Гарнитура за главата 318is

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Гарнитура за главата 318is

Мнение от luizov » 14 Дек 2008, 13:25

търсих из търсачката ама не намерих отговор. А въпросът ми е колко струва гарнитура за главата за м42, и гарнитурите за колекторите колко струват ориентировъчно, защото забелязах миналата сутрин че запали на 3 целиндъра а и нивото на антифриза е поспаднало малко , след около 1 мин работа на двигателя си пробачкаха сичките цилиндри, имам приятел който се занимава със смяната на гарнитури но ми е казал че като сменя гарнитура задължитрлно шлайфа главата макар и съвсем малко и освен гарнитура на главата сменя и гарнитурите на колекторите
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 14 Дек 2008, 13:33

ot 15lv

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 14 Дек 2008, 13:43

buny_boy11 написа:ot 15lv

в смисъл от 15 лв нагоре така ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 14 Дек 2008, 14:18

доста повече ще ти излезе според мен :confused:
спомням си че гарнитурата на капака на главата беше около 40лв.
струва ми се че тая на главата няма да е по евтина,като добавиш и шлайф и работа ,ще стане доволна цифра според мен 200лв.някаде а може и повече зависи кой ти го прави и дали ще се напасват клапаните :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525i 2004

Мнение от King^of^Darknes » 14 Дек 2008, 14:47

ако не се лъжа самата гарнитура струва около 60 до 90 лева трябва да е вакумирана и там та е изписано 3280912 глупости по нея шлаифа не знам колко ще ти излезе при мен в испаня е около 50 до 80 евро шлаифа което е задалжително при смяна на гарнитура просто да си сигорен че всичко е наред плиус това 100% ще ти излязат и други работи за смяна щом ще се отваря та не е лошо да си приготвиш едни 300 лева плиус

не претендирам за точност в цифрите всичко което съм написал съм го чел из форума докато съм търсил решение на проблемите си
поздрави

Аватар

Re: Гарнитура за главата 318is

Мнение от stasi » 14 Дек 2008, 17:09

luizov написа:търсих из търсачката ама не намерих отговор. А въпросът ми е колко струва гарнитура за главата за м42, и гарнитурите за колекторите колко струват ориентировъчно, защото забелязах миналата сутрин че запали на 3 целиндъра а и нивото на антифриза е поспаднало малко , след около 1 мин работа на двигателя си пробачкаха сичките цилиндри, имам приятел който се занимава със смяната на гарнитури но ми е казал че като сменя гарнитура задължитрлно шлайфа главата макар и съвсем малко и освен гарнитура на главата сменя и гарнитурите на колекторите

колко ти е намалял антифриза сигорен ли си яе въобще е от гарнитура паленето на 3 цилиндъра :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 14 Дек 2008, 19:03

stasi написа:
luizov написа:търсих из търсачката ама не намерих отговор. А въпросът ми е колко струва гарнитура за главата за м42, и гарнитурите за колекторите колко струват ориентировъчно, защото забелязах миналата сутрин че запали на 3 целиндъра а и нивото на антифриза е поспаднало малко , след около 1 мин работа на двигателя си пробачкаха сичките цилиндри, имам приятел който се занимава със смяната на гарнитури но ми е казал че като сменя гарнитура задължитрлно шлайфа главата макар и съвсем малко и освен гарнитура на главата сменя и гарнитурите на колекторите

колко ти е намалял антифриза сигорен ли си яе въобще е от гарнитура паленето на 3 цилиндъра :?:

ми около 200 мл. и аз не с1м абсолютно сигурен дали е гарнитура може и свещ да е как да проверя
Изображение

Аватар

Мнение от stasi » 15 Дек 2008, 22:29

luizov написа:
stasi написа:

ми около 200 мл. и аз не с1м абсолютно сигурен дали е гарнитура може и свещ да е как да проверя

точно и аз за свещ си мисля и моят ис беше така сутрин и снови свещи е ок! пък и е по лесно да смениш за проба първо свещите и после да мислиш за гарнитури все пак наблюдавай антифриза :!: :!: :!:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MaiNa » 02 Яну 2009, 22:18

Колеги да ви попитам не6то казаха ми 4е гарнитурата на главата ми е за смяна понеже ми губи антифриз по малко и отзад от аспуха ми фарля така доволно вода .... от тва ли 6те да е проблема :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 02 Яну 2009, 22:56

Студено е. Конденз ти прави.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 4efito8898 » 03 Яну 2009, 2:05

колега и аз съм за смяна на гарнитура на главата, значи симптомите са:отваряш казането на антифриза - разширителния съд дето му викат, та отвиваш капачката и вътре има петна от маслото, тоест смесва масло и антифриз, в моето казанче има такива маслени петна, виждат се веднага.Друг признак за гарнитурата - като работи колата и маркучите на антифриза са много твърди, все едно са пласмасови и не можеш да ги стиснеш, а като загасиш двигателя и омекват веднага, и така, пак на работещ двигател, отваряш капачката на антифриза, форсираш колата, над 3 - 4 000 оборота и в казанчето като връща антифриза и влизат и мехури въздух от двигателя и се пени антифриза, все едно е газиран, с такива признаци може да караш и 100 - 200 км, ама накрая в един хубав момент ще ти избие от накаде антифриза - или от някое съединение или там от радиатора.Аз на 2 коли съм сменял гарнитъра на главата, за голф 2 ка едни мизерници ми взеха 200 лева всичко- части и труд сичко 200, ама си мисля , че нито са шлайфали нито ништо, пълни мизерници са, а един приятел с роувър 214 1997г. - 350 лева всичко му излязло, а пък аз сега ще сменям на едно ауди а 4 1996, сигурно 400 - 500 лева ще заминат, там някаде, дано 350 лева да ти стигнат, зависи от майсторите де, щото и за 200 ще ти я сменят, ма тоз голф сега повече от 130 не ще да вдига, пък е 1,6

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 03 Яну 2009, 11:24

За 55лв има хубави гарнитури

Потребител
Аватар

Мнение от MaiNa » 03 Яну 2009, 16:47

мерси, сигорен сьм 4е е гарнитурата 6от ве4е изби мамка му :mhihi: едно саединение дето марку4а от радиатора дето се захжа6та за джигателя едно пласмасово ми се с4упи и изте4е си4кия антифриз и марку4ите бяха тварди об6то зето си4ки признаци ама касно ве4е....а някои знаели тая пласмаска на джигателя дет се захва6та марку4а продават ли се и колко кинти 6е е г/д :)

Назад към E36