Kоледен подарък.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Kоледен подарък.

Мнение от Rider » 30 Дек 2004, 1:40

Здравейте,

Миналата седмица с жената се сдобихме с 518. . .

Сега следва епизода "Смяна на консумативи", без да преувеличавам прочетох почти всички теми за е34 и много се радвам, че този форум го има, но не намерих отговор на въпроса къде е наи-добре да се сменят масла ремъци свещи филтри и т.н. Гледам тука цени - ангреажен ремък + работа > 200 лв. масло от 50 до 80. Значи накратко казано много ни харесва колата и искаме да си я гледаме без обаче това ни коства прекомерно много средства и нерви/време - нещо като златната среда маи ни трябва. Може би се сещате, че имам още 1000 въпроса, но не искам да съм нахален :uups:

Много поздрави и весело изкарване на Нова Година!

п.с. Благодаря на всички които ще отделят от времето си за да отговорят!

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Miler » 30 Дек 2004, 2:45

добре дошъл сред нас :D надявам се да прекараш повече приятни мигове с нашия форум

и честито за колата :D
ИзображениеИзображение
E-21 Team Bulgaria
http://milerr.data.bg

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 30 Дек 2004, 9:20

Честито за колата, весели и безаварийни пътешествия :D :D :D

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 30 Дек 2004, 11:13

Ще се опитам да бъда обективен и точен дано да успея :roll:
След много теми във връзка с маслото стигнах до извода че думите на alx са абсолютно верни "какво ще е маслото няма значение доколкото е верния вискозитет" 518 от 93 год е предвидена да работи с 15W40 масло (това са препоръките на БМВ АГ) смяната да се извършва на 8000-10000 км така че ако използваш такова масло и го сменяш до 8000 км би трябвало да те слуша безупречно колата, ако ти решиш да и сложиш синтетика или полусинтетика ще си е за твоя сметка но ефект надали ще има по добрия вариант е да го сменяш по-често.
Цени ами ако ти събира около 4 л(не е пред мен книгата за да кажа точно колко е) 4 Х 6-7 лв = 24-28 лв
Маслен филтър около 11 лв
Относно смяната на масло и маслен филтър(вървят винаги заедно) цена за самата смяна над 5 лв е кощунствена.
Свещи 6-10 лв едната смятай си ги сам ;)
Накладки от 30 лв нагоре, в момента съм с такива за 26 лв (задни) и съм по доволен от тези за 40лв отпред.
Агренажен ремък не съм сменял защото съм с верига ... нека кажат колегите
Това са данни от това което съм виждал, купувал и сменял аз, без претенция за изчерпателност и абсолютна точност!
May the BMW force be with you!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 30 Дек 2004, 12:37

браво колега 4естито да ти е!нашето също е 518 и то е 93 и подръжката е сравнително нормална за кола от този клас,а смяната на маслото и филтъра ни излезе 130 лева с масло Castrol GTX.И нема никфи проблеми.ЛЕКО И БЕЗАВАРИИНО КАРАНЕ

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 30 Дек 2004, 12:51

честито колега! Желая ти безаварийно каране!

колата ти е с верига, така че си спестяваш смяната на ремък ... всичко друго го каза Василен ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Дек 2004, 13:03

m40 е с ремък...

весели празници ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 30 Дек 2004, 16:30

Да де ама той май не е с м40 :idea:

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 30 Дек 2004, 18:41

Модел 518i 518i
№ на двигателя M40 M43
Раб. Обем 1796 1796
Производство 01.93-08-94г 09.94-01.96 г
Мощност кс/об мин 113/5500 115/5500
Върт. Момент 162/4250 168/3900
Motronic 1.7 1.7
Препоръчвано Горива N91 S95

Значи колегата е с един от двата двигателя

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 30 Дек 2004, 19:02

Малко :OT:

БМВ 518 М40 има и вариант G (на природен газ, фабрично, ама наистина фабрично, от конвейра, а не добавяно после)
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 30 Дек 2004, 19:24

:OT: същия този мотор се монтира и на 316 Компакт, като модела се казва 316g и максималната му скорост по книжка е 161 км/ч, а до 100 ускорява за 16.хх....

Потребител
Аватар

Мнение от Rider » 04 Яну 2005, 4:03

Bлагодаря на всички за отговорите!

Някъде не го ли пише тоя код на двигателя?

пс Пожелавам на всички всичкои най-хубаво през новата година :lol:

Доктор на БМВ науките
Аватар

Мнение от Vasilen » 04 Яну 2005, 10:49

Ако на бензиностанцията сипваш бензин а не природен газ значи си с М40 двигател ;)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Kоледен подарък.

Мнение от dizelboy » 04 Яну 2005, 13:01

Rider написа:Здравейте,

Миналата седмица с жената се сдобихме с 518. . .

Сега следва епизода "Смяна на консумативи", без да преувеличавам прочетох почти всички теми за е34 и много се радвам, че този форум го има, но не намерих отговор на въпроса къде е наи-добре да се сменят масла ремъци свещи филтри и т.н. Гледам тука цени - ангреажен ремък + работа > 200 лв. масло от 50 до 80. Значи накратко казано много ни харесва колата и искаме да си я гледаме без обаче това ни коства прекомерно много средства и нерви/време - нещо като златната среда маи ни трябва. Може би се сещате, че имам още 1000 въпроса, но не искам да съм нахален :uups:

Много поздрави и весело изкарване на Нова Година!

п.с. Благодаря на всички които ще отделят от времето си за да отговорят!

Добре дошЪл, каквото те интересува питай спокоЙно.
Всички сме на разположение за ангренажния ремЪк аз сам го сменял ако те интересуват подробности и пари, даваШ модел на мотора и Ще питам на теб колко ще ти излезне.

Бате да ти е честита колата, голяма радост е, пожелавам ти много хубави емоции с нея, обаЧе е много малък мотора, но както и да е питаи квото те интересува!
Edited by Vasilen
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Rider » 04 Яну 2005, 22:58

ха ха бензин сипвам (поне за това го продават )

И съм съгласен, че е малко моторчето, но пък за нас това не беше водеща причина за покупката, така че поне за мене не е болка за умиране.

А този ремък възможно ли е да не е за смяна - има ли как да се преслуша без да се разкостват много капаци?

Между другото искам да си сменя крушките на късите с някакви по силни, че тия са мъка . . . четох за някакви phillips дето били по-добри, кажете от къде се сдобихте че това не се търпи с тия "фенери" както някои беше казал в друга тема.

И . . . даите някаква идея какво да гледам и какво да сменям докато още имам някои лев останал ;)

И накрая, но не по важност БАСИ ГОТИНАТА КОЛА :D независимо от двигателя ускорението е сносно (демек има го) а возията е приказка! 8)

Следваща

Назад към E34