десния фар не свети (xenon)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
десния фар не свети (xenon)
Колеги здравейте,
тази сутрин като запалих колата и включих фаровете видях, че десния не свети. Какъв може да е проблема, до вчера си светеха перфектно, нито е премигвал нито е имала някава осезаема разлика в цветовете между левия и десния. В "м комплект 33" ми казаха че трябва да им дам подробна информация за цялата система за да знаят каква крушка да поръчат и сигорно ще я чакам няколко дни. А дали е там проблема???
Как да разбера дали е изгоряла крушката или баластата? Доколкото успях да видя не мога да преместя лявата крушка от дясно ( или се бъркам
).
П.П. изчетох каквото се появи за xenon от търсачката, но за такова внезапно отказване никаде не се говори.
тази сутрин като запалих колата и включих фаровете видях, че десния не свети. Какъв може да е проблема, до вчера си светеха перфектно, нито е премигвал нито е имала някава осезаема разлика в цветовете между левия и десния. В "м комплект 33" ми казаха че трябва да им дам подробна информация за цялата система за да знаят каква крушка да поръчат и сигорно ще я чакам няколко дни. А дали е там проблема???
Как да разбера дали е изгоряла крушката или баластата? Доколкото успях да видя не мога да преместя лявата крушка от дясно ( или се бъркам
П.П. изчетох каквото се появи за xenon от търсачката, но за такова внезапно отказване никаде не се говори.
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
преди всичко смени баластите да видиш данеби баласта да е заминал, после виж и крушката, а междовременно погледни кабеляка....
Така ще установиш със сигурност къде точно е проблема.
Така ще установиш със сигурност къде точно е проблема.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пробвай първо няколко пъти да включиш и изключиш фаровете... понякога "спичат" и не светват от раз... ма китайска техника... някои хора препоръчват да почукнеш малко съответния баласт 
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Ако нямаш гаранция на ксенона от продавача, се обърни за помощ към колегите от София, които продават ксенони ( за справка - подфорум "Продава") - сигурен съм, че за 30 мин ще ти отстранят повредата. Най-вероятно ти е заминал баласта, но може и крушката да е.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
:)
Ако ти трябва да провериш дали е крушка или баласт и не можеш да смениш крушките смени баласта тои е по лесен за разменяне и ще видиш дали е баласт или крушка.
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
при мен колега същия проблем имах и накрая почнах да си ирая със фаровете-включвах изключвах и сестния светна
.бях яко се оплашил щото немах гаранция
.провай като мен може да се оправи успех 
- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36-ци
- Мечтае да кара: e30-ка
cobrata_m3 написа:100% е бушона сложи малко по силни че с ксенона горят
И аз така мисля.На скоро го имах и аз този проблем.Смених си бушона и всичко е ОК.По принцин ако не се лъжа са 7.5А смени ги с 10А ако разбирасе е от бушон
В полезни има описание на схемата на бушоните на BG
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

защо да горят ? та нали дори дърпат по малко мощност спрямо стандартните крушки ? 35 вата срещу 50 вата ??
или имате предвид начален пусков ток при цъкването ?
иначе и аз с мойте забелязах нещо странно.. - не светват веднага.
90% от случаите при тръгване ми светват моментално , като имат 3-5 сек. докато стигнат максималната си светлина.
но.. в някои случаи не светват и двата. и трябва да изчакам около минута... след което светват и двата, и то в абсолютен синхрон !
затова се чудя.. да не е нещо от ключа-врътката ?
или имате предвид начален пусков ток при цъкването ?
иначе и аз с мойте забелязах нещо странно.. - не светват веднага.
90% от случаите при тръгване ми светват моментално , като имат 3-5 сек. докато стигнат максималната си светлина.
но.. в някои случаи не светват и двата. и трябва да изчакам около минута... след което светват и двата, и то в абсолютен синхрон !
затова се чудя.. да не е нещо от ключа-врътката ?

- MRS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i '95
При мен също изгасна десния фар.Оказа се изгорял баласт.Сложиха за тест друг баласт, но и тои изгоря
.След 10 мин. мислене техника смени предпазителите с 10А и акумулатора и всичко е ок
.След този тест отидох и си купих нов BOSH(250лв.) и нови бушончета(1.20лв.бройката)и сега цепи мрака 
- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36-ци
- Мечтае да кара: e30-ка
MRS написа:При мен също изгасна десния фар.Оказа се изгорял баласт.Сложиха за тест друг баласт, но и тои изгоря.След 10 мин. мислене техника смени предпазителите с 10А и акумулатора и всичко е ок
.След този тест отидох и си купих нов BOSH(250лв.) и нови бушончета(1.20лв.бройката)и сега цепи мрака
Хубаво е бушоните да са оригиналдъ
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2