Изпотяване на фаровете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
plamenM написа:..........
akо ще вземаш втора ръка имам перфектни;)
виж си личните съобщения!
Последна промяна Hristo на 21 Окт 2005, 20:22, променена общо 1 път
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
на тва запотяване/замъгляване май му викахме конденз преди
той се поражда от разлика в температурите пред и зад стъклото (то май е ПВЦ някво ?)
за да не се получава трябва да се изсмуче въздуха от фара и да се получи вакуум (което на практика не знам дали е възможно)
при дограмите практиката е да се осигурява термомост който оеднаквява температурата на двете части на дограмата (външна и вътрешна) може и при фаровете да "проработи" ако има кой да го пробва
идеята с хартиените възглавнички който изсмукват влагата също е добра но как ще я закрепите така че да не се разхожда из целия фар по време на движение ?

той се поражда от разлика в температурите пред и зад стъклото (то май е ПВЦ някво ?)
за да не се получава трябва да се изсмуче въздуха от фара и да се получи вакуум (което на практика не знам дали е възможно)
при дограмите практиката е да се осигурява термомост който оеднаквява температурата на двете части на дограмата (външна и вътрешна) може и при фаровете да "проработи" ако има кой да го пробва

Темата е доста интересна.Това е лош проблем . Незнам само защо тук в тая тема,както и в други теми не се пише по темата ,а 70% си пишат каквото си искат.Няма ли кой да проверява какво се пише?
КОЛЕГИ ПИШЕТЕ САМО ПО ТЕМАТА ,А НЕ САМО ДА СЕ ТЪРСИТЕ ЗАНИМАВКА И ДА СИ ПОЧЕСВАТЕ ПРЪСТИТЕ!!!!
КОЛЕГИ ПИШЕТЕ САМО ПО ТЕМАТА ,А НЕ САМО ДА СЕ ТЪРСИТЕ ЗАНИМАВКА И ДА СИ ПОЧЕСВАТЕ ПРЪСТИТЕ!!!!
Лява лента, с ляв мигач.
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
и аз се чудя как да го реша този проблем , че ми писна при конденз отварям едната капачка отзаде , изчезва временно и след известно време пак има конденз вътре , ама това е нищо сравнение с мигачите ми , взех си черни кристални на депо , сега вътре освен конденз направо си има водица , и то от доста време не си мърда от там , скоро може и рибки да завъдят
BMW 318is
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Нямам замъгляване все още, но ако още веднъж сваля фаровете
, съм решил да сменя уплътненията, струват около 8лв., мисля че това е пътят...
номер 2: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05

номер 2: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Понякога се оказва че влагата не влиза от сглобката на двете части, а от някоя от капачките за смяна на крушките-ако е това двоен О-пръстен и се оправя.

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
Имаше преди време една тема точно за изпотяването пича беше решил проблема с тези едни пакетчета където ги слагат в кутийте за обувки те са точно за това изсмукват влагата.
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
...
Evgeni написа:Имаше преди време една тема точно за изпотяването пича беше решил проблема с тези едни пакетчета където ги слагат в кутийте за обувки те са точно за това изсмукват влагата.
Да де ама трябва да се сменяват през няколко дена и ебати далаверата.
А сега друго интересно: от толкова много теми и писания от доста време насам не видях никои да пише за отворите които оригинално са оставени на корпусите за проветрение.Секи пише за силикони ,уплътнения чудеса ама незнам дали сте ги видяли,щото ако тях не запушите мисля че е все едно колко силикон ще се сложи на зглобките

Аиде сега ви оставям да поразсъждавате малко до утре пък ако не сте ги намерили,мога и снимки да ви направя

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Чудя се след отваряне и почистване на стъклото дали един спрей против запотяване няма да подобри нещата?...
Явно вентилацията на фара нещо не е сметната правилно, защото доста баварци са с този проблем..
Явно вентилацията на фара нещо не е сметната правилно, защото доста баварци са с този проблем..