Минутка за размисъл

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Re: Минутка за размисъл

Мнение от Totogada » 19 Дек 2008, 0:15

Pitbull_Germany написа:
radio_manbg написа:.........

....искам да ти кажа, че хора като теб ме карат да се усмихвам и да вярвам, че все още има шанс вълчата ни психика да се промени!

:yes:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pLaM3N » 19 Дек 2008, 0:25

8) Така е, малко сме !
И все по малко ставаме хората който когато не сме чули изречението/думата на другия събеседник отвръщаме със думата "Моля" а не "кВо" или "АааАааАаа" !!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 19 Дек 2008, 1:16

Много добре написано..... :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 19 Дек 2008, 10:00

Лошото е, че в младите хора (до 22-23 има и изключения) се е насъбрала много агресия. И за това не са виновни те :!: а заобикалящата ги среда. Те разсъждават така защото гледат какво се случва около тях и си казват след като другите могат да правят каквото си искат и аз така, дори и да не са прави са готови да защитават мнението си с цената на бой само и само да докажат, че никой не може да им казва какво да правят. Аз съм на 27, не съм някакъв чичка който се опитва да дава напътствия. Говоря от личен опит. Имам брат който е в момента на 21 и просто до преди 7-8 месеца беше много трудно да се комуникира с него, все си мислеше че на 18-20 вече знае всичко за живота и за да си добре и да оцеляваш трябва да мачкаш другите! Много пъти съм си говорил с него и за мое щастие напоследък започна малко от малко да се вслушва в това което му говоря. Но лошото е че повечето от хората на тези години е така. И с повечето няма кой да си поговори защото в къщи се държат нормално, а като излязат и се почва. Не знам какъв е изхода от цялата ситуация. Може би с времето агресията ще отмине, но дотогава всички ще си патим от нея. Дали защото ще бъдем засичани по пътя, дали от хвърлянето на боклук където им падне и много други ситуации. Решението е само едно. Да се опитваме да говорим поне с близките си хора (приятели и роднини) когато някой се държи не както трябва. Защото те ще се слушат поне малко в това което казвате защото ако сте близки не сте си безразлични! Ако някой непознат ти направи забележка за нещо в повечето случаи или се отминава с пренебрежение или се отговаря с думите "Абе ти ли ще ми казваш какво да правя". Затова друго решение няма!
Съжалявам ако някой се е почувствал отегчен от изказването ми, но за съжаление такива са нещата от живота или поне аз мисля така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 19 Дек 2008, 13:50

Колеги благодаря ви че намирам отзивчивост към това което съм написал. И не толкова защото аз съм ги писал а защото все още виждам че в всеки от нас се крие човечност и желание за малко повече хуманност и доброта на фона на сивият пеизаж а именно това беше и целта на темата... да открехнем малко от малко сърцата си за да вкараме цвят и оптимизъм в ежедневието.
Да обвиняваме по-младите е грешка... преди време един мой приятел ми каза следната фраза : Имай на предвид, че за съжаление все по рядко хората си дават сметка че по това което сега се постеля ще минат поколенията след тях"
Има обаче друг момент които според мен ни разграничава от останалите животни - а именно способността на човек да преценява ситуацията и да търся най-удачният вариянт за себеси, или по друг начин казано стремеж за облагородяване на съществуването.
Незнам деиствителността в България през каква призма е изкривена но тук всеки гледа да ощети другите което в крайна сметка се превръща в един затворен цикъл чиято равносметка е че никой не печели.
Един колега беше написал следното : ....пусни тук номера на този гамен с Е46-цата да го оплюем всички! ... да кажем че целта на тази тема е не да се плюе - всики сме наясно че това си го умеем, а точно обратното. Друг вариянт е да си го пуснал със саркастична нотка - и ако това е така пак не виждам защо ? Аз винаги мога да ти отговоря - Защо колега да не се позна?! И след това да се предизвикат един тон глупости и някъде към 5-тата страница на тематая някой да запита дали модераторите няма да я заключат че е пълна глупост...
Много е лесен избора - конфронтация, за съжаление това се е доказало че не е решение, а поражда агресия и усложнения.
Пак казвам че темата е пусната като един апел от ваш колега (било че съм с БМВ, било че съм шофьор) но най вече като от Човек... и това е молба а не закон... никой не задължавам (защото не мога)... а дори и да можех не бих .. пак казвам че срещнах даоста интелигентни хора тук и затова смятам че всеки един разумен човек би предприел незначителното усилие да е толерантен към останалите... Но в краина сметка всеки си преценява. Аз колеги все повече се замислям над това как се държим с околните...

Да направим едно съвсем бегло прследяване на причинно следствената връзка. В следствие на това че хората са станали краини егоисти и морала и ценностите са останали в историята, хората са се отчуждили и си нямат доверие. Което от своя страна поражда ситуация - всички знаят че един човек се манипулира много по лесно от едно общество (Справка - "един свитък" съчки и неговото трошене)
в един прекрасен момент се оказва че всички сме интелигентни егоисти манипулирани от хитри глупаци а шапката за всички е една и съща... И пак от всичко губим ние....

Не мога да разбера - склонни сме да излезем на протест за това че ни бъркат в джоба а подминаваме с лека ръка убииствата и безчинствата на една прослоика... има една приказка - Можеш да се изсереш в чинията на българина... можеш да се изсереш на главата му ... да спиш с жената... да се подиграваш с близките му, но никога не пипай парите му.... е докъде сме я докарали?

Целта на всичко написано дотък е не да ви пизова да хванем сопите - а просто да помислим за останалите да се опитаме да бъдем една идея по добри... нещо което не коства друго освен ЕДНА МИНУТА РАЗМИСЪЛ!

Поздрави колеги и усмхнат ден.

п.п. Моя ден е една идея по красив сле мненията ви.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Предишна

Назад към Страхотни истории