помощ, ше ми вземат книжката :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 15 Окт 2008, 15:11

///peter написа:Познаваш пътя и заедно с това ти е известно какво става в бъдещето, не минава ли някой мангал, куче или котка от там нали?
а бе пич нали тва казвам че имам добра видимост винаги си преценявам да си карам според видимоста, винаги мога да спра на половината растояние от което виждам. щом кат ми вдигна палката и спрех до него значи ако на мястото на катаджията беше куче или мангал щях сащо да спра не мислиш ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 15 Окт 2008, 15:31

Малко е 3 месеца ... Мен са ме спирали с 30км отгоре, на обед на пъпа на Пловдив дето се вика. Резултата след 15 минутното ми психиране, докато чаках е: "Момче, млад шофьор си, за къде бързаш толкова.. аре бягай и да не се повтаря" .. това стана, защото видяха че колата е регистрирана преди месец. Та вярно е и те са хора, но някои от тях го забравят. Така че за нас остава да си опичаме акъла.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 16 Окт 2008, 10:53

alexand написа:Малко е 3 месеца ... Мен са ме спирали с 30км отгоре, на обед на пъпа на Пловдив дето се вика. Резултата след 15 минутното ми психиране, докато чаках е: "Момче, млад шофьор си, за къде бързаш толкова.. аре бягай и да не се повтаря" .. това стана, защото видяха че колата е регистрирана преди месец. Та вярно е и те са хора, но някои от тях го забравят. Така че за нас остава да си опичаме акъла.
хмм значи на теб ти се е разминало само с предупреждение пак за мен било малко 250 лв + 3 месеца... мн се дразна на подобни мнения. Едва ли някои от тоя форум поне веднаж НЕ е карал с над 90 на междуградски пад, над 120 на магистрала или над 50 в града, но някои са имали касмет до сега и ми се прават на интересни тука...
Последна промяна mg87 на 16 Окт 2008, 10:56, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Окт 2008, 10:55

айде па и вие кво се вайкате...!!!?? баба ви се с книжка е карала!!! :lol:
кат я земат-ше я върнат!а и който има дупе-да кара и без,ма фанат ли го ше стане от 3 на 6месеца...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 17 Дек 2008, 21:47

Чесно казано и мен са ме хващали като бях млад шофиор и съм минавал с предупреждение но не за скорост а за колан веднъж и за халогени веднъж. Но пък за сметка на това досега имам 3 акта за скорост от които само един си беше изцяло изряден както си е по учебник. В смисъл такъв патрулката не беше скрита в храстите в засада.
Все си мълча и си отнасям актовете само че последният път ме спряха за неправилно изпреварване тия педераси. Бяха се скрили едва ли не в храстите с една Нива аз не ги виждах въобще незнам те как са ме виждали и след като написах възражение на акт-а че не съм преминавал в другата лента като съм изпреварвал понеже очевадно лентата ми беше доста широка оня каза " ААА така ли чакаи да ти напиша тогава че си настъпил и маркировката!" е тогава ми кипна вече и смятам да обжалвам до дупка тоя акт. Хубаво е че имам и свидетел в колата поне.
В момента акта е следният че посока излизане от софия по Цар борис 3 посока кулата при забранено изпреварването знак съм изпреварил и съм настъпил пътната маркировка. Пари нещяха бяха от засада преди един Лукоил бензиностанция се скрили зад едни храсти.

Само че интересно как платното точно 50 метра по надолу беше със същата широчина и се движеха по 2 камиона един до друг даже в него и изпреварването беше разрешено.
Изображение

Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Дек 2008, 22:08

DroW написа:Чесно казано и мен са ме хващали като бях млад шофиор и съм минавал с предупреждение но не за скорост а за колан веднъж и за халогени веднъж. Но пък за сметка на това досега имам 3 акта за скорост от които само един си беше изцяло изряден както си е по учебник. В смисъл такъв патрулката не беше скрита в храстите в засада.
Все си мълча и си отнасям актовете само че последният път ме спряха за неправилно изпреварване тия педераси. Бяха се скрили едва ли не в храстите с една Нива аз не ги виждах въобще незнам те как са ме виждали и след като написах възражение на акт-а че не съм преминавал в другата лента като съм изпреварвал понеже очевадно лентата ми беше доста широка оня каза " ААА така ли чакаи да ти напиша тогава че си настъпил и маркировката!" е тогава ми кипна вече и смятам да обжалвам до дупка тоя акт. Хубаво е че имам и свидетел в колата поне.
В момента акта е следният че посока излизане от софия по Цар борис 3 посока кулата при забранено изпреварването знак съм изпреварил и съм настъпил пътната маркировка. Пари нещяха бяха от засада преди един Лукоил бензиностанция се скрили зад едни храсти.

Само че интересно как платното точно 50 метра по надолу беше със същата широчина и се движеха по 2 камиона един до друг даже в него и изпреварването беше разрешено.

Колега погледна ли,че темата е от преди кажи речи 3 месеца?

Нека и аз да споделя нещо въпреки всичко.На мен са ми отнемали книжката за 6 месеца само с 1 спиране и то ми я взе приятел катаджия,защото въпреки дружбата службата си е служба.Минах на червено,без колан,говорейки по телефона с над 120км/ч и беше луд и див късмет,че не пометох никого.Не съм псувал катаджийте,можех да се размина лесно и без вземане,можех и да мина само с месец наказание.Работата ми е свързана с постоянно висене в КАТ и все съм там и катаджийте се базикаха постоянно колко месеца ми остават да си я взема обратно.Защо не се възползвах и не се оправих на момента ли като имам възможност.Защото когато си изпатиш един път втори път не искаш.Сега тръгвам с по 20 минути по-рано за срещи и си карам спокойно.И на вас ще ви дойде акъла в главата ама требва време.

п.п Много е кофти да знаете,че има 50 коли на паркинга можете да си карате която искате ама да не можете защото не сте мислили навремето.
п,п2 Заради такива хора като тия предложили на колегата да бутне някое рушветче тая шибана държава няма да се оправи никога!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 17 Дек 2008, 22:27

Не за 3 месеца трябва да се взима книжка , а за 3 години .
    Да и аз съм нарушавал , и аз съм давал рушвети и за това продължавам да правя някои дребни нарушения , но според мен .
Отнемане на книжка и поне 1000 лв глоба за превишена скорост, без право на обжалване . При повторно нарушение , 3 месеца затвор , при трето конфискация на автомобила .
    Иначе какво да Ви кажа -"по- добър шофьор от мен си не познавам ". :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Докато не се въведат яки глоби и санкции , дори полицаите да пълнят гуши за наша сметка , на пътя ще е по-зле от война.
    Колега, беше писал - по 3 -ма на ден умират в катастрофи. Е малко ли е да го е.а......

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Дек 2008, 22:46

Я то ква тема имало :shock: ,
Та мен ме спряха на тракия с превишена /там до пазара/, беше лятото август, но септ нямаше решение, та ми я удължиха до 24.12, та бяха с тия камери тва онова....., та чакам да ми я вземат 2 месеца и 200лв глоба. За късмет обаче снощи правя брутално тъпо ПТП, начи зад блока в една нема толко тесна уличка с паркирали коли от дясно, та си бях паркирал и аз че има магазин там, та пазарувам качвам се, пред мен спрял някои си ама така напреко, явно и той до магазина ама по нервен :mhihi: :mhihi: , та аз давам назад по уличката и съм с щерката, тя тати тати, аз нервен че едвам се вижда как се разминавам :twisted: , и и се чува "приятен" звук от рушене на пластмаса, гледам огледалото ми, лявото, на 880 градуса, се тая де, та викнахме куки, че пича му била служебна колата незнам си там, и далавера, писахами акт неправилна маневра на заден ход :shock: , та сега ще си имам книжка до 16.01.09.
Та поне празниците ще изкарам!
Тряя да има глоби не рушвети, тая държава тряя да се опраи от нас самите!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 17 Дек 2008, 22:54

И жена ми изгоря за превишена скорост. На ограничение 60 карала с 96. Сега си чака наказателното, а аз я успокоявам, че има удобен автобус от нас до офиса и :mhihi:

Да е мислила.

Сега за Коледа ще получи радар-детектор от мен :mhihi:

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 17 Дек 2008, 23:12

Сондьора написа:.......Тряя да има глоби не рушвети, тая държава тряя да се опраи от нас самите!

тука ама изззззззззоооооооооооообщо не съм съгласен с тебе.Докато съзнанието на народа е такова файда от глоби никаква ред причини.Най-малкото,че 80% от хората са готови да си платят под масата и колкото по-високи станат глобите то толкова повече ще са и рушветите.Докато сме мутренска държава и не стане така,че и милионерите да отнасят наказания също няма да се оправим.Всеки би предпочел да си плати кинти за да не се занимава с цялата бирукрация,висене по опашки в задушни или студени помещения,раправий с "власт имащите" и т.н.Колко % мислиш,че ще кажат пиши?10-15-20?А колко от тях ще го направят не защото в момента на спирането нямат пари да си платят или да намерят някоя връзка да ги оправи а ще осъзнаят,че са виновни и трябва да си понесат последствията?За мен са неповече от 5% от всички.И после пак има да ревем Ама шибаните шапкари ми зеха и пари-ще вземат като им се дава;Мамицата им да еба на тия що ся се заяждат така-ми заяждат са или щото сме виновни или защото сме от гъзарите дето са готови да платят;копелета в тая държава само ни тормозят и ни правят на маймуни-ще ни правят щото ние си ги избираме.После като видим по новините поредните смазани ламарини и неможем да познаем цвета да не говорим за марката и модела и си чукаме я по масата я по главата и викаме "Да пази Господ".От кво да ни пази като ние самите не се пазим и не мислим как да понесем отговорност а само да се измъкнем до следващия път.Да ама този следвъщ път в един момент се превръща в последен и не е най-лошото,че ние ще загинем има и по-зле когато оцелеем а сме отнели живот на неволните присъстващи около нас.Тогава вече черната хроника отново ще е увеличила бройката,но вече ние ще сме в нея или просто ще сме поредните спомогнали да скочи нагоре.

someone написа:.....
Да е мислила.

Сега за Коледа ще получи радар-детектор от мен :mhihi:

Е там е проблема бате!!!Ще мине покрай патрулката и пак с всичката газ на света.Жената си е твоя,животите са си ваши ама аз не искам някоя каруца с кобра на предния джам да пиши и безсмъртен зад волана да отрепе семейството ми!!!
Последна промяна RSxRacer на 17 Дек 2008, 23:18, променена общо 1 път
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Дек 2008, 23:16

RSxRacer написа:
Сондьора написа:.......Тряя да има глоби не рушвети, тая държава тряя да се опраи от нас самите!

тука ама изззззззззоооооооооооообщо не съм съгласен с тебе.Докато съзнанието на народа е такова файда от глоби никаква ред причини.Най-малкото,че 80% от хората са готови да си платят под масата и колкото по-високи станат глобите то толкова повече ще са и рушветите.Докато сме мутренска държава и не стане така,че и милионерите да отнасят наказания също няма да се оправим.Всеки би предпочел да си плати кинти за да не се занимава с цялата бирукрация,висене по опашки в задушни или студени помещения,раправий с "власт имащите" и т.н.Колко % мислиш,че ще кажат пиши?10-15-20?А колко от тях ще го направят не защото в момента на спирането нямат пари да си платят или да намерят някоя връзка да ги оправи а ще осъзнаят,че са виновни и трябва да си понесат последствията?За мен са неповече от 5% от всички.И после пак има да ревем Ама шибаните шапкари ми зеха и пари-ще вземат като им се дава;Мамицата им да еба на тия що ся се заяждат така-ми заяждат са или щото сме виновни или защото сме от гъзарите дето са готови да платят;копелета в тая държава само ни тормозят и ни правят на маймуни-ще ни правят щото ние си ги избираме.После като видим по новините поредните смазани ламарини и неможем да познаем цвета да не говорим за марката и модела и си чукаме я по масата я по главата и викаме "Да пази Господ".От кво да ни пази като ние самите не се пазим и не мислим как да понесем отговорност а само да се измъкнем до следващия път.Да ама този следвъщ път в един момент се превръща в последен и не е най-лошото,че ние ще загинем има и по-зле когато оцелеем а сме отнели живот на неволните присъстващи около нас.Тогава вече черната хроника отново ще е увеличила бройката,но вече ние ще сме в нея или просто ще сме поредните спомогнали да скочи нагоре.

Ма нали аз тва казвам, ама с по малко думи ако си ме разбрал :shock:

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 17 Дек 2008, 23:21

Сондьора написа:
RSxRacer написа:

Ма нали аз тва казвам, ама с по малко думи ако си ме разбрал :shock:

Не си ме разбрал.Не глобите а ние трябва да я оправим.Високи глоби=големи рушвети.
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Дек 2008, 23:25

RSxRacer написа:Не си ме разбрал.Не глобите а ние трябва да я оправим.Високи глоби=големи рушвети.

Е да де, нема ся да спорим я
:drinking: :mhihi: :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 17 Дек 2008, 23:27

RSxRacer написа:...

Нещо не схвана иронията в поста ми. Ама нищо. :D

След тази случка като ходи някъде на дълъг път с моята кола ми я връща със среден разход 6.2 - 6.3...така че поне по отношение на нея глобите и това, че ще стои поне един месец без книжка има ефект.

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 17 Дек 2008, 23:44

someone написа:
RSxRacer написа:...

Нещо не схвана иронията в поста ми. Ама нищо. :D

След тази случка като ходи някъде на дълъг път с моята кола ми я връща със среден разход 6.2 - 6.3...така че поне по отношение на нея глобите и това, че ще стои поне един месец без книжка има ефект.

Ми ако това е оправията нека всички минем по нейния път.
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата