogat-Beden написа:
M2PR написа:Мдааааа, как пропуснах да го спомена ?! :roll: - голям процент от "новодошлите" са крайно нагли и безочливи ла*на,
Силни думи бих казал :confused: А има ли причинно -следствена връзка с произхода им според теб :roll: По обратна логика,по подразбиране повечето тукашни цветя ли са :confused:

Не, братле, тукашните не са просто цветя...тукашните са цели цветни храсти, че даже някои от тях са и голееееми дървета, отрупани с цъфнали цветчета :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 19 Дек 2008, 13:25

Добре... :) Но за мен няма град, който да може да се разшери..! Всеки град е стигнал пределите си..! Ето примера за Пловдив-още една година и Марково, Брестник и т.н ша си официално квартали в Пловдиш :) Трябва да се направи нов град някъде :mhihi: Ама добре де, как едни тъпи австрийци са го измислили...! Строят вече надолу..! Улиците не съм и по-широки от нашти..!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Дек 2008, 13:34

vesko06 написа:Добре... :) Но за мен няма град, който да може да се разшери..! Всеки град е стигнал пределите си..! Ето примера за Пловдив-още една година и Марково, Брестник и т.н ша си официално квартали в Пловдиш :) Трябва да се направи нов град някъде :mhihi: Ама добре де, как едни тъпи австрийци са го измислили...! Строят вече надолу..! Улиците не съм и по-широки от нашти..!

Тука е същата работа. Има план да местят центъра в циганската махала. Съвсем официален план. Защото там може да се бута много незаконно строителство, а може и да се засипят блатата... И така да се даде малко въздух....
Но София и трафика не може да поеме.

И проблемът не е в околностите, а в центъра. Колкото и да расте града, пропускливостта на центъра не може да порастне. Освен ако не бутнат Семинарията, НДК, ЦУМ.... И още квот се сетиш....
Отделно, тя си е град с кофти разположение във всяко отношение и просто не е за столица.

Да, нов град е решение. Макар и да звучи екзотично идеята, но според мен е спасение. Вместо да вдигат хотели, могат да вдигнат нещо такова... Само че не първо да правят апартаменти и да ги продават на зелено, а първо да направят пътища и после да ги застрояват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Дек 2008, 13:51

Осрахте се, както и темата осрахте. :twisted: :twisted:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 19 Дек 2008, 13:54

По добре с кола отколкото с метро особенно за някои хора :help: . Преди няколко дена се случи една доста нелепа ситуация, от която просто останах изумен. Към 7:40 часа на път за работа си се качвам в иначе претъпканото метро (станция Западен парк) и някакси с леко побутване си намирам място. На 6 метра от мен една майка с малкото си детенце (можеби първи клас) нещо нервничат и мрънкат на хората да направят място защото детето явно го хващаше клаустрофобията. Поразместиха се малко хората, НО на следващата спирка демек Вардар чакат да се качат около 15тина ГОВЕДА искам да го подчертая с 5 черти. Место има за една болонка и кокер шпаньол, но въпреки това въпросните чичковци и лелки решиха да се качат без да ги интересува, че в същия вагон има метър и 30 дете, което едвам издържа на цялата тази навалица около него. И кво става бутайй бутаййййй ръгай бутай ръгааай, при което майката се развиква, че няма място за детето и, но те продължиха и след като се затвориха вратите и тръгнахме минаха 10-15 секунди на детето взе, че му стана нещо. Започна истерически да вика с всичка сила и явно и не му стигаше въздуха а а майката крещеше да се разбутат малко хората, защото има малко детето, на което му става лошо. И от там аз стоя и гледам ей така :shock: и едвам се въздържам да не започна да псувам като някой долен циганин. И понеже няма места да се бутнат хората, майката вдигна детето и едвам едвам го държи за да не стои в мелето а то продължава да вика и да се дере по възможно най гнеприятния начин. И вече на следващата спирка слязоха доста от хората и отидоха да се бутат по другите вагони. Детето спря да крещи, разплака се а майката взе да псува всички и то с основание. Недай си боже на детето може да му остане дефект за цял живот от подобна случка и после ела ми намери виновните да ходиш и да ги разстреляш. Затова извода е, че с колата си е доста по добре отколкото с претъпкания шибан градски транспорт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 19 Дек 2008, 13:56

b2 написа:
M2PR написа:...

Аз ли кво правя? Аз се престроявам където трябва и си чакам като балък просто съм спокоен човек. А такива дето в задръстването са се набрали на волана и щъкат между лентите и аха минат в едната лента и веднага почва да ги гложди мисълта "абе аз май се прецаках, дай да мина в другата лента - там е далаверата" са ми страшно смешни. Не съм тръгнал да пускам гневни теми и да поклаждам някакъв безмислен и безкраен спор, дето се води периодично през няколко седмици.
Не знам от кое мое изречение си направи извода, че нарочно засичам хората, които бързат? В случая, за който споделих просто си позволих да се заям с тъпото копеленце, което си мисли, че е голяяяяям тарикат, когато бях абсолютно в правото си в собствената си лента а той в насрещното безобразно нагло.
Съвсем други неща ме карат да се чувствам добре и "велик", а пътуването в трафика просто съм го приел за такова и си се движа без да се изнервям за глупости и от глупаци.
Естествено, че С/Г класите всяват други чувства в мен и това е съвсем нормално за всеки трезво мислещ човек и всички други мнения са от сферата на форумните фантастики и герои, които са доста често срещани тук, ама остават само във вируталното пространство. :D

Изключая подобни на този от твоя случай, наистина има хора, които адски бързат. То всъщност кой ли не бърза, но понякога има наистина спешни случаи...
Иначе и аз мразя такива лекета, които не знаят къде отиват, ама бързат...ей така за спорта... Човек може да бъде сигурен, че в една такава ситуация ако ме изпреварва в насрещното най-нагло и то за нема нищо (подобно на мой скорошен случай с един голф) ще си остане там, изобщо няма и да влезе в лентата ми :twisted: ако някой друг /много напред или много назад/ се смили да го пусне - ок; въпреки че забелязвам, че е не малък броя на хората, които не пускат такива камикадзета да се връщат обратно...
Друг е момента, че както някой по-горе каза, много женици се покатериха на хавтомобили. Всеки 2ри шофьор е жена. Почти всяка тъпа ситуация е създадена от жена :help: абе ужас.

А относно тези с горепосочените модели, е добре де аджеба.. трябва ли да ги имаме за нещо повече на пътя!? Не. Аз лично не им цепя басма; повечето, които карат такива коли сега са някви лекета - ако примерно ти се прави на отворен и ти се бута в лентата и не го пуснеш и какво?! Да не мислиш, че ше е толкова отворен от пуст зор да си удари миризливия джип?! Ма, разбира се че не ;) Тези, които са "по-зли" никога няма да излязат да карат в това движение 200% (не за друго, ма не се знае каква случка може да ги сполети) ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 19 Дек 2008, 14:09

alexsch написа:....подкрепям идеята с две ръце столицата да се премести някъде другаде! аз обаче имам по-добра идея- да я преместим тая наша столица да речем в Берлин....

Стара Загора е най - добрият вариант.
Прави улици, паркове, а у ..
София пак ще си остане върха,
само къде ще се махнат всичките й отрицателни черти..
Последна промяна Красимир! на 19 Дек 2008, 14:09, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от someone » 19 Дек 2008, 14:09

Аз мисля, че може много да се направи за трафика в центъра, преди да се вземат радикални решения.

Хората ходят на центъра по работа, а не просто защото им се минава от там. Всички или почти всички администрации са на центъра. Масово офисите на фирмите са на същото място. Всичко това може да се премести в периферията на града.

Ето - примерно нашата служба я преместиха в Овча Купел, в бившите хотели на АОНСУ. Само че всеки ден поне десет наши коли са в центъра нон-стоп - карат хора, носят поща...просто защото останалите институции, с които работим са там. Ако и те бъдат преместени, нещата ще изглеждат съвсем различно. Хората гледат да си правят офисите в центъра или защото го смятат за по-престижно, или защото постоянно имат работа по институциите и искат да им е удобно за обикаляне. Ако тези институции са някъде в периферията на града, втората категория офиси - тези, които са на центъра за да им е удобно на хората да обикалят, със сигурност също ще се преместят. Ок, нека представителните държавни институции -парламент, президенство, министерски съвет си останат там, но нищо не налага прокуратурата и съдът, или министерство на труда, министерство на културата да бъдат на центъра, или НАП примерно да бъдат там. Съвсем лесно може да се обособи един квартал, където да се изсипе всичката държавна администрация - едно, че ще е по лесно да си общува помежду си и държавните институции ще икономисват страшно много пари от гориво, и друго, че ще се избегне необходимостта да ходиш на центъра, за да посетиш съответната администрация. Друго, че масово хората ще си преместят офисите след тях. Давам гаранция, че преместят ли съдилищата, първи, които ще се преместят след тях ще бъдат адвокатите, а в София само това са над 6000 човека. Ако се чудите къде може да се направи този административен квартал - вижте на картите Манстирски Ливади - изток. Почти незастроено е.

Отделно общината може със съгласие на държавата да въведе по високи такси или данъци за фирмите, които държат офисите им да са на центъра.

Друго, което е възможно да се направи - тотална промяна на концепцията на градския транспорт. Тук е правен едва ли не на принципа от всеки квартал - до всеки квартал. някакви хаотично и идиотски измислени автобусни, тролейбусни и трамвайни линии, с някакви огромни автобуси...
Най - подреденият градски транспорт, който съм виждал е в Нант. Там имат точно две тамвайни линии, които се пресичат като кръст по средата на града, а автобусните им линии са доколкото си спомням 6 или 7 (тук може да греша) и маршрутите им представляват окръжности, описани около мястото където се пресичат трамвайните линии - погледнато на картата изглежда точно като паяжина. Спирки има на всяко място, където автобусна линия се пресича с трамвайна. До където и да искаш да отидеш - първо се придвижваш с автобус до трамвайната линия, която в най-лошия случай е на не повече от 10 мин., от там с трамвая до нужния периметър, слизаш и си хващаш автобуса, за да се придвижиш вече по периметъра. Билетчетата им важат 1 час и можеш да сменяш колкото си искаш трамвая и автобуса.

Това са само две неща, а кой знае колко още могат да се измислят.
Последна промяна someone на 19 Дек 2008, 14:13, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 19 Дек 2008, 14:11

Момци с тия трактори и стиденти днеска съм се забил у офиса и полиция не може да ме искара от тука преди 8 вечерта :mhihi: :mhihi:

А иначе решението на проблема с трафика се крие под земята (метро и парко места). Ако имаше нормален градски транспорт много хора щяха да го ползват, а пък ние щяхме да си караме спокойно, защото селинджърите като дойдат в софия със сигурност не изгарят от желание да карат в тоя град дето не го познават и с трафик който не са виждали дори и по телевизора. Ама просто нямат избор - ноти могат да паркират нито да вземат градски транспорт

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Дек 2008, 14:15

M2PR написа:Човек може да бъде сигурен, че в една такава ситуация ако ме изпреварва в насрещното най-нагло и то за нема нищо (подобно на мой скорошен случай с един голф) ще си остане там, изобщо няма и да влезе в лентата ми :twisted: ако някой друг /много напред или много назад/ се смили да го пусне - ок; въпреки че забелязвам, че е не малък броя на хората, които не пускат такива камикадзета да се връщат обратно...

Мда, много се дразня от такива тарикатчета. Един такъв с А-класа на горублянския светофар щеше да ме отнесе, щото много бързаше и непременно трябваше да изпревари цялата колона от лентата за наляво. :evil: Е, в последствие се оказа, че не бърза ЧАК толкова, даже беше достатъчно любезен да си признае, че е карал като магаре. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от someone » 19 Дек 2008, 14:25

Ето ви и революционния информационен бюлетин:

По данни от http://www.netinfo.bg/

150 трактора на пл. "Св. Александър Невски"
Зърнопроизводителите искат среща с премиера Сергей Станишев и заплашиха, че, ако тя не се състои, тази нощ в столицата ще влязат и тежките машини.

Аз като ви приказвам, вие се смеете...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата