За предното стъкло...
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За предното стъкло...
Интересува ме дали някой е сменявал предното си стъкло, къде, как се е получило и има ли особености.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Аз моето го сменях преди 2 седмици в Кобра, че го пукнах с рамото на чистачката
Като цяло съм доволен ама им седях на главите постоянно, щото счупиха 5 от 16-те щипки и нямаше да ги сменяг
ония ми вика, "небой се колега имаш още 11"
та ги смениха и счупените. Каското ми плати всичко 155лв - стъкло със зелена ивица и 5бр. щипки. След това оставяш колата в покой 24 часа и това е 

Като цяло съм доволен ама им седях на главите постоянно, щото счупиха 5 от 16-те щипки и нямаше да ги сменяг

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75158
Като минавам покрай техен сервиз и се обръщам на другата страна
Георги Пенчев

Като минавам покрай техен сервиз и се обръщам на другата страна

Георги Пенчев
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Жорка защо не си се обадил в кобра имам познат и нямаше да се държът така като се свърва с него.Penchev написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75158![]()
Като минавам покрай техен сервиз и се обръщам на другата страна![]()
Георги Пенчев
\MITETO\ DSB написа:Жорка защо не си се обадил в кобра имам познат и нямаше да се държът така като се свърва с него.Penchev написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75158![]()
Георги Пенчев
Определено не са професионалисти. В сервиза на Кобра във Варна са събрани сигурно от "кол и въже", но нямах друг избор защото не ми се разправяше с фактури, експертни оценки и тн., направо го смених където ме изпратиха от застрахователя т.е в Кобра. Иначе не бих отишъл там

- Illusion
- Бургаското явление
-
\MITETO\ DSB написа:Жорка защо не си се обадил в кобра имам познат и нямаше да се държът така като се свърва с него.Penchev написа: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75158![]()
Георги Пенчев
Ама не мисля, че става въпрос да имаш познат там. Всяка фирма, която има претенции за качество на работа, би трябвало да не допуска да се случва това. А до колкото прочетох не е единствения, който е получил такова отношение. Просто е недопустимо. Още по-малко като знаеш с какви усилия правиш всичко възможно колата ти да е безупречна и някой да се отнася по такъв начин с нея...
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
\MITETO\ DSB написа:Всеки си има собствено мнение. На мен ми сменяваха задното стъкло и всичко беше точно.
Miteto

Аз там пак няма да ида, но просто не ми се занимава да се разправям. А и им висях на главите като го слагаха и сложиха всички щипки.
Както и да е ще играе силикона явно.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
аз си мисля че е по добре да се иде до някой напълно непознат щото като идеш до някой твой човек обикновено си прецакан а и непознатия нито те знае какъв си и що за стока си и ще гледа да си свърши работата добре
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Всъшност аз тогава не търсех връзка с него. Утидох като обикновен клиент. Както и да е. Факт е, че ми шуми.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Ето какво стана. Значи, записах си час и в уречения ден отивам десет минути по-рано и влизам в сервиза. Никакво внимание. Все едно съм им колега. Докато се суетя виждам как на една кола подготвена за залепване на предното стъкло и намазана със силикон, разбраха, че стъклото не е същото едва когато наложиха и омазаха стъклото! Тотално различно. Леле. Казвам "Добър ден, имам час за смяна на предно стъкло" , а те " Е, то много хора са с часове, изчакай" ??!??!?! Казвам: " Е, то какъв е смисъла тогава?" и отивам при касиерката. Обяснявам всичко, а тя казва, че правели по три коли едновременно и затова така. Търси Ники ми вика. Излизам намирам го въпросния Ники и филма започва.
"Каква е колата?" ме пита. Все едно има значенние? Или аз не знам? Може и да има... Обаче аз вече съм се напушил. "–Дай ключовете и в отсрещния блок има кафе, ходи там, ние ще се обадим като стане." Вече блокирах съвсем. Вярно във фирмените сервизи не стоиш до колата си, като я ремонтират, но тия са далеч от тях. А докато стоях 30 мин там им се наслушах на простотиите и разправиите с клиенти и му викам " Не става. Аз докарвам колата и аз я изкарвам." И какво ми отговори? "–Аз тая кола няма да я правя. Не ме интересува. Ходи другаде. Не може да ми стоиш на главата. Клиента като е тук винаги нещо се обърква." ??!!!??? Полудях. Викам: "Гледай сега, загубих достатъчно време иначе можеше и да стане така, ама съм си записал час , без допълнителни уговорки, плащам си колкото сте ми казали, така че не се заяждам." В тоя момент вниманието им се отвлича от един с Q7, за когото коментарите не са за изписване тук, който се оказва също със записан час и става една... Както и да е, почват ми колата с 40 мин закъснение, но си я докарах аз. И стоя там. Как да им имам доверие, след нещата които видях? След свалянето на старото, всичко стана в стъкла. Викам: Тия ще ги махнем ли с нещо? Ако не бях попитал и не бях там, нямаше да ги махнат. Дърпам го настрани и му обясних, че ще се отчета, само да стане добре. Вика: "Разбира се, как." Смяната трая час, след подпитвания от моя страна, за това и онова, защото видимо помагаше. (Ако не бях там...незнам) Поставят стъклото и виждам, че лайсната отгоре леко е повдигната, а когато я натисна става ок. Питам, а отговора е, че като стегне силикона ще я прибере. ???!?!?!?!?!? Изразих несъгласие и се започна, ама те вендузите, ама това, ама онова. Както и да е, омотаха всичко в тиксо и викат, няма да има проблем. Отивам да плащам и добре, че поглеждам - преместили ми стикерите, НО НЕ МОИТЕ, а други, от друга кола!!!!!! Ставали грешки. А това е услуга, която се плаща допълнително. Оправиха ги и си тръгнах, но май и при мен ще шуми при висока скорост. Просто лайсната е милиметър по-нагоре, от нормалното й положение и там ще влиза въздух. Обаче тия пичове там по-добре не могат. Това е истината.
"Каква е колата?" ме пита. Все едно има значенние? Или аз не знам? Може и да има... Обаче аз вече съм се напушил. "–Дай ключовете и в отсрещния блок има кафе, ходи там, ние ще се обадим като стане." Вече блокирах съвсем. Вярно във фирмените сервизи не стоиш до колата си, като я ремонтират, но тия са далеч от тях. А докато стоях 30 мин там им се наслушах на простотиите и разправиите с клиенти и му викам " Не става. Аз докарвам колата и аз я изкарвам." И какво ми отговори? "–Аз тая кола няма да я правя. Не ме интересува. Ходи другаде. Не може да ми стоиш на главата. Клиента като е тук винаги нещо се обърква." ??!!!??? Полудях. Викам: "Гледай сега, загубих достатъчно време иначе можеше и да стане така, ама съм си записал час , без допълнителни уговорки, плащам си колкото сте ми казали, така че не се заяждам." В тоя момент вниманието им се отвлича от един с Q7, за когото коментарите не са за изписване тук, който се оказва също със записан час и става една... Както и да е, почват ми колата с 40 мин закъснение, но си я докарах аз. И стоя там. Как да им имам доверие, след нещата които видях? След свалянето на старото, всичко стана в стъкла. Викам: Тия ще ги махнем ли с нещо? Ако не бях попитал и не бях там, нямаше да ги махнат. Дърпам го настрани и му обясних, че ще се отчета, само да стане добре. Вика: "Разбира се, как." Смяната трая час, след подпитвания от моя страна, за това и онова, защото видимо помагаше. (Ако не бях там...незнам) Поставят стъклото и виждам, че лайсната отгоре леко е повдигната, а когато я натисна става ок. Питам, а отговора е, че като стегне силикона ще я прибере. ???!?!?!?!?!? Изразих несъгласие и се започна, ама те вендузите, ама това, ама онова. Както и да е, омотаха всичко в тиксо и викат, няма да има проблем. Отивам да плащам и добре, че поглеждам - преместили ми стикерите, НО НЕ МОИТЕ, а други, от друга кола!!!!!! Ставали грешки. А това е услуга, която се плаща допълнително. Оправиха ги и си тръгнах, но май и при мен ще шуми при висока скорост. Просто лайсната е милиметър по-нагоре, от нормалното й положение и там ще влиза въздух. Обаче тия пичове там по-добре не могат. Това е истината.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2