За този цвят.Какви пари трябва да дам?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от JESUS » 26 Дек 2004, 2:14

Не съм сигурен ама както и да е?Значи около 3 литра ще ме оправят

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 26 Дек 2004, 11:35

Е все пак защо не питаш в магазина от който ще я купуваш - нали с това се занимават и ще ти кажат...
Казваш за астра колко ми тряят и готово!

Потребител
Аватар

Мнение от JESUS » 26 Дек 2004, 12:40

Metallium написа:Е все пак защо не питаш в магазина от който ще я купуваш - нали с това се занимават и ще ти кажат...
Казваш за астра колко ми тряят и готово!

Аз ще си взимам BMW.Мисля него да го боядисам така

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 28 Дек 2004, 14:55

TheBoss написа:Абе вие май сте големи спецове в боядисването. Обаче преди да почнете да боядисвате погледнете какво пише на кутията, т.е. с колко боя колко кв. метра се боядисва. Само да не изпаднете в шок колко боя отива за една кола. Ма кой съм аз да ви уча. Купете си кило-две и си мажете колите, пък после идете при Кирето да отстрани лай..ата дето сте изср..ли. Дизелче :twisted: :twisted: :twisted:

тъй като аз съм един спец в боядисването
ти казвам че това кво пише на кутията за
нас спецовете не важи много...

Всичко зависи от цвета, в койте ще боядисваш
и всичко зависи от това колко си схванат в ръцете :mhihi:
Принципно една кола като Е36 примерно
може да се боядиса цялата +фалцове с 1.5-2.0 кила
стига да е добре подготвена...
Червения и сребърния цвят принципно по
трудно покриват, но няма да е много голяма
разликата стига, както подчертах да не си
мнооого схванат в ръцете...
Но ще ме извинявате ама 5 кила за петица си
е направо смешно - пък ако кажеш че и майсторчето
ти е копувал боята значи просто няма какво повече
да говори ;) :mhihi:

боядисването на автомобили не е работа и приказки
за всеки юзър ;) :mhihi:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 28 Дек 2004, 16:06

naskoksan написа:
TheBoss написа:Абе вие май сте големи спецове в боядисването. Обаче преди да почнете да боядисвате погледнете какво пише на кутията, т.е. с колко боя колко кв. метра се боядисва. Само да не изпаднете в шок колко боя отива за една кола. Ма кой съм аз да ви уча. Купете си кило-две и си мажете колите, пък после идете при Кирето да отстрани лай..ата дето сте изср..ли. Дизелче :twisted: :twisted: :twisted:

Но ще ме извинявате ама 5 кила за петица си
е направо смешно - пък ако кажеш че и майсторчето
ти е копувал боята значи просто няма какво повече
да говори ;) :mhihi:

боядисването на автомобили не е работа и приказки
за всеки юзър ;) :mhihi:

абе много ви бива да лаете, вместо да хулите всеки юзер сире4 мен по добре му помагаите на мом4ето а не фулдваите темата само с глупости от сорта на много гаден цвят и тем подобни ако изка и с лаинян цвят ще си я боядише тука сме се сабрали да помагаме ,големи сте терикатибе 2 кила цела кола ела боядиши и моита с 2 кила или лек покривен слои ще ми направите когато отиваш да ти боядисват капака предния изкат хората да има 400 грама независимо колко ще остране или не понякога става те смешни 4есно ,като реши мом4ето ще си отиде при бояджия и ще пита аджиба кажи сега колко кила боя ще ми трябват и 4овек ще му каже ,тва 4е първо е решил да се допита до тука за та полу4и наистина компетентни отговори за да е добре подготвен после неозна4ава 4е трябва да раздувата темата все едно ще си копува камион
ИзображениеИзображение
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 28 Дек 2004, 16:15

точно за това искам да го
подготвя човека да не го
качат на килимчето :winky: ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Потребител
Аватар

Мнение от audi V6 » 28 Дек 2004, 16:51

Ауди 100, цялостно боядисване, без таван, 1.5 литра база металик. С 5 литра трябва микробус да боядиса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 28 Дек 2004, 21:07

naskoksan написа:точно за това искам да го
подготвя човека да не го
качат на килимчето :winky: ;)

:bowdown: никога несам се самнявал в теб
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 28 Дек 2004, 22:31

Абе хора, що си чешете езиците след като никога не сте влизали в бояджииски гараж (вероятно) Не си ли давате сметка, че когато се боядисват отделни детайли фирата винаги е повече, а аз като ви казах, че лично аз съм боядисал (преди 20дена) Е28 с широки брони цялото със същия цвят като на Кирето с ЕДНА кутия, разбира се без фалцове и кошове, кво си мислите, че си го смуча от пръстите ли? А това далми някой е отишъл при някой майстор и той му е казал да си купи 400 грама за един преден капак си е лично негов проблем, с 400 грама ще боядисаш половината кола.
Вярно е, че има цветове които покриват по-трудно, но разликата не е фрапантна, защото след като колата се боядисва с повече перла или цвят който е по-трудно покривен си има и основа която да е с цвета на новата боя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 28 Дек 2004, 23:38

Hi all.Хорица моляви кажете каде се намира номера на боята на БМВ 318.навсякъде го тарсих и не мога да го намеря :bowdown: Искам да си боядисам броните и праговете в съ6тия цват на купето :uups:Някой знае ли колко 6те ми излезе тази екстра горе долу :help:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 28 Дек 2004, 23:41

[quote="sonny"][/quote]

Евала , едно смислено мнение :!:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 28 Дек 2004, 23:42

melody1 написа:Hi all.Хорица моляви кажете каде се намира номера на боята на БМВ 318.навсякъде го тарсих и не мога да го намеря :bowdown: Искам да си боядисам броните и праговете в съ6тия цват на купето :uups:Някой знае ли колко 6те ми излезе тази екстра горе долу :help:

като отвориш предния капак има една 4ерна лепенка някаде на нея пише нещо от сорта на 205/6 такова нещо
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 28 Дек 2004, 23:55

Каде то4но е тази лепенка.Проверих на следните места:Капака на резервоара,капака на багажника,на вратите,отпред на двигателя кадето са написани сн на двигателя :uups:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Дек 2004, 23:59

не се карайте- всичките сте прави.. аз почти нищо не отбирам от боядисване- като тресна трабанта и го боядисвам със водни боички, ма.. питах един човек дето от 30 години боядисва шоу коли и той ми каза следното..

1. една нормална кола може да се боядиса със 1 литър, а може и със 4...

2. въпрос на пистолет и колко пъти си решил да я минеш.. ако е подобен на оригиналния цвят- поне 2 пъти трябва да се мине.. ако не е- 3-4.. докато изглежда добре.

3. ако пръскаш на тънко и я минеш 2 пъти- 2 литра боя заминават.. ако минеш със по-малко се смята че е тънко и няма "дълбочина".. (почна да ми говори и за "дълбичината" изглеждала и от лака дето се слагал отгоре ма.. друга тема)..

4. ако боядисваш цяла кола - заминава по-малко.. ако боядисваш на части и после ги слагаш - заминава повече...

та така.. аз лично си правя изводите че ако е отишло по-малко от 2 литра... някъде са си оставили ръцете... но аз съм малко перфекционист та... съм сигурен че и 1.5 литра могат да се ползват и пак да изглежда приемливо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум