За кой ще гласувате на парламентарните избори?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кой ще гласувате на изборите за парламент през 2009 година?

ГЕРБ
84
34%
Атака
42
17%
БСП
15
6%
НДСВ
4
2%
ДПС
1
0%
СДС
6
2%
ДСБ
12
5%
БЗНС
0
Няма гласували
ВМРО
6
2%
Друга партия
7
3%
Няма да гласувам!
68
28%

Общо гласове : 245
старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2008, 10:14

Bogat-Beden написа:Миии ако е толкова добър икономист,защо я е допуснал тази хиперинфлация???

Защото икономиката има един основен проблем.
Освен с икономисти се прави и с пари.
Само с икономисти не става, когато парите тръгнат в друга посока.

Какви знания ни липсват да спорим,ето пак подхождаш снизходително към другарите си по спор

Аз не съм казал конкретно за тебе, но като цяло липсват икономически знания.
И пак като цяло отнесох обиди, намеса в личните ми права и всичко останало и насреща чувам евтини и незавършени пропагандни изречения и нищо смислено. Най - умното е нещо, излезло от вчерашния вестник.
В тоя случай снизхождение е най - доброто, коеот мога. След като ви казвам и доказвам некаква теория, а в отговор получавам плювни и заключения, подобни на ругатни...

Опитайте да водите дискусия и ако там има некви доводи. Аз доводи признавам, простотия не признавам.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Дек 2008, 10:17

///peter написа:Казах ти кой са грешките, ако е зависело от него управлението... ебем ти и икономиста ;)
Кво да зависи от него,той излизаше да "Р"ъка по ТВто и да си развява комсомолския гейски перчем :evil: ,а че народът беше пощръклел,боли го него,той не е парий презрен....ех ,че се нервирам само от имената им на тия бълвочи вмирисани..да не кажа нещо по...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2008, 10:18

Bogat-Beden написа:
///peter написа:Казах ти кой са грешките, ако е зависело от него управлението... ебем ти и икономиста ;)
Кво да зависи от него,той излизаше да "Р"ъка по ТВто и да си развява комсомолския гейски перчем :evil: ,а че народът беше пощръклел,боли го него,той не е парий презрен....ех ,че се нервирам само от имената им на тия бълвочи вмирисани..да не кажа нещо по...

Писал съм му на икономиста, но той нещо отбягва въпросите ми ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2008, 10:21

По - точно, ///peter, аз ти писах едни въпроси относно ТВОЯТА теория, ама ТИ ги премълча.
Понеже сега обаче станахте повече заинтересувани по темата, ще си позволя да ги повторя.

///Peter, вече т иказах.
Не е тука мястото на тоя разговор,
Не е вярна тезата, която ми изкарваш.
Най малкото в нея не можеш да ми обясниш:
1. Кои са тез затруднени предприятия.
2. Как при тез затруднени предприятия правителството върна близо 3 милиарда долара суха пара.
3. Кви беха тея бартери с жита и нафти и офшорки и други подобни като нема продукция.
4. Как тъй при инфлация в следствие на липса на производство и много свободни пари БНБ прави точно обратното, на което се очаква: печата още левове. Кво е обяснението? БНБ са тъпи парчета?
5. Защо при условие че печата пари тя едновременно намаляваше търсенето на пари, увеличавайки лихвите. Как се изкарват на пазара пари, като не искаш никой да ги търси?
6. Как лева скочи повече от два пъти за една вечер?
7. Верваш ли наистина, че основният играч отсреща, световната банка, нищо не напрай и само чакаше нещата да се случат сами?

Аз кат Мартин Лутер ше стана накрая :) Тия Седем Тезиса на Хиперинфлацията... На всека църква ги лепя :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2008, 10:31

Пак не си чел, ама иначе си много запознат да го ева, това не е моя теория, не аз откривам топлата вода, а на много икономисти има достатъчно доклади които можеш да прочетеш по темата и ще срещнеш същите твърдения, но нали живеем в една всеобхватна конспирация....

Всички до едно предприятия не са модернизирани може би от 70та...
Като започнеш от Топлофикация и стигнеш до Кремиковци, произвеждат продукция която никой не я търси то и затова и малкото останали предприятия фалираха, защото имат много рентабилна продукция...
Фалиралите банки се субсидираха от държавата...
Точно започнатото връщане по дълга затрудни още повече държавата...
Какви свободни пари си имал ти 96та бре момче? :shock:
Тя самата държава имаше само левове без почти никаква валута, как искаш да не се обезцени лева???

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 16 Дек 2008, 10:41

вие май не разбрахте а?ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ КАТО ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ :idea:
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ КАКВА Е ХАВАТА ИЛИ ИМА ОЩЕ ЗАБЛУДЕНИ ЗАЙЦИ.....ОСЪЗНАЙТЕ СЕ :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2008, 10:56

///peter написа:
Всички до едно предприятия не са модернизирани може би от 70та...
Като започнеш от Топлофикация и стигнеш до Кремиковци, произвеждат продукция която никой не я търси то и затова и малкото останали предприятия фалираха, защото имат много рентабилна продукция...
Фалиралите банки се субсидираха от държавата...
Точно започнатото връщане по дълга затрудни още повече държавата...
Какви свободни пари си имал ти 96та бре момче? :shock:
Тя самата държава имаше само левове без почти никаква валута, как искаш да не се обезцени лева???

Много загадъчно ама ... Само толкоз.
Никакъв отговор на поставените въпроси
"Теория на водещи икономисти"... Дърабъра...
Кои са водещите икономисти и откъде ти идва статистиката.

Я погледни първо сайта на БНБ и паричната статистика за периода и после разсъждавай. Щото не се покрива с твоите твърдения. Поразгледай валутните депозити, как реееезко намаляват и как към началото на 97-ма изведнъж се увеличават? Отде? БНБ работи с банки. Нали банките са фалирали? Как тъй депозират и то навръх големата криза?

Как тъй те питам губещите предприятия генерираха 3 милиарда долара отгоре?
Защо веднага след като падна правителството имаше страшен натиск да бъдат продадени, като определено не продадоха първо кремиковци и как веднага им се намериха купувачи? Нали са много зле?
АААА. И ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ ГО ЗАКРИХА. ЩОТО НЕ БИЛО МОДЕРНО. АЗ НЕ ГО РАЗБИРАМ, МА ТИ ПАК ШЕ КАЖЕШ ПРИЧИНАТА. ЗАНИМАВА СЕ С ЕНЕРГЕТИКА. КАТО ГУБЕЩАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ...

"Тоталното връщане на дълга затрудни държавата"

... бе ти си нямаш хабер как е почнала финансовата криза.... Върнахме дълга и лапнахме хурката, така ли? БръкнАхме в джеба.... - нема никой!
Ния сме ебаси тъпаните!

Фалиралите банки се субсидираха от държавата

Кредитираха се. Кредитор от последна инстанция.
Я разкажи, ти повече ги знаеш в банките. В САЩ как е?
Сега като взеха да им падат банките, държавата кво прай?
Фъъърля се във фалиращата банка и й иззема всички пари. Да ги спаси. Да не ги изгори и тех банката.
Тъй ле е ?

Направо ме изненадваш понякога с твърдения.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Дек 2008, 11:05

стефане,наеш кво!?!!!! може и да не е в тая тема-където решиш.....! та идеята ми е да кажеш:"е тука не съм прав!" е така просто за разнообразие! дрои и статистически погледнато няма как да си винаги прав! просто няма как -разбери го! избери си една тема и като се включиш на мръсна газ след тва дръпни спирачката и го кажи....!! пробвай-действа отрезвяващо и психо-аналитично!! много помага....!! :winky: аре ако толкова те боли политически,или икономически -направи го в некоя дори и незначителна тема! ше помолим модераторите да я направят важна.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2008, 11:07

Има много такива теми, Иво.
Даже съм се извинявал за лош съвет, неактуална информация, когато някой с право ме поправи.
Но те(темите) не са от тези, които те влекат.

Аре стига толкоз, че имам работа.
Баси, що не помолим модераторите да слагат по едно плюсче пред темата, да мога да я щракам и да си я закривам, да не ме изкушава.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2008, 11:24

Водещите икономисти са дори ако искаш и обичания от теб, Луканов...
Както ти казах, след падането на комунизма предприятията губят традиционните пазари в Русия и не само, не знам къде ги видя тези печалби, ама карай, ти нали си вечно прав, пък дори и докладите от БАН за нищо не стават пред твоята блестяща мисъл, даже още се чудя на себе си за какво ги цитирам пред един такъв велик икономист като теб.....
Имаш ли идея изобщо какъв е бил износа на стоки от България по това време??? Ще ми е интересно да ми цитираш проценти, но не измислени от теб...
Няма свежи пари от години в икономиката ни, наляти от чужбина...
Но въпреки всичко кво викаш яко милиони печелят а? От къде бе драги от къде печелят???
Ето ти един цитат:
Най–сложна е ситуацията в банковата система, която през тези години играе „важна социална роля”, тъй като високите лихви дават възможност на много пенсионери и безработни да живеят от
вложенията си [Калинова и Баева, 2002:299].

Нещо да кажеш за стратегията за спасяване на Минерал банк и Стопанска??? Гарантирането на депозитите от държавата??? Тва не изчерпва валутния резерв нали???
Айде пред ида ми цитираш цифри на колко пари дошли и какъв бил лихвения процент, цитирай ми валутните депозити на каква стойност!
Нещо да кажеш по външната политика на България спрямо Русия и САЩ???
Изобщо се чудя защо и ги пиша тези неща тук, ще си мина в "пасивен мод", то се е видяло че май за теб ще гласувам

:confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 16 Дек 2008, 12:23

никога, ама НИКОГА няма да гласувам за ГЕРБ! партия на полицаи и рекетьори. мутренски манталитет....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 16 Дек 2008, 12:38

Не разбрахте ли че, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ни проблем е че като гледам отново половината хора НЯМА да гласуват! :evil: Защо? Трябва 100%%%% активност, независимо с кой, само с една цел - ДПС извън парламента и управлението. Е ако и на тия избори ги пуснем, край вече с булгаристан... :banghead:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 16 Дек 2008, 18:37

D3BEP написа:АААА. И ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ ГО ЗАКРИХА. ЩОТО НЕ БИЛО МОДЕРНО. АЗ НЕ ГО РАЗБИРАМ, МА ТИ ПАК ШЕ КАЖЕШ ПРИЧИНАТА. ЗАНИМАВА СЕ С ЕНЕРГЕТИКА. КАТО ГУБЕЩАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ...

да не би да имаш предвид Плама-Плевен? или за друго говориш
ако е за нея тя май фалира, приватизираха я и пак фалира
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

така

Мнение от Любо Мегов » 16 Дек 2008, 19:27

SKISA написа:гласуването за атака ми навява смешният ,но и тъжен спомен за жоро-цирка или жорж ганчев ,когато повечето явно не сте имали право на глас. та той беше един луд,циркаджия и ненормален ,но вярващ си откаченяк ,който казваше точно тва,което искаха да чуят хората от тиливизора,говореше като навит с пружина и нямаше кой да го надприказва като леко замазмаше истините ,изскочили за него.
тогава покрай ненормалника се намериха 39% ненормални да гласуват за него....!! сега като излезат резултатите всички психодиспансери могат да вземат резултатите и директно да си попълнят местата.......!!! или поне да имат впредвид колко човека може да им дойдат на гости.

казвал съм го и по друг повод: имам роднина,който се хвалеше ,че е гласувал така и като попитах защо -отговори-ми щото много хубаво говори....!!! ако някой ми даде друга причина да се гласува за атака-слушам!!!????

навремето не гласувах за жорж, но сега ще гласувам за атака, щото съм бил винаги с политически убеждения от тъмно син до крайно десен, и щото ми харесват нещата които казват, винаги на парламентарен контрол задават най-умните и актуални въпроси... че са скандални така е..... че са луди - луди са, ама за такава държава в такава ситуация друг лек няма... 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 16 Дек 2008, 20:05

То май верно трябва да си луд, да скочиш срещу всичките тея мафиоти. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата