при натоварена система колата гасне - съвети ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

при натоварена система колата гасне - съвети ?

Мнение от phantomas » 18 Дек 2008, 18:07

колеги смених си клапана на картерните газове обаче промяна няма , имам проблем от типа като дам газ и ако съм включил фарове и парно се мъчи да гасне понякога направо си гасне , на диагностиката всичко е ок , смених моторчето за обороти , дебитомера , чистих дюзи ама не се оправа и хората вдигат ръца , а проблема си остава ? с 55ампера акумулатор съм това дали има някакво значение , мотора е м42 е36 , а и днес замерихме компресията - 13 бара на 4-те цилиндъра
BMW 318is

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 18 Дек 2008, 18:29

аз имам подобен проблем от няколко месеца и няма оправяне.на диагностика ми излиза грешка 100 с 15 вероятни причини :mhihi: :mhihi: :mhihi: на теб нищо ли непоказва елкона?никаква грешка?а иначе за съмненията ти да е от акумулатора -не е от него.а като негасне как върви?не е ли малко по-мудна?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: при натоварена система колата гасне - съвети ?

Мнение от DirtySouth » 18 Дек 2008, 18:32

phantomas написа:колеги смених си клапана на картерните газове обаче промяна няма , имам проблем от типа като дам газ и ако съм включил фарове и парно се мъчи да гасне понякога направо си гасне , на диагностиката всичко е ок , смених моторчето за обороти , дебитомера , чистих дюзи ама не се оправа и хората вдигат ръца , а проблема си остава ? с 55ампера акумулатор съм това дали има някакво значение , мотора е м42 е36 , а и днес замерихме компресията - 13 бара на 4-те цилиндъра

Купи си читав акумулатор ексайд провери си алтернатора и свещите
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар

Мнение от stasi » 18 Дек 2008, 20:36

phantomas написа:колеги смених си клапана на картерните газове обаче промяна няма , имам проблем от типа като дам газ и ако съм включил фарове и парно се мъчи да гасне понякога направо си гасне , на диагностиката всичко е ок , смених моторчето за обороти , дебитомера , чистих дюзи ама не се оправа и хората вдигат ръца , а проблема си остава ? с 55ампера акумулатор съм това дали има някакво значение , мотора е м42 е36 , а и днес замерихме компресията - 13 бара на 4-те цилиндъра

а без газ?и фаровете и таблото примигавали?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 18 Дек 2008, 21:29

сега да поясня , с нова бубина съм , с нови свещи , атернатора ми зарежда отлично , нямам примигиния по таблото или каквито и да е неизправности , нямам газ , само бензинец , диагностиката отчиташе няква грешка за тоя клапан на картерните газове ама днес го смених с нов , и още няква незначителна , друго не се сещам , под колекторите имало някав вакумен клапан дето вършел тази работа ако някой е запознат да пише , а иначе колата върви та лети , само на свободни обороти като е работи неспокойно и подам ли газ , като е на свободна , и съм включил повече неща , опитва да нормализира оборотите но почти гасне
BMW 318is

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Дек 2008, 21:56

phantomas написа:сега да поясня , с нова бубина съм , с нови свещи , атернатора ми зарежда отлично , нямам примигиния по таблото или каквито и да е неизправности , нямам газ , само бензинец , диагностиката отчиташе няква грешка за тоя клапан на картерните газове ама днес го смених с нов , и още няква незначителна , друго не се сещам , под колекторите имало някав вакумен клапан дето вършел тази работа ако някой е запознат да пише , а иначе колата върви та лети , само на свободни обороти като е работи неспокойно и подам ли газ , като е на свободна , и съм включил повече неща , опитва да нормализира оборотите но почти гасне

Смуче въздух от някъде-прегледай всичко ,което има връзка със смукателният колектор след дебитомера.Може и да е моторчето за празен ход-но предполагам ,че е дигностицирано и е наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 19 Дек 2008, 8:20

вакумния клапан под колекторите е за обезвъздушаване на резервоара ,може и от него да се базика колата и да гасне

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 19 Дек 2008, 10:25

Акумулаторът за Е36, М42 го дават 65 амперчаса. Ако този проблем го прави само когато се включат повече консуматори, може да вземеш за проба някой акумулатор с по-голям капацитет. При мен също оборотите на празен ход падат за секунда до около 650 в минута когато се включи електрическата перка на охлаждането, или при вдигане на стъклото, след което "заспиват" на 850. Провери също така замасяването на двигателя, хлабави клеми на акумулатора, замасяването на купето. Имай в предвид, че напрежението подавано към запалителните свещи е 30000 волта. Съвсем малко неуплътвняване на клемите и лош контакт са в състояние да влошат работата на празен ход.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 19 Дек 2008, 15:56

Как се подържат оборотите на празен ход-в ECU има зададена стойност ,която трябва да отговаря на моментно премерената,ако не отговаря,се отваря клапана в моторчето за празен ход,което довежда до отчитане на по-голямо количество въздух от дебитомера и съответно подаване на по-голямо количество гориво.Така ,че причината няма как да е електрическа. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 19 Дек 2008, 18:10

в началото смучеше въздух от едно не добре уплатнено съединение , сега всичко е оправено и пак е така , даже съм тествал със някакъв спрей , не помня как се водеше , ако има някаде пролука като пръснеш моментно се стабилизира , ама не е от това , чистил съм с ултразвук моторчето и дюзите , възможно ли е някоя дюза да ми пикае и на диагностиката това да не го засича , сега това се замислям макар че от друга страна като я настъпя много добре си работи мотора
BMW 318is

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 19 Дек 2008, 20:30

и да питам някой може ли да ми посочи в ис-а каде се намира тоя вакумен клапан под колекторите ? искам да видя цената му
BMW 318is

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 20 Дек 2008, 19:14

:arrow: колеги ако някоя от дюзите "пикае" диагностиката хваща ли този проблем ?
BMW 318is

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 21 Дек 2008, 11:48

Не.Провери маслото дали мирише на бензин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 21 Дек 2008, 11:57

phantomas написа::arrow: колеги ако някоя от дюзите "пикае" диагностиката хваща ли този проблем ?

Трябва да се свалят дюзите и на стенд.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 22 Дек 2008, 3:01

проблема със сигорност не е от дюза -стъпково мотор4е,дебитомер,въздух
Изображение

Следваща

Назад към E36