помощ, ше ми вземат книжката :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Дек 2008, 0:00

Като акрате с превишена скорост,трябва да сте на ясно,че може да гризнете дръвцето,и мене са ме хващали със 120 на радар при ограничение 50 сещате се бях убедителен,не винаги става
Карайте по кротко,няма смисъл да се кара със 200 в града
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 18 Дек 2008, 0:45

Миналата Сряда и на мен ми взеха талона за превишена скорост.Карах в града със 75км/h , а ограничението е 50.В случая просто бързах , защото бях на лекции и ми се обадиха че с баща ми е станало нещо и го карат с линейка в болница.Спира ме ушатия и ми вика младеж за къде си се забързал та караш с превишена скорост. И аз му казвам че отивам в болница и той ми вика не ме интересува за баща ти.При което полудях хвърлих му талона взех си акта и си тръгнах с пищене на гуми.Не се оплаквам след 1 месец ще ида в кат и ще си взема талона ще си платя за нарушението и така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 18 Дек 2008, 1:44

И аз изгорях с ограничение 60км/ч искаха да ми препишат 93км/ч ( КАРАХ БАНИЧАРКА КОЯТО ГИ ВДИГА ЗА ОКОЛО 3КМ :mhihi: :mhihi: )... Не беше моя скоростта и тъй като сметнах че няма начин да го докажа... Му пляснах в акта че е във видимо нетрезво състояние и ми иска рушвет 100лв ( така и беше )... Оня си взе най-прилично талона на жена ми без да забележи че не е моя... И сега ще си го съдя до дупка! Имам си и доказателство че е пиян...Свидетел и сгрешен талон...Тоя субективен фактор ( ушавия ) трябва да го махнат... Супер тъпо е ... Трябва да им сложат в колите камери... Тогава ще има уважение за тях...

Питам го началника там в КАТ... Хубаво бе човек... Не съм карал с тая скорост...Как ще го докажа че не съм...Оня е решил че иска да ме глобява... И оня мълчи ... Еми... Ще го съдя до дупка... После ще си го съдя за пропуснати ползи... И така... Дреме ми ...Имам адвокат който не ми взема пари..А е многооооо добър... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 18 Дек 2008, 3:28

SaSo написа:Му пляснах в акта че е във видимо нетрезво състояние и ми иска рушвет 100лв ( така и беше )...

Хубаво ги пишете тези неща като възражения, ама се навъди и доста народ, дето му пари под задника от дела за клевета заради такива магарии...

Така че и това имайте предвид.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 18 Дек 2008, 3:35

someone написа:
SaSo написа:Му пляснах в акта че е във видимо нетрезво състояние и ми иска рушвет 100лв ( така и беше )...

Хубаво ги пишете тези неща като възражения, ама се навъди и доста народ, дето му пари под задника от дела за клевета заради такива магарии...

Така че и това имайте предвид.

Знам го това :) Важното е да го напишеш толкова грозно че да неможе да го прочете... А така и стана... После след като не е дал алкохолна проба да ходи да доказва че не е бил пиян, особенно след като има фактическо доказателство ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 18 Дек 2008, 11:52

виждам че темата ми още е жива :mhihi: и реших да пусна и аз още едно мнение... значи искарах един месец без книшка и определено има ефект са с повече от 90 не карам :mhihi: само че ше ми доиде в повече са ми я върнаха само го януари и после пак ше ми я вземат за 3 месеца(истърпях наказателно само за парвия ми акт и чакам 2-рия):(

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 18 Дек 2008, 12:24

Добре като сте тръгнали така какво се получава ако имаш акт и не отидеш да го плати няколко месеца? Щото аз имам акт и не съм ходил да се занимавам с него от началото на лятото, какви са последствията. Причината да не ходя е щото нямам време да вися в КАТ като някъв олигофрен да чакам на опашки по 5-6 часа!!! Щото последниа път чаках толкова направо ми се е*а ма*ата!!!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Дек 2008, 13:01

SaSo написа:И аз изгорях с ограничение 60км/ч искаха да ми препишат 93км/ч ( КАРАХ БАНИЧАРКА КОЯТО ГИ ВДИГА ЗА ОКОЛО 3КМ :mhihi: :mhihi: )... Не беше моя скоростта и тъй като сметнах че няма начин да го докажа...

Спасението е да погледнеш часа на засичането на скоростта и моментния час (на радара си ги пише отделно)... ако е голяма разликата (3, дори 5 мин) им кажи да викнат офицер за справка на показанието... ако има цели 5 минути разлика им казваш да викат офицер и направо звънни в дежурната на 165, че се опитват да ти пробутат показание.... току що си спрян, а засеченото показание е на 5 мин.... в повечето случаи тия дето са те спряли се сдухват още преди да си звъннал на 165 и те гонят...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 18 Дек 2008, 14:56

Mollov написа:
SaSo написа:И аз изгорях с ограничение 60км/ч искаха да ми препишат 93км/ч ( КАРАХ БАНИЧАРКА КОЯТО ГИ ВДИГА ЗА ОКОЛО 3КМ :mhihi: :mhihi: )... Не беше моя скоростта и тъй като сметнах че няма начин да го докажа...

Спасението е да погледнеш часа на засичането на скоростта и моментния час (на радара си ги пише отделно)... ако е голяма разликата (3, дори 5 мин) им кажи да викнат офицер за справка на показанието... ако има цели 5 минути разлика им казваш да викат офицер и направо звънни в дежурната на 165, че се опитват да ти пробутат показание.... току що си спрян, а засеченото показание е на 5 мин.... в повечето случаи тия дето са те спряли се сдухват още преди да си звъннал на 165 и те гонят...

Хмммм не го знаех... Разликата беше 16 мин... Което е брутално... А аз да съм седял в колата максимум 1... Това е пълна простотия...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: помощ, ше ми вземат книжката :(

Мнение от cobrata_m3 » 18 Дек 2008, 15:10

Totogada написа:
mg87 написа:темата може и да не е за тук но не знаех каде да я сложа.значи проблема е следния снощи минах на ограничение 60 с 118км/ч, писаха ми акт и ми казаха че моа да карам 1 месец с акта след което ше ми земат книжката за 3 месеца :( някои знае ли дали има някаква вратичка тва да не става че ше се поберкам без кола дет се вика и до тоалетната хода с нея...

Колега след като мине един месец,ще ти излезе вероятно наказателното постановление.С наказателното постановление можеш да караш 1м, след това при проверка ако си без талон глобата е 20 лв.
Иначе за глобата.....
Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място с над 51 км/ч. ще се наказва с глоба от 250 лв. и три месеца лишаване от право на управление.

Не съм сигурен дали това ще е реалната глоба...може да има промени!

не можеш да караш с наказателното при други актове можеш но за отнемане на книжка излезе ли наказтелното я оставаш там па карай само с наказателното да видиш кво ше стане :mhihi: мен ми я взеха за два месеца вчера ми я върнахам и съм много щастлив :mhihi: моя съвет е дръж 100 лв в жабката за извънредни сиуации като тази няма ченгел който е свикнал на 20 кинта рушвет като види стотака да не се наака :mhihi: ама в някой ситуации просто не става и го идеш големия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 18 Дек 2008, 17:45

SaSo написа:........

Добре си го наредил милиционера взел друг талон :mhihi: :mhihi: :mhihi: според мен няма какд ане ти падне акта. Иначе ние Българите се стряскаме само като ни бръкнат в джобовете. Да им сложат на всички патрулки камери и като те спрат да е явно за какво са те спряли и да не може да им се даде подкуп. да видите колко примерни ще станат хората по пътищата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 18 Дек 2008, 18:00

Най-смешното е че акта мина... Тоест въпреки всичко ми лепнаха глобата 150лв и 1 месец без книжка + 7 точки... Което естествено ще се помелят от смях съдиите...И ще ги направя криви и щастливи... Дори най-нагло върнаха талона на мене в КАТ... Тоест дават чужд документ на друг човек... Което значи че ако някой ми открадне личната карта ченгето после може да му я върне на него ... Не да търси мене... Смешна държава сме просто...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 18 Дек 2008, 18:34

Добре де а като ти връщаха талона ти взе ли го? защото после ходи доказвай, че са взели грешния талон

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Re: помощ, ше ми вземат книжката :(

Мнение от elica lazarova » 18 Дек 2008, 18:38

mg87 написа:темата може и да не е за тук но не знаех каде да я сложа.значи проблема е следния снощи минах на ограничение 60 с 118км/ч, писаха ми акт и ми казаха че моа да карам 1 месец с акта след което ше ми земат книжката за 3 месеца :( някои знае ли дали има някаква вратичка тва да не става че ше се поберкам без кола дет се вика и до тоалетната хода с нея...

Аз съм в абсолютно същото положение от юли насам... При ограничение 60 минавам със 116...не искаха да пият кафе и ми написаха акт със същото наказание- 3 месеца без право да управлявам МПС,12 точки и 250лв глоба... Аз обжалвах наказателното постановление,защото имаше разминаване с акта (в акта пише "при ограничемие 60км/ч", а в постановлението - "при ограничение 50км/ч")...имаше някаква надежда докато не потърсих адвокатски услуги за делото - адвокатът,който пое моя случай каза, че няма шанс да ми спаси книжката и единственото,което ще направи по въпроса е да отлага делото колкото може повече,за да не ходя зимата пеша! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като си направя сметка сега щеше да ми излезе много по-евтино и вече всичко щеше да е минало ако още тогава си бях предала книжката и платила глобата... Моят съвет е да не го бавиш- само ще загубиш време,нерви и средства... :winky:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Дек 2008, 18:41

SaSo написа:Хмммм не го знаех... Разликата беше 16 мин... Което е брутално... А аз да съм седял в колата максимум 1... Това е пълна простотия...

Мдам... почерпил си ги яко... т.е. тоя, който са го пуснали, пък ти си "намазал" показанието и е нямало нужда да се мъчат да го пишат на линейка (например)...

Само че не е сигурно, че в съда ще падне акта/наказателното... щото куката може да се оправдае, че е допуснал техническа грешка, щото ти си бил струпал двата "комплекта" документи на едно и ония е мислел, че е взимал твоя, пък погрешка е взел на жена ти... така че не се точи прекалено много...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата