BMW 320 M52 Въпрос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- SuperMoto_vt
- кандидат ентусиаст
-
BMW 320 M52 Въпрос
Здравеите, колеги от 2 дни съм горд собственик на BMW 320 kupe 95 година много ми харесва колата но днес отидох на диагностика на двигатела и се оказа ,че имам повреден датчик на разпределителните валове маистора е много добър така , че невярвам да е с грешка та мисълта ми е за какво служи тоя датчик и наложителна ли е смяната му? Също така се оказа че системата ми е СИМЕНС за което доста ме разочероваха!!! Неискам да се отказвам от колата макар и разочерован малко. Моля даите ми някои съвет наистина ли е толкова зле тоя СИМЕНС или да си я карам с кеф?????
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Ми симптомите са :
-студен мотор колата прекъсва
-даваш газ и тя забива муцуната на 1.5К оборота и неще повече
-не върви като за шестак
-гасне
още да изреждам ли?
малко под 200лв струва нов,сменяй го без да се замисляш...пък относно системата...ти нокиа ли очакваше да е,та си разочарован от сименса?
-студен мотор колата прекъсва
-даваш газ и тя забива муцуната на 1.5К оборота и неще повече
-не върви като за шестак
-гасне
още да изреждам ли?
малко под 200лв струва нов,сменяй го без да се замисляш...пък относно системата...ти нокиа ли очакваше да е,та си разочарован от сименса?
- SuperMoto_vt
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колега аз още не съм запознат с тая марка досега съм карал Голф но ми казаха че всичко е много по скъпо от системата БОш и трудно се намира имам впредвид Дебитомери. Ламбда сонди датчици
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Сменяй датчика и карай не се бой.Май забравих да честитя така че- ЧЕСТИТО за избора на марка.Моя мотор два пъти го "ОПЕРИРАХ"така че ако мога да помогна пиши!!!

SuperMoto_vt написа:Благодаря, колега аз още не съм запознат с тая марка досега съм карал Голф но ми казаха че всичко е много по скъпо от системата БОш и трудно се намира имам впредвид Дебитомери. Ламбда сонди датчици
Тва са глупости аз датчика го сменях и без проблем го намерих също така след време ми се наложи и дебитомера и него без проблем даже на бош беше по скъп
Beautiful Mechanical Wonder
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Честито колега, добре дошъл в отбора.
Вярвам не си разочарован от сняната на Голфа с БМВ. Части за Е36 винаги е имало и ще има защото я се огледай колко сме много по улиците...
Вярвам не си разочарован от сняната на Голфа с БМВ. Части за Е36 винаги е имало и ще има защото я се огледай колко сме много по улиците...
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Първо, честито колега и много безаварийни км-ри.
Но Марто ти изброи няколко симптома от които се познава дали датчика си е отишъл. Та ти имаш ли някой от тях или ще сменяш, защото майстора така е казал
Да не се окаже, че сменяш здрава част. Щото за тия 200 лв, може да си смениш масло с филтри и нови накладки примерно
малко
но немога да се сдържа.
Онзи ден един приятел си кара колата на майстор, защото нещо виело (най вероятно лагер). "Майстора" гледал, гледал и казал. "Ами немога да разбера от къде вие. Затова почваме да сменяме на ред. Първо ще е скоростната кутия"
Но Марто ти изброи няколко симптома от които се познава дали датчика си е отишъл. Та ти имаш ли някой от тях или ще сменяш, защото майстора така е казал
Да не се окаже, че сменяш здрава част. Щото за тия 200 лв, може да си смениш масло с филтри и нови накладки примерно
малко
но немога да се сдържа.
Онзи ден един приятел си кара колата на майстор, защото нещо виело (най вероятно лагер). "Майстора" гледал, гледал и казал. "Ами немога да разбера от къде вие. Затова почваме да сменяме на ред. Първо ще е скоростната кутия"
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
sobiss написа:Но Марто...
Ми де да знам...Е36 ми е болест от около 6 години,изчел съм качествено форума преди да почна да пиша и бриша,водя си колата редовно при Бат' Колю,пък и знам кое в какво състояние ми е и се предполага,че ще се сменя...и да,имам симптомите
E, такива съвети като последния не са много за слушане, но пък понякога е хубаво да провериш внимателно за какво става въпрос, преди да се заемеш с ремонти. Имам предвид, че за виенето може да има много причини и наистина зависиш от това колко разбира майстора, но когато става дума за компютърна диагностика, нещата са малко по-разлини и щом ти пише, че датчика не подава вярната информация значи трябва да го смениш, за да не се окажеш прецакан някой кофти ден. Излишен датчик няма при е36
Сменяй го, на твое място бих го купил от колега от форума. Няколко м52 се продават в момента и цената на този датчик е между 50 и 130 лв. Разбира се най-добре е чисто нов, но тук вече е въпрос на преценка.
А за електрониката, пич, повечето (даже май всички) 320 м52 са със Сименс електроника. Ако беше некачествена или прекалено лигава част щяхме ли толкова да си обичаме колиците
?
ПС: някой може ли да ми каже кой номер е грешката, която ви излиза при прецакан датчик за положението на разпределителния вал. **65 ?
Сменяй го, на твое място бих го купил от колега от форума. Няколко м52 се продават в момента и цената на този датчик е между 50 и 130 лв. Разбира се най-добре е чисто нов, но тук вече е въпрос на преценка.
А за електрониката, пич, повечето (даже май всички) 320 м52 са със Сименс електроника. Ако беше некачествена или прекалено лигава част щяхме ли толкова да си обичаме колиците
?
ПС: някой може ли да ми каже кой номер е грешката, която ви излиза при прецакан датчик за положението на разпределителния вал. **65 ?
- SuperMoto_vt
- кандидат ентусиаст
-
Точно това си мислех и аз на мен не ми прави такива номера само някои път си мени малко оборотите или изгасва като освободя от скорост но наи вероятно това ще е причината ще пробвам с друг и ще я закача пак да видим какво ще покажеsobiss написа:Първо, честито колега и много безаварийни км-ри.
Но Марто ти изброи няколко симптома от които се познава дали датчика си е отишъл. Та ти имаш ли някой от тях или ще сменяш, защото майстора така е казал![]()
малконо немога да се сдържа.
14 мнения
• Страница 1 от 1