BMW 320 M52 Въпрос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

BMW 320 M52 Въпрос

Мнение от SuperMoto_vt » 16 Дек 2008, 21:24

Здравеите, колеги от 2 дни съм горд собственик на BMW 320 kupe 95 година много ми харесва колата но днес отидох на диагностика на двигатела и се оказа ,че имам повреден датчик на разпределителните валове маистора е много добър така , че невярвам да е с грешка та мисълта ми е за какво служи тоя датчик и наложителна ли е смяната му? Също така се оказа че системата ми е СИМЕНС за което доста ме разочероваха!!! Неискам да се отказвам от колата макар и разочерован малко. Моля даите ми някои съвет наистина ли е толкова зле тоя СИМЕНС или да си я карам с кеф?????

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 16 Дек 2008, 21:32

Какво и е на системата като е Siemens? и моя датчик излезна на диагностиката и си го смених незнам какви могат да бъдат последствията ако не го смениш но хората не са го сложили случаино тоз датчик такаче го сменяи :D
Beautiful Mechanical Wonder

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 16 Дек 2008, 21:47

Ми симптомите са :
-студен мотор колата прекъсва
-даваш газ и тя забива муцуната на 1.5К оборота и неще повече
-не върви като за шестак
-гасне
още да изреждам ли?
малко под 200лв струва нов,сменяй го без да се замисляш...пък относно системата...ти нокиа ли очакваше да е,та си разочарован от сименса?
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuperMoto_vt » 16 Дек 2008, 21:58

Благодаря, колега аз още не съм запознат с тая марка досега съм карал Голф но ми казаха че всичко е много по скъпо от системата БОш и трудно се намира имам впредвид Дебитомери. Ламбда сонди датчици

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 16 Дек 2008, 22:02

Колега,няма част за Е36 която да се намира трудно ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 16 Дек 2008, 22:04

може ли снимки на колата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 22:13

Сменяй датчика и карай не се бой.Май забравих да честитя така че- ЧЕСТИТО за избора на марка.Моя мотор два пъти го "ОПЕРИРАХ"така че ако мога да помогна пиши!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 16 Дек 2008, 22:39

SuperMoto_vt написа:Благодаря, колега аз още не съм запознат с тая марка досега съм карал Голф но ми казаха че всичко е много по скъпо от системата БОш и трудно се намира имам впредвид Дебитомери. Ламбда сонди датчици

Тва са глупости аз датчика го сменях и без проблем го намерих също така след време ми се наложи и дебитомера и него без проблем даже на бош беше по скъп :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 16 Дек 2008, 23:32

Честито колега, добре дошъл в отбора.
Вярвам не си разочарован от сняната на Голфа с БМВ. Части за Е36 винаги е имало и ще има защото я се огледай колко сме много по улиците...
Има много коли и ....BMW
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuperMoto_vt » 17 Дек 2008, 0:28

Благодаря колеги наистина много ми харесва колата ще си взема тоя датчик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 17 Дек 2008, 1:35

Първо, честито колега и много безаварийни км-ри.
Но Марто ти изброи няколко симптома от които се познава дали датчика си е отишъл. Та ти имаш ли някой от тях или ще сменяш, защото майстора така е казал :?:
Да не се окаже, че сменяш здрава част. Щото за тия 200 лв, може да си смениш масло с филтри и нови накладки примерно :)

малко :OT: но немога да се сдържа.
Онзи ден един приятел си кара колата на майстор, защото нещо виело (най вероятно лагер). "Майстора" гледал, гледал и казал. "Ами немога да разбера от къде вие. Затова почваме да сменяме на ред. Първо ще е скоростната кутия" :lol:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Дек 2008, 1:46

sobiss написа:Но Марто...

Ми де да знам...Е36 ми е болест от около 6 години,изчел съм качествено форума преди да почна да пиша и бриша,водя си колата редовно при Бат' Колю,пък и знам кое в какво състояние ми е и се предполага,че ще се сменя...и да,имам симптомите ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Дек 2008, 1:48

E, такива съвети като последния не са много за слушане, но пък понякога е хубаво да провериш внимателно за какво става въпрос, преди да се заемеш с ремонти. Имам предвид, че за виенето може да има много причини и наистина зависиш от това колко разбира майстора, но когато става дума за компютърна диагностика, нещата са малко по-разлини и щом ти пише, че датчика не подава вярната информация значи трябва да го смениш, за да не се окажеш прецакан някой кофти ден. Излишен датчик няма при е36 ;-) Сменяй го, на твое място бих го купил от колега от форума. Няколко м52 се продават в момента и цената на този датчик е между 50 и 130 лв. Разбира се най-добре е чисто нов, но тук вече е въпрос на преценка.

А за електрониката, пич, повечето (даже май всички) 320 м52 са със Сименс електроника. Ако беше некачествена или прекалено лигава част щяхме ли толкова да си обичаме колиците ;-) ?

ПС: някой може ли да ми каже кой номер е грешката, която ви излиза при прецакан датчик за положението на разпределителния вал. **65 ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuperMoto_vt » 17 Дек 2008, 9:59

sobiss написа:Първо, честито колега и много безаварийни км-ри.
Но Марто ти изброи няколко симптома от които се познава дали датчика си е отишъл. Та ти имаш ли някой от тях или ще сменяш, защото майстора така е казал :?:
Да не се окаже, че сменяш здрава част. Щото за тия 200 лв, може да си смениш масло с филтри и нови накладки примерно :)

малко :OT: но немога да се сдържа.
Онзи ден един приятел си кара колата на майстор, защото нещо виело (най вероятно лагер). "Майстора" гледал, гледал и казал. "Ами немога да разбера от къде вие. Затова почваме да сменяме на ред. Първо ще е скоростната кутия" :lol:
Точно това си мислех и аз на мен не ми прави такива номера само някои път си мени малко оборотите или изгасва като освободя от скорост но наи вероятно това ще е причината ще пробвам с друг и ще я закача пак да видим какво ще покаже

Назад към E36