Кораба прекъсва

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Кораба прекъсва

Мнение от Митко Стоянов » 16 Дек 2008, 0:51

Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча :dunno: ....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 16 Дек 2008, 1:12

от ламбда няма прекъсване само пове4е горене ако ти гори кам 20 да не и пове4е ,темп дат4ик съ6то малко вероятно , свети ли ти check engine? Според мен наи вероятно има не6то намокрено или някоя избила све6. Ако не свети 4ека на4и няма кво др да е освен све6ти

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Re: Кораба прекъсва

Мнение от Turbo_Ted » 16 Дек 2008, 1:24

mitko_n1 написа:Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча :dunno: ....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....

гарнитура на главата колега, имах същия проблем ;) прекъсване само м/у 2500 и 2800 оборота, на всички други обороти си работи добре, нали :roll:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 16 Дек 2008, 11:01

Прекъсването е от празен ход (около 750 об/мин) до около 2500-800.Обаче имам перфектно парно,маркучите са нормално твърди,маслото си е добре....няма признаци на духната гарнитура.Разхода е над 20/100,заслуга за което има ламбдата според мен.
BMWm5 написа:от ламбда няма прекъсване само пове4е горене ако ти гори кам 20 да не и пове4е ,темп дат4ик съ6то малко вероятно , свети ли ти check engine? Според мен наи вероятно има не6то намокрено или някоя избила све6. Ако не свети 4ека на4и няма кво др да е освен све6ти

На таблото няма чек или други подобни индикации
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Мнение от vodach » 16 Дек 2008, 12:00

Аз съм със същия проблем. Само, че ще си позволя да кажа няколко думи.
1. На mitko_n1 , не само преразход, но може И да прекъсва. Защо ?! Защото, когато ламбдата подава некоректен сигнал към ЕКУ-то количесто ГВС на е правилно. Следователно може да преобогатява или преобеднява ГВС, както е при мен (друг път ще разкажа как го разбрах). Следоватлено може да прекъсва.
2. Това с гарнитурата го чувам за първи път струва ми се нелогично. Ще го запомня, утре ще ходя в Бош -обеля там, ще им кажа и за "гарнитурата" те ще я преслушат.

Не мога да помогна, освен да ти съчувствам, ти си перфектни кабели и капачка, аз съм и със свещи чисто нови и пак прекъсва. ОСвен това преди да отида до, Бош, утре, я закачваха на 3 различни компютъра и нищо не излизаше пък прекъсва. Само, че при мен прекъсва, когато загрее, а докато е студена няма мощност в ниските обороти.
Аз утре ще отида до Бош Обеля и ще ви пиша да видим...
Успех...
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 26 Дек 2008, 18:51

mitko_n1 написа:Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча :dunno: ....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....

Колега, а провери ли си бубините ? Мен пък ми говореха ,че съм имал прегорял клапан, че даже и компресия мерих - на всички цилиндри беше 11 - перфектно ... В момента и аз съм в същият филм даже съм пуснал тема във форума и чакам да минат празниците и да ходя да търся нова бубина и да сменям избилата и знам ,че нещата ще заспят .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 26 Дек 2008, 19:12

sineok_pi4_ написа:

Колега, а провери ли си бубините ? Мен пък ми говореха ,че съм имал прегорял клапан, че даже и компресия мерих - на всички цилиндри беше 11 - перфектно ... В момента и аз съм в същият филм даже съм пуснал тема във форума и чакам да минат празниците и да ходя да търся нова бубина и да сменям избилата и знам ,че нещата ще заспят .

м30 -то е с една бубина

ако прекъсва все едно не работи някои цилиндър, правиш следното
когато е студена палиш я и отиваш и почваш да бараш изпусквателните колектори в основата където се захващат за главата .
когато си бачка цилиндъра почти веднага почва да се усеща топлина,
а ако не работи и колектора си остава студен така поне може да разбереш кои цилиндър не бачка :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Дек 2008, 19:19

той странния проблем му се появява кога стигне двиг над 90гр,ама ако може от форума да му направите колата на момчето,че то освен да хвърля гуми,друго го мързи да прави...а и се напива кат свиня
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2008, 19:29

ако беше софиянец или около софия щях да ида на място да му я погледна ама много далеко да го ева
иначе вариантите са няколко: Дюзи, Свещи, Кабели
по малко вероятно е дистрибуторна капачка и палец
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 26 Дек 2008, 19:38

_65536_kb_sec_ написа:ако беше софиянец или около софия щях да ида на място да му я погледна ама много далеко да го ева
иначе вариантите са няколко: Дюзи, Свещи, Кабели
по малко вероятно е дистрибуторна капачка и палец

Ами тъкмо бе Стояне, ще му идеш посред зима на море.Те другите ходят лятото ,а ти зимата - да е по-интересно :)))

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 26 Дек 2008, 21:25

павката написа:той странния проблем му се появява кога стигне двиг над 90гр,ама ако може от форума да му направите колата на момчето,че то освен да хвърля гуми,друго го мързи да прави...а и се напива кат свиня
Още не съм преборил задните бре,май ще останат за напролет :mhihi:
А проблема се оправи сам....вече няма прекъсване,ама разхода пак си е над 20...добре,че бензера е 1.60 :mhihi: ..

Сега клеморед ме мъчи..ебати колата бял ден няма с нея
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2008, 21:27

ми продай я на зъбчо бе
той от кога чака такава кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 26 Дек 2008, 21:33

_65536_kb_sec_ написа:ми продай я на зъбчо бе

не бе,той чака колата мечта :mhihi:

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 27 Дек 2008, 11:29

_65536_kb_sec_ написа:ми продай я на зъбчо бе

Не се продава....за 4-5000 няма кола с толкова екстри и вървене
Изображение

Назад към E34