Проблем при вдигане на задно стъкло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем при вдигане на задно стъкло
Здравейте колеги, вчера забелязах след като спуснах леко задния ел. прозорец , не успях да го вдигна ,като натискам копчетата и на предната врата и на задната, се чува лек шум ,но не се вдига, за свалянето няма проблем, на какво може да се дължи това ? явно моторчето работи и стига ток до там,но защо не се вдига? Благодаря предварително
- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Може да се е износило моторчето и да няма сила да вдигне стъклото, а се смъква защото съпротивлението е много по малко. Пробвай да му помогнеш с ръце да се вдигне.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Това си общ проблем при нашите коли, машинките на задните прозорци са много кекави, износват се пластмасовите водачи и от там жилото се оплита. Ако не се справиш сам, виж тук http://www.mikrondocev.com/ , на мене ми я оправиха за 85лв. и една година гаранция. От лятото нямам проблеми, но понякога като минавам през дупки, нещо ми лопа във вратата, ама все не мога да се наканя да отворя кората да видя какви са ги навършили. Така че като ти я ремонтират стой там и гледай какво правят, нищо че ремонта с присъствие на клиент е +20лв. 

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Колега Здравей. Аз до скоро правих тая процедура с вадене на механизмите, опиши по подробно проблема, тръгва ли да се вдига нагоре, щрака ли, пука ли?
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
При мен случая беше същия. На самото жило има щифт който с времето се протрива, след още малко време в един момент въпросният прозорец просто ще падне в долно положение и няма вдигане. Решение - нова машинка, защото въпросното жило не се продава отделно.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Ами колега мисля, че проблема не ти е в моторчето, а както каза колегата преди мен в механизма т.е самия прозорец върви по едни релсички които вървят в комплект е жилото което върти моторчето. По принцип моторчето се вади от тоя механизъм т.е продават се поотделно 

- p0lterguest
- кандидат ентусиаст
-
сс
Колега нети трябва моторче..
купуваш цял ел.механизъм ..включва всички джаджи + моторчето
непознавам хора да си разкомплектоват механизмите ..
кажи на коя врата ти го прави лява или дясна ..имам нов ел.механизам за 520/98г. и ще ти я дам на цена за 2ра употреба че неизкам да я държа..
иначе по принцип..проблема в прозорците се получава от счупване на водача на проволката в 99% проблема е такъв
водача е от една шибана сплав и там е слабото място на 5-ците при прозорците...
братле не тръгвай веднага да купуваш нов механизъл цената му почва от 500/550лв до + безкрайност
купуваш цял ел.механизъм ..включва всички джаджи + моторчето
непознавам хора да си разкомплектоват механизмите ..
кажи на коя врата ти го прави лява или дясна ..имам нов ел.механизам за 520/98г. и ще ти я дам на цена за 2ра употреба че неизкам да я държа..
иначе по принцип..проблема в прозорците се получава от счупване на водача на проволката в 99% проблема е такъв
водача е от една шибана сплав и там е слабото място на 5-ците при прозорците...
братле не тръгвай веднага да купуваш нов механизъл цената му почва от 500/550лв до + безкрайност
9 мнения
• Страница 1 от 1