топал старт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
топал старт
здр. колеги. колата трудно пали когато е топла. ходих при един майстор ими каза 4е трябва дасе сменят веригата,оптега4а,сегментите и гарнитурата. и вси4ко това ще струва около 1500-1700лв. а ина4е когато е студена няма проблем. искам да знам и вашите мнения. дали неса ме излагали.ПОМОГНЕТЕ БМВ 525ТДС
nqma kakvo da govorim BMW e nomer 1
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
Re: топал старт
Ico 525 написа:здр. колеги. колата трудно пали когато е топла. ходих при един майстор ими каза 4е трябва дасе сменят веригата,оптега4а,сегментите и гарнитурата. и вси4ко това ще струва около 1500-1700лв. а ина4е когато е студена няма проблем. искам да знам и вашите мнения. дали неса ме излагали.ПОМОГНЕТЕ БМВ 525ТДС

старото ми бмв беше 2.5тдс и неискаше да пали на топал мотор-това се дължеше от ангренажната верига,закарах колата на маистор смени ангренажната верига(те са 2 вериги) и гарнитура на главата.2-те вериги са 110лв от даскалов и гарнитурата е към 70лв и вече отделно колко ти вземе маистора за работа,такаче едно 300/400лв можеш да си приготвиш за тази операция ако искаш да ти се оправи колата,
Един съвет по добре бегаи надалече от тоя маистор-явно когато си ходил при него не си е пил хапчетата
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега, не бързай със сигменти и гарнитура , освен ако си мерил компресия и си се уверил ,че такава няма .
- Пробвай и с друг акумолатор - но не залагай много.
- При ИЗГАСЕН мотор отвори капачката за доливане на масло и с пръста опитай да дръпнеш веригата нагоре от зъбното колело . Луфт при здрави вериги няма . Ако е малък луфта мисля ,че с изместване на помпата към мотора топлия старт ще се подобри . Ако е повече от 2 - 3 мм тогава се сменят вериги .
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
първо си виж стартера и акумулатора после центровката и ако е разтеглена веригата на диагностиката като ти гледат центровката ще го покаже
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Колега, проблема с топлия старт е бая комплексен - има много писано във форума, решенията са различни - някой се оправят със смяна на акумулатор, други с центровка, трети вериги и т.н.
Моят съвет е да отидеш да ти направят една диагностика ако не в оторизиран, то поне в някой сериозен сервиз които се занимават и са на ясно с този тип двигатели. Чак тогава вече се насочвай към решение.
Моят съвет е да отидеш да ти направят една диагностика ако не в оторизиран, то поне в някой сериозен сервиз които се занимават и са на ясно с този тип двигатели. Чак тогава вече се насочвай към решение.
топал старт
мерси колеги, много ми помогнахте. днеска ходих на диагностика и ми казаха 4е може да е само от веригата. утре ще ходя да сменя веригата и ще ви пиша. МЕРСИ МЕРСИ МЕРСИ 

nqma kakvo da govorim BMW e nomer 1
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ico 525 написа:здр. колеги. колата трудно пали когато е топла. ходих при един майстор ими каза 4е трябва дасе сменят веригата,оптега4а,сегментите и гарнитурата. и вси4ко това ще струва около 1500-1700лв. а ина4е когато е студена няма проблем. искам да знам и вашите мнения. дали неса ме излагали.ПОМОГНЕТЕ БМВ 525ТДС
Прочети тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56569
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
Колега и аз имах проблем с топлия старт! И като започнах да търся проблема се оказа, че има някакъв датчик който измервал температурата на двигателя и определя дали да подгряват свещите, на мен той нещо се беше прецакал и от там проблеми като е топъл двигателя не пали или пали много трудно ходих при едно майсторче фердо от слатина много добар жичкаджия и го оправи така. Успех
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега малко не са връзва работата защото при напълно загрял мотор свещите не играят така че не виждам логика а те точно тогава не палят тдс-ките
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
mashina написа:Мирише ми на дюза/и.99,9% не е верига.Имах тема за топлият старт
Твойто е Д , не ТДС няма нищо общо.
Да ходи колегата да си види веригата и обтегача... това се оправя и с някакв ацентровка на ГНП, но според мен няма смисъл.. така и така трябва да се смени тая верига

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
13 мнения
• Страница 1 от 1