Минутка за размисъл

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Минутка за размисъл

Мнение от radio_manbg » 17 Дек 2008, 9:57

Предварително искам да се извиня , защото не съм сигурен, че темата е за този раздел, както и не съм сигурен че ще ви допадне и няма да бъде затрита...

Това не е история а по скоро размисъл...
Преди време ... падаше се 2 май.... тази година, излязох с мотора да се поразходя малко до Пловдив. Времето беше слънчево и си казах, че днес ще е един от онези дни в които ще си покарам не за спорта, а за удволствие. Излезнах от София и малко след караулката се показа тебелката "Магистрала" отъждествявайки началото на "Тракия". Дадох газ и залегнах над мотора. Но преди да успея да се отдам на блаженство, започнах да застигам някаква доста внушителна редица от БМВ-та... едно, второ, трето и така нататък. Просто не можах да видя докъде стигаха. Ужас изкрещя в мен човечето което милееше за онези спокиони моменти. В очакване на момента : мотор с/у БМВ я да видим кои е по-бърз; аз върнах газта и затаил дъх, започнах да подминавам колоната. Бях стигнал края на тази върволица, когато с учудване установих че в желанието си да карам с скорост малко по-висока от тази на колоната за да не предизвиквам съдбата си, карах с 80??? Добре де - казах си аз - те тогава с колко карат... подминах този въпрос и в мен се роди друга въпросителна (вече се бях досетил че съм уцелил времето за националната сбирка на БМВ Клуб България) - Защо им е подяволите на тези хора да се приобщават към някакъв сорт социална групичка?

Мина време ... искам да уточня че по онова време карах Хонда и все още ходих по сбирките на клуба... Та мина време и един ден докато седях на сфетофара под моста на влюбените, видях как от едно БМВ Е46 изхвърча един фас които беше последван от опаковка на вафла. Попитах младежа дали не намира това свое деиствие за неумесно и дали няма да е по-добра идеята да изгуби 10 секунди от ценното си време като спре на някоя спирка и изхвърли боклука в кошчето. Получих пренебрежителен боглед и всичко си остана в онзи момент. Лошото което последва е че започна да ми прави силно впечатление че този маниер не е идентичен случай, а практика и че извода които се налага е, че не всяко стадо има черна овца ... а всяко стадо черни овци имат по една две бели.
Откакто започнах по често да посещавам форума се убедих че има много възпитани и ерудирани личности тук, хора които все по рядко можем да срещнем по пътя. Убедих се с времето през което бях АКТВЕН в Хонда Клуб, че с времето нещата се опорочават и размиват ... вината за което си е изцяло наша, защото именно ние допускаики това да се случва ние му даваме стимул а това от своя страна е като адреналин за простака/ците сред нас.
Пасивността ни е станала известна повсеместно и това дава резултат, дори в сплотено общество каквото се явява БМВ Клуб България.
Да бъдем ли толерантни към хората които искат да се различават от "стадото" - По скоро ДА, дали обаче трябва да толерираме нещата които ни носят негативни настроения/впечатления?
Всеки от нас е личност и приобщяването към една общност не ни прави безлични или безхарактерни, даже напротив прави ни уникални с това, че на фона на "Уникалните" простаци ние сме запазили човешкия си облик обединени от идея, било тя и марка автомобилни производители.
Искам да кажа, че целта на този пост не е революция или политическа кампания а по скоро изява на социално въмущение, защото колеги нещата започнаха да стават грозни.
Самият аз съм имал моменти в които съм давал израз на емоцийте си и съм губил ясната представа за нещата, Моменти в които съм се оставял да ме водят емоцийте - вчера дори споделих в една друга тема за тези моменти докато съм бил зад волана..... Това което не споделих е срама които изпитвам след всеки път в който се поддам на настроенията си и не мисля трезво.

Може би не е редно да го споделя тук но вчера попаднах на "добрата новина" че е постановено линейка да седи денонощно в Студентски Град... ДА ..... Това е решение - толкова интелигентно колкото и да се затворят баровете, кафенетата и клубовете и на тяхно място да се направят библиотеки... със същият успех би било решение и денонощно да се предостави катафалка за квартала... Идеята е в това, че вместо да си избършем задните части, трябва да търсим реално решение а не да деистваме по логиката - има барове и т.н. - има проблем... махаме ги и няма проблем?!

Колеги бъдете различни - карайте разумно и намалете риска от злополука - дайте пример на останалите шофьори и не толерирайте безрасъдството. Има достатъчно места на които можем да се отдадем на емоцията от шофирането, има достатъчно места на които можем да освободим насъбраната агресия. "Мотора/Колата не е средство за избиване на комплеси и не търпи безрасъдство"
Иска ми се сега покрай празниците да вярвам, че хората стават по-добри и по отговорни (както е в приказките)... Помогнете на Мен а и на Себеси да повярваме в тази приказка и поне на нас си да докажем че имаме т.н. Гражданска Позиция и носим отговорност пред себеси, семеиствата си и останалите.

Поздрави
Последна промяна radio_manbg на 17 Дек 2008, 11:14, променена общо 2 пъти
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 17 Дек 2008, 10:40

:yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 17 Дек 2008, 10:43

Колега...много добре написано :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: и тук се получава едно "но", и това "но" се изразява в Държавата в която живеем,ако това може да се нарече държава!според мен голяма вина за насъбралата се агресия носи и тя,за насъбралата се пренебрежителност,за насъбралия се егоизъм!За съжаление живеем в страна, в кояото всеки се "бара" на мутра и си мисли, че това не може да се случи на него и законите не са за него,той е краля на пътя и всички трябва да се съобразяваме с него
Честно казано не знам защо и аз пиша тия редове,защото и аз на дали съм бялото агне на пътя и сигурно няма човек, който да каже, че е напълно толерантен на пътя,но забелязвам че учстниците в движението,участниците в ежедневието ни са или някакви мислещи се за мутри бабаити или комплексирани чичковци или тъкмо прохождащи гЪзарчета...особенно в моят град (Велико Търново) , където е36 е може би най-често срещаната кола,карана от 18 годишни "ГЪЗАРИ"!Не ме разбирайте погрешно,нямам нищо против е36,защото една от колите ми е именно такава,нямам нищо против 18 годишните все пак и аз съм бил на толкова а и сега не сам нещо по различно все пак съм на 20 :) , но това са лични наблюдения!Особенно впечетление ми направи точно същият пример, който даде и ти...едно от така наречените "гЪзета" изхвърли някакъв буклук,последваха реплики от размарморан чичко що за поведение е това,и нашето момче щото си мисли че е велик слезе и започна да се прави на мъжага на дядото...е естествено от съседните коли се претекохме на помощ и малкия хулиганин си получи заслуженото...но това са преобладаващите случаи в БГ и най лошото е че малките деца гледат от своите батковци....съжалявам ако с нещо някого съм отегчил :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 touring

Мнение от e34_monster » 17 Дек 2008, 10:55

Прави сте колеги...положението не е розово :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 17 Дек 2008, 10:59

....пусни тук номера на този гамен с Е46-цата да го оплюем всички!

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 17 Дек 2008, 11:44

Фул Съпорт за мнението! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 17 Дек 2008, 11:47

Хубави думи и хубава тема. ;)

За съжаление обаче, тук свършва хубавото.

Както и колегата по-горе е казал, положението не е розово и върви от лошо към зле.
Забелязва се не само тук в този форум - забелязва се във всички автофоруми. Все повече и повече стават тези, които се смятат за безсмъртни и законите за тях не важАт. :help:
А по пътищата какво става, няма нужда да ви обяснявам, всички го виждаме, всеки ден.

Весели празници и карайте внимателно. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Мнение от BKirov » 17 Дек 2008, 13:08

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Re: Минутка за размисъл

Мнение от Pitbull_Germany » 17 Дек 2008, 14:16

radio_manbg написа:.........

Като бивш собственик на Хонда Сивик, фен на Хонда и БМВ, но най-вече като човек, който споделя мнението ти, искам да ти кажа, че хора като теб ме карат да се усмихвам и да вярвам, че все още има шанс вълчата ни психика да се промени!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 17 Дек 2008, 14:45

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 17 Дек 2008, 15:02

Runnaway написа:Фул Съпорт за мнението! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfenkat@ » 17 Дек 2008, 17:03

Защо положението е толкова лошо щото всички мълчим тук таме някой се обади,но няма подкрепа от другите.Ако всички се обединим може и да стане нещо,но за съжаление всеки подминава а пък после се ядосва защо било толкова лошо.Точно заради хора които се мислят за "кой съм аз" страдат и много други,но ако попитате едно дете като порасне какво иска да стане то е ви отговори искам да съм бизнесмен с много пари и така с всяко едно ново поколение държавата ни заъва все повече.
Евала на radio_manbg за дето се е сетил да пусне такава тема :bgflag:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 17 Дек 2008, 20:45

със сичко съм съгласен...жалкото е че някои от нас са любители на моторните спортове и думата "бмв моторспорт" има по особен смисъл във сърцата им ,а истината е че няма трасета кадето може да се кара..било то дрифт грип и тн...и сме принудени да караме по улиците...аз самия го правя често разбира се извън пиковите часове и на определи места където няма движение..а за другите неща и за ниската култура на шофиорите това е ясно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 17 Дек 2008, 22:26

:yes: Много точно казано,всички разбираме какво се случва,но на улицата все по-малко хора са достойни за уважение и се държат възпитано....Кризи-мризи и всички други л.йна ще отшумят,но манталитетът на Българите се промени и това е НАЙ-ЛОШОТО и трудно поправимо!!! Ши.аните политици ни е.аха мамата и нямаме доверие в нищо и в никого вече,за това всеки хвърля,храчи,псува засича по улиците и т.н!!!:( :evil:
Последна промяна titto на 17 Дек 2008, 22:40, променена общо 1 път
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 17 Дек 2008, 22:35

nelim написа:
Runnaway написа:Фул Съпорт за мнението! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

+1

Следваща

Назад към Страхотни истории