Сваляне панел климатроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Сваляне панел климатроник
Искам да си сваля панела,ама ме е трах да не счупя нещо.Вътре май
има някво вентилаторче дето постоянно върти ама нещо много
се разтрака напоследък.Върти постоянно независимо на контакт или не
При вас така ли е.Трябва да се смаже или да смени?
има някво вентилаторче дето постоянно върти ама нещо много
се разтрака напоследък.Върти постоянно независимо на контакт или не
При вас така ли е.Трябва да се смаже или да смени?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Сваляш радиото (вадиш копчето за усилване, ако си с МИД, с торкс 10, бодваш, завърташ и то щраква, ако си с обикновенното, с ответка бъркаш и натискаш) и след това натискаш управлението на климатроника и то излиза. Разглабяш упрвлението и вътре ще видиш една платка и вентилаторчето, почисти хубаво и капни малко масла в оста на вентилатора .... повече няма да го чуеш да бръмчи. Лесно е работа, за 15-20 мин.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
marto1 написа:Мерси,ще опитам така
По добре внимавай с опита, че вътре под капака на управлението има едни графитени контактори които правят контакт на копчето с платката. Да не се лъжеш да ги пипаш тях, че после отиваш на ново. Аз го ядох един път и повече не пипам. / А аз бях само за смяна на панела - капак и копчета /
- badsharki
- ентусиаст
-
Venkata написа:По добре внимавай с опита, че вътре под капака на управлението има едни графитени контактори които правят контакт на копчето с платката. Да не се лъжеш да ги пипаш тях, че после отиваш на ново. Аз го ядох един път и повече не пипам. / А аз бях само за смяна на панела - капак и копчета /
Ами то за тая интервенция само задния капак трябва да се отвори. Надявам се да не се задълбава да отваря и капак с бутоните.

badsharki написа:Сваляш радиото (вадиш копчето за усилване, ако си с МИД, с торкс 10, бодваш, завърташ и то щраква, ако си с обикновенното, с ответка бъркаш и натискаш) и след това натискаш управлението на климатроника и то излиза. Разглабяш упрвлението и вътре ще видиш една платка и вентилаторчето, почисти хубаво и капни малко масла в оста на вентилатора .... повече няма да го чуеш да бръмчи. Лесно е работа, за 15-20 мин.
С обикновеното съм бръках натиснах,въртях ама нищо само
успях да строша едното щтивтче.Хода на на натискането е около 1мм
Толкова ли трябва да бъде или трябва да натискам повече.
Трябва ли да държа натиснато и тогава да бутам панела на климата?
Щото никво щракване не чух

- badsharki
- ентусиаст
-
marto1 написа:С обикновеното съм бръках натиснах,въртях ама нищо само
Ама трябваше надясно да се натисне (не си спомням точно). По-добре някой който е с обикновенното и го е свалял, да ти каже, че да не те подведа и да го потрошиш савсем....или виж това упътване с картинки дали ще ти помогне:
Описание с картинки
badsharki написа:marto1 написа:С обикновеното съм бръках натиснах,въртях ама нищо само
Ама трябваше надясно да се натисне (не си спомням точно). По-добре някой който е с обикновенното и го е свалял, да ти каже, че да не те подведа и да го потрошиш савсем....или виж това упътване с картинки дали ще ти помогне:
Описание с картинки

9 мнения
• Страница 1 от 1