Управляващ блок на печката не работи?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Дек 2008, 22:33

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 28 Юли 2009, 20:01, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525DА

Мнение от toi_78 » 02 Яну 2009, 16:13

колеги имам един вапрос ? моля да ми кажете кои е този електонен блок които управлява печкат и каде точно се намира защото и аз маи имам проблеми с управлението на печката!
някои може ли да намери схемата на свързване и по точни имформации за нея! :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Яну 2009, 18:16

Управляващия блок е на самата печка, схема на свързване - зависи каква е печката: дизел, бензин или газ, но предполагам е подобно или едно и също, но зависи и от модела на печката. Та този блок може да се изхвърли и да се сложат едни други неща и няма отказ докато не изгори запалителния елемент или водната помпа или вентилатора и.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 02 Яну 2009, 18:44

Ники, до къде стигна с моята печка? :) Май ще се появи доста работа по тези печки ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от toi_78 » 03 Яну 2009, 0:15

[quote][quote="NikiNikolov"]Управляващия блок е на самата печка, схема на свързване - зависи каква е печката: дизел, бензин или газ, но предполагам е подобно или едно и също, но зависи и от модела на печката. Та този блок може да се изхвърли и да се сложат едни други неща и няма отказ докато не изгори запалителния елемент или водната помпа или вентилатора и.[/quote] [/quote] да колега но НЕ :mhihi: аз сам си ремонтирах печката и знам че там има електроника която изпълнява командите от електронния блок под , но тази същата електроника не е тази която ги издава като например кога да запалва ,кога да изключи и така нататък това се прави от някои друг ел блок които стои на друго място в колата ! дори помпата за подаване на гориво към печката се командва от него а не от този които е на самата печка! офф стана малко объркано но дано ме разберете :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от toi_78 » 03 Яну 2009, 0:24

да колега но НЕ :mhihi: аз сам си ремонтирах печката и знам че там има електроника която изпълнява командите от електронния блок под , но тази същата електроника не е тази която ги издава като например кога да запалва ,кога да изключи и така нататък това се прави от някои друг ел блок които стои на друго място в колата ! дори помпата за подаване на гориво към печката се командва от него а не от този които е на самата печка! офф стана малко объркано но дано ме разберете :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 03 Яну 2009, 17:15

Ми незнам кое къде е, но печката на колегата Иво си работи без този електронен управляващ блок, само ми трябва помпата за да знам как и какво да донастроя и евентуално да се купи още нещо ако е необходимо. Та по схема на тази печка, ел.блока дава инфо на помпата кога да пусне гориво и кога да се задейства вентилатора в купето и кога да спре да работи. Прочети в сайта на Вебасто & Рея как работят печките, има и видео клип даже. Та какъв смисъл има да са няколко модулите управляващи печката, все едно за да си пуснеш фаровете трябва да натиснеш и някое друго копче за да се включат. Цялата простотия е в този блок.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 13 Яну 2009, 17:01

колеги, вчера си взех колата от ДаруКар. Оправиха ми печката за 200лв. сега си работи чудесно. Тъй, че не ми се наложи да си купувам нова :)

Предишна

Назад към E39