Колеги малко ПОМОЩ!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги малко ПОМОЩ!!!

Мнение от CERT » 18 Дек 2008, 0:58

Пичове, здравйте. Имам няколко въпроса относно колата Е39 - 2002 г. 2.5D, типтроник

:arrow: Значи - имам интересни синволи на дисплея на радиото/борд компютъра - незнам дали са изгорели пиксели или от друго е проблема, някакви идеи в тази насока ще са полезни...Говорих с един колега да тествам едно тунерче с борд, дано да стане с него, но има ли вероятност да е от другаде проблема? И той отделно ли е от CD-то, или трябва и него да го махна...
Това може ли да се оправи по този метод, по който се оправя проблема с дисплея на таблото, защото четох за него??

:arrow: Друго, което ме озадачава, нормално ли е, да ми свети непрекъснато индикатора на скоростния лост, гаса я, заключвам я, след, което показалеца на скоростите си свети на буквичката "Р" и не гасне...

Благодаря предварително на помогналите с мнение или съвет
Последна промяна CERT на 18 Дек 2008, 12:07, променена общо 1 път
Изображение

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Е39 - колеги малко ПОМОЩ!!!

Мнение от ivo1bg » 18 Дек 2008, 11:49

CERT написа:............
:arrow: Друго, което ме озадачава, нормално ли е, да ми свети непрекъснато индикатора на скоростния лост, гаса я, заключвам я, след, което показалеца на скоростите си свети на буквичката "Р" и не гасне...

Благодаря предварително на помогналите с мнение или съвет

:lol: Не се притеснявай, така е. След време угасва ;)
По първият въпрос не мога да помогна, защото съм с навигация. Нека кажат другите колеги.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 18 Дек 2008, 12:12

Благодаря! Дано гасне, стоях пуших една цигара и не угасна, сутрин все забравям да погледна дали свети... утре ще си запиша на алармата на телефона да погледна :P ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Дек 2008, 12:19

колега, заключваш колата и след 15:59 мин. всичко и изгасва :) и ако някои ден ходиш на майстор да ти мерят акомулатора и ел. системата, първо изчаквате 16мин. и тогава мерите иначе дава нереални стоиности

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 18 Дек 2008, 12:38

По първия ти въпрос, най-вероятно имаш "изгорели" (в кавички, понеже не са изгорели, а няма контакт лентовия кабел), но ако беше постнал една снимка щяхме да знем със сигурност.

Ако става въпрос за изгорели пиксели ето ти упътване за ремонт на МИД-а: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/504260 . Изглежда по-сложно отколкото ремонта на таблото, но няма как да знаеш докато не опиташ. Поне не се налага да пробиваш с бормашина. :mhihi:

Назад към E39