"Ремонт" в БОВА КАР

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 18 Дек 2008, 20:03

Незнам колеги,момчето което се израси там ми е приятел,доста време гледахме фактурата и се чудихме да се смеем ли да плачем ли :shock: А за симптомите на колата леко придърпваше в ниските обороти нищо повече.На диагностиката са установили бобина а свешите им е казал да сменят защото били на 70 000 км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 ТДС

Мнение от vaaseetoo » 18 Дек 2008, 22:41

Това е ненормална работа! Има други сервизи вършат същата работа за половината пари и то качествено

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: C20LET

Мнение от m4r1qn » 19 Дек 2008, 10:00

в Дарукар е 5 за единица труд.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2008, 10:15

Колега, това е пълна подигравка!!!
Какви са тези цени и каква е тази проверка на бубина Изображение
Въобще, цялата фактура е един пълен бъзик.Как така един път ти вземат пари за диагностика, после ти вземат пари да ти проверят бубина и накрая да ти изчистят грешките.Така както е описано, една проста диагностика, която във всеки друг оторизиран сервиз струва 60лв, на теб са ти взели 162.5лв.
И каква е тази проверка на DME блок, след като той също влиза в диагностика.

Вземай я тази фактура и отивай при управителя да се сърдиш.То не толкова за парите, ами тук очевадно те вземат за теле :evil:

Бил съм в Дару, Камор и Варна Карс, такива глупости не въм видял никъде, дори съм установил, че цените им са по-ниски от доста други сервизи!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от signala » 19 Дек 2008, 10:32

mad_presley написа:Колега, това е пълна подигравка!!!
Какви са тези цени и каква е тази проверка на бубина Изображение
Въобще, цялата фактура е един пълен бъзик.Как така един път ти вземат пари за диагностика, после ти вземат пари да ти проверят бубина и накрая да ти изчистят грешките.Така както е описано, една проста диагностика, която във всеки друг оторизиран сервиз струва 60лв, на теб са ти взели 162.5лв.
И каква е тази проверка на DME блок, след като той също влиза в диагностика.

Вземай я тази фактура и отивай при управителя да се сърдиш.То не толкова за парите, ами тук очевадно те вземат за теле :evil:

Бил съм в Дару, Камор и Варна Карс, такива глупости не въм видял никъде, дори съм установил, че цените им са по-ниски от доста други сервизи!

Точно това се чудихме и ние,много диагностики много проверки са направили нещо.И затова исках някой да каже колко струва едно закачане в друг оторизиран сервиз,и дали и там се плаща за всичко отделно?И защо проверка дме е отделно както и зануляването.Това са пълни глупости :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 19 Дек 2008, 11:55

Според тази фактура колата би трябвало да е седяла 63,5 часа в сервиза, като непрекъснато и е правено нещо... Няма как да се случи това... Просто нещо е сбъркано защото по-скоро трябва да съберат всичките процедури в рамките на 2 часа, а не да им събират времената и с това да се получава дявол на магаре...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2008, 12:09

signala написа:
mad_presley написа:И затова исках някой да каже колко струва едно закачане в друг оторизиран сервиз,и дали и там се плаща за всичко отделно?И защо проверка дме е отделно както и зануляването.Това са пълни глупости :evil:

62лв струва диагностиката, като в тази цена е включена проверка на всичко, за което са ти взели пари.Точно за това е диагностика, първо ти я закачат, диагностицират, казват ти какъв е проблема и ти ако решиш ч ремонтираш при тях, ако не искаш при тях, просто знаеш какво е казала диагностиката и отиваш другаде да си го сменяш.

Тук си натоварен с минимум 100лв за излишни диагностики, които трябва да са включени в цената от 62лв.Всичко останало е нереално и според мен си е жива подигравка!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от signala » 19 Дек 2008, 12:23

А изчистването на грешки отделно ли е както е на тази фактура или и то е включето в тази сума от 62 лв?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2008, 12:33

Всичко описано като диагностика влиза в тези 62лв, включително и изчистването.С две думи, 62лв струва закачането на диагностичния компютър, установяване на проблемите и изчистване на грешките.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 19 Дек 2008, 12:34

Аз ви казах за тези капути ,товарят цените ,измислят ти какво ли не ,сменят части без да те питат ,а обяснението им че те така преценили.И знете ли за какво е това ,емии да лапнат по голям процент бонус към заплатата си приемчика и управителя :evil:
Нищо лично ,Просто бизнес !

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 19 Дек 2008, 16:39

mad_presley написа:Бил съм в Дару, Камор и Варна Карс, такива глупости не въм видял никъде, дори съм установил, че цените им са по-ниски от доста други сервизи!

m4r1qn написа:в Дарукар е 5 за единица труд.

:mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 19 Дек 2008, 17:05

Че те във ВОЛФ взимат по малко,ГОЛЕМИ ЧИСТАЧИ на малки грешки

Предишна

Назад към E39