Управляващ блок на печката не работи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525DА
колеги имам един вапрос ? моля да ми кажете кои е този електонен блок които управлява печкат и каде точно се намира защото и аз маи имам проблеми с управлението на печката!
някои може ли да намери схемата на свързване и по точни имформации за нея! :shock:
някои може ли да намери схемата на свързване и по точни имформации за нея! :shock:
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Управляващия блок е на самата печка, схема на свързване - зависи каква е печката: дизел, бензин или газ, но предполагам е подобно или едно и също, но зависи и от модела на печката. Та този блок може да се изхвърли и да се сложат едни други неща и няма отказ докато не изгори запалителния елемент или водната помпа или вентилатора и.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
[quote][quote="NikiNikolov"]Управляващия блок е на самата печка, схема на свързване - зависи каква е печката: дизел, бензин или газ, но предполагам е подобно или едно и също, но зависи и от модела на печката. Та този блок може да се изхвърли и да се сложат едни други неща и няма отказ докато не изгори запалителния елемент или водната помпа или вентилатора и.[/quote] [/quote] да колега но НЕ :mhihi: аз сам си ремонтирах печката и знам че там има електроника която изпълнява командите от електронния блок под , но тази същата електроника не е тази която ги издава като например кога да запалва ,кога да изключи и така нататък това се прави от някои друг ел блок които стои на друго място в колата ! дори помпата за подаване на гориво към печката се командва от него а не от този които е на самата печка! офф стана малко объркано но дано ме разберете :lol:
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
да колега но НЕ :mhihi: аз сам си ремонтирах печката и знам че там има електроника която изпълнява командите от електронния блок под , но тази същата електроника не е тази която ги издава като например кога да запалва ,кога да изключи и така нататък това се прави от някои друг ел блок които стои на друго място в колата ! дори помпата за подаване на гориво към печката се командва от него а не от този които е на самата печка! офф стана малко объркано но дано ме разберете :lol:
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ми незнам кое къде е, но печката на колегата Иво си работи без този електронен управляващ блок, само ми трябва помпата за да знам как и какво да донастроя и евентуално да се купи още нещо ако е необходимо. Та по схема на тази печка, ел.блока дава инфо на помпата кога да пусне гориво и кога да се задейства вентилатора в купето и кога да спре да работи. Прочети в сайта на Вебасто & Рея как работят печките, има и видео клип даже. Та какъв смисъл има да са няколко модулите управляващи печката, все едно за да си пуснеш фаровете трябва да натиснеш и някое друго копче за да се включат. Цялата простотия е в този блок.
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3