За газифицираните :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

За газифицираните :)

Мнение от spacepl » 15 Дек 2008, 13:04

Можете ли да ми кажете от къде вземат вода вашите изпарители, моя взема вода от входящия маркуч на парното и я връща в изходящия на шофьорската страна. След като смених антифриза тва чудо няма обезвъздушаване, преди ми обръщаше на 40 градуса - тва е точно на края на сньото, сега ми обръща или като стигна 90 или ако е над 40 градуса и изгася колата и я запаля пак. (не е проблем с електрониката - пипах изпарителя, тогава си загрява). Та си мисля да хвана вода от някъде другаде защото там явно има проблем с налягането, ама от къде другаде да я взема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 15 Дек 2008, 13:14

Няма от къде другаде да я хванеш, това е положението.Трябва да е на малкия кръг, а това е единственото място, където маркучите от маликия кръг излизат извън двигателя ;)
Иначе, решение има, слагаш един обезвъздушител на изхода от изпарителя и обезвъздушаваш.Аз само се каня да го направя, но все не му остава ред, а и се сещаш само когато сменяш антифриз, което не е от честите процедури :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 15 Дек 2008, 13:28

ави и аз си мислех за обезвъздушител, ще взема да го сложа най-накрая, писна ми вече парно има - изпарителя студен :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 15 Дек 2008, 13:53

Абе тя и така се обезвъздушава, ама трябва да покараш 3-4 дена с парното на мах :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 15 Дек 2008, 14:47

Какви са тия работи, не става, не може. И моя изпарител е хватат от там, близо до ел.клапана на парното. Я вземи виж хубавко твоя изпарител, всеки си има по един болт точно за тази цел - да му извадиш въздуха.

Потребител
Аватар

Мнение от artistic » 15 Дек 2008, 17:29

Здравейте,и аз имам същия проблем-колата загрява добре а изпарителят остава студен и обръща бавно на газ.Скоро сменях и термостат.Дали е възможно да има някакъв проблем по циркулацията на водата или е така при всички?И какъв е този обезвъздушител за които стана въпрос по-горе?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 15 Дек 2008, 23:17

е явно по-хубавите си имат, ама моя няма. Днеска сложих маркуч със пробка за обезвъздушаванае на него (от някакъв форд май - каква гордост за тоя маркуч а ? :) ) и уж стана работата, ще видим сутринта :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: За газифицираните :)

Мнение от badsharki » 16 Дек 2008, 7:44

spacepl написа:Можете ли да ми кажете от къде вземат вода вашите изпарители, моя взема вода от входящия маркуч на парното и я връща в изходящия на шофьорската страна. След като смених антифриза тва чудо няма обезвъздушаване, преди ми обръщаше на 40 градуса - тва е точно на края на сньото, сега ми обръща или като стигна 90 или ако е над 40 градуса и изгася колата и я запаля пак. (не е проблем с електрониката - пипах изпарителя, тогава си загрява). Та си мисля да хвана вода от някъде другаде защото там явно има проблем с налягането, ама от къде другаде да я взема.

40 градуса не са ли междинната чертичка между синьото и 90 градуса. Поне моята е направена да превключва на 40, и откакто е сложена винаги обръща когато стрелката застане точно там. Моята също превключва бавно, но аз така исках, защото се разтрисаше при преминаване на газ, и увеличихме времето между отделните дюзи. Гледам, че си от Плевен, иначе щях да те пратя при мойте газаджии да ти я видят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 16 Дек 2008, 10:55

пичове я кажете сега каква е фаидата с газта, като бензина от 168 с отстъпката става на 163 на ЛУК ? може би като беше 2.50 имаше.. :>
пък и като гледам от коментарите, като карате колите поне първите километри когато харчи наи много, тя пак е на бензин :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38

Мнение от maty_m » 16 Дек 2008, 11:05

Ca_Ma написа:пичове я кажете сега каква е фаидата с газта, като бензина от 168 с отстъпката става на 163 на ЛУК ? може би като беше 2.50 имаше.. :> :help:

1.20 на... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна maty_m на 16 Дек 2008, 11:25, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 16 Дек 2008, 11:10

Ca_Ma написа:пичове я кажете сега каква е фаидата с газта, като бензина от 168 с отстъпката става на 163 на ЛУК ? може би като беше 2.50 имаше.. :>
пък и като гледам от коментарите, като карате колите поне първите километри когато харчи наи много, тя пак е на бензин :help:

Ами файдата е, че газта е 0.95 с отстапка 0.92, което ПРИМЕРНО при разход 15, ти прави около 10-11 лв. икономия на 100 км. или около 1000 лв. на 10000 км. Или ако караме средно около 20000км годишно (както аз) ти прави 2000 лв. годишно икономия, които примерно ми отиват за подръжката на колата. А отделно стои въпроса колко дълго ще се радваме на тази цена на бензина 1.60-70. До няколко месеца е повече от сигурно (за мен), че ще се върне на 2-2.10 за 95Н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 16 Дек 2008, 14:19

badsharki, не се заблуждавай... Аз преди, когато цената на горивата започнта да пада рязко надолу казах, че Ноември или най-късно Декември ще сипваме нафта на под 1,80... Е от една страна го казах от надежда а от друга от съображения с цените на петрола на световния пазар...
Сега както и преди казвам, че цената на горивата по родните бензиностанций ще продължава да пада и другата година очаквам да сипвам нафта на 1,20лв., което и за мен е невероятно, но така ми се иска :mhihi:
Гадното е, че цената на барел петрол пада и стигна стойности от $44, обаче ние тук си имаме акциз дето спъва работата и цените :evil:
Иначе вече щяхме да сипваме на под левче за литър...

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 16 Дек 2008, 15:10

Аз ако се заблуждавам трябва да ме уволнЪт от работа :mhihi: ... Истината е, че когато петрола беше на $147 за барел, самия председател на ОПЕК се изказа, че цената е нереално висока. Сега когато е на нива $40-45 е супер за крайните потребители, но прекалено ниска за страните производителки и обезмисля инвестициите в добиването на нефт, от където ще се получава голямо търсене, но свиване на предлагането, което неименуемо ще доведе до покачването на цените в средносрочен план. Цената на която от ОПЕК считат за "satisfying", както се изрази председателя на организацията, е $75 за барел и точно това ще се опитат да постигнат на срещатата си утре, на която ще решат да орежат значително доставките на петрол, като най-вероятно Русия ще ги подкрепи като ореже и нейните доставки (Русия не е член на ОПЕК)............бля, бля, бля.....все пак това е технически форум за БМВ и да не се разливаме с някакви анализи. Истината е, че и аз предпочитам да си карам колата на бензин, защотото е проектирана да върви на това гориво. Но защо да не направя минимум компромис и да си спестя някой лев. :)

Назад към E39