Навигация - няма я в менюто и ниска разделителна
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Навигация - няма я в менюто и ниска разделителна
Здравейте,
от известно време имам проблем, с който досега не се бях захванал сериозно. Преди време устройството ми за навигацията започна да вади и да прибира диска и един хубав ден като си включих колата, навигацията беше изчезнала от менюто и навигацията е ужасно гадна.
Вижда се на атачнатата снимка.
Как мога да разреша този проблем?
Имали ли сте го дсега? Някой знае ли каква е максималната версия, която мога да си сложа на е39, 2001/11? Мисля, че имам мк3, но не съм сигурен.
Някой занимава ли се с ъпдейт на софтуер и резетване на такива системи в София?
Предварително благодаря за помощта, отчаял съм се вече.
Поздрави,
Дейв
от известно време имам проблем, с който досега не се бях захванал сериозно. Преди време устройството ми за навигацията започна да вади и да прибира диска и един хубав ден като си включих колата, навигацията беше изчезнала от менюто и навигацията е ужасно гадна.
Вижда се на атачнатата снимка.

Как мога да разреша този проблем?
Имали ли сте го дсега? Някой знае ли каква е максималната версия, която мога да си сложа на е39, 2001/11? Мисля, че имам мк3, но не съм сигурен.
Някой занимава ли се с ъпдейт на софтуер и резетване на такива системи в София?
Предварително благодаря за помощта, отчаял съм се вече.
Поздрави,
Дейв
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Отвори багажника, изчакай задължително да изгасне червения диод на компютъра и свали клемите на акумулатора.Остави така за 10-15мин и закачи пак клемите.
С коя версия софтуер си можеш да видиш като влезеш в настройки в горния десен ъгъл.Последната версия на софтуер за МК3 е 3-2/63.
Ето ти инструкция по ъпдейт на софтуера http://gren.ru/navi%20flash%20v26.html Разбира се, правиш го на собствен риск
С коя версия софтуер си можеш да видиш като влезеш в настройки в горния десен ъгъл.Последната версия на софтуер за МК3 е 3-2/63.
Ето ти инструкция по ъпдейт на софтуера http://gren.ru/navi%20flash%20v26.html Разбира се, правиш го на собствен риск

Здрасти,
благодаря ти за отговора. За съжаление имам следните проблеми:
1. Пробвах да махна и минуса, и плюса, и за повече от 10-15 минути, но всичко си е пак същото, пак виждам само сигнала от видео модула.
2. Лампата на POWER на компютъра не свети при мен въобще
3. Няма как да ъпдейтна софтуера, защото не мгоа да извадя сидито с картата отвътре.
Идеи?
Към кого мога да се обърна за диагностика на нави компютъра?
Благодаря предварително и поздрави.
благодаря ти за отговора. За съжаление имам следните проблеми:
1. Пробвах да махна и минуса, и плюса, и за повече от 10-15 минути, но всичко си е пак същото, пак виждам само сигнала от видео модула.
2. Лампата на POWER на компютъра не свети при мен въобще
3. Няма как да ъпдейтна софтуера, защото не мгоа да извадя сидито с картата отвътре.
Идеи?
Към кого мога да се обърна за диагностика на нави компютъра?
Благодаря предварително и поздрави.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ко лампата на цд-то не свети виж бушоните - тия в багажника, прегледай също и буксата дали е добре отзад на цд-то
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DaveMF написа:2. Лампата на POWER на компютъра не свети при мен въобще
Aко не ти свети лампата на компютъра, значи или имаш изгорял бушон или ти е умрял компютъра.Ако ти е умрял компютъра, графиката на дисплея трябва да е една такава по-дървена.Този шот дето си дал от твоята кола ли е или е просто от нета?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
mad_presley написа:Отвори багажника, изчакай задължително да изгасне червения диод на компютъра и свали клемите на акумулатора.Остави така за 10-15мин и закачи пак клемите.
mad_presley, последната версия на софта е 3-1/63, като 1-цата означава цветен екран, а 2-ката може би е черно-бял, но така или иначе колегата има цветен екран и ако е с последния софт, би трябвало да пише 3-1/63, но по принцип си прав

За изваждането на картата може да пробваш: ключ на позиция 1 и държиш копчето за изваждане на диска до 10-15 мин. Да много е, но повечето пичове с такъв проблем казват, че така са го извадили.
Всичко това ще работи ако естествено не ти е изгорял предпазителя

mad_presley написа:DaveMF написа:2. Лампата на POWER на компютъра не свети при мен въобще
Aко не ти свети лампата на компютъра, значи или имаш изгорял бушон или ти е умрял компютъра.Ако ти е умрял компютъра, графиката на дисплея трябва да е една такава по-дървена.Този шот дето си дал от твоята кола ли е или е просто от нета?
Тазни снимка е от нета, но е абсолютно същото при мен, същата разделителна и същите цветове.. Някаква драма..
За кой предпазител става въпрос? Също така, как мога щекерите на навигацията да ги махна от джипиес модула и да ги сложа отново? Имат някакви скобички, с които не мога да се преборя...
Къде са бушоните за навигацията? Кой бушон трябва да погледна? И ако искам да резетна например с акумулатора, и плюс и минуса ли трябва да махна?
Поздрави и благодаря...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ivo1bg написа: mad_presley, последната версия на софта е 3-1/63..
Да, прав си, объркал съм единицата с двойка

MK III Systems
The software version is shown in the top right corner of the "setting" screen. The software/hardware version is displayed as "3-1/63" or "3-2/63" (MK III with split screen). The numbers have the following meanings: the first digit, 3, is a 3rd generation navigation system (MK III); the second digit, 1, is a 1st device variant (top navigation – MK IIIc color screen), or 2 is a 2nd device variant (radio navigation – MK IIIm monochrome display); the last two digits, 63, are the software version of the graphic component (6.3).
Иначе, ако не му светва диода на компютъра, няма как да се извади диска.Това означава, че няма захранване и единствения вариант е ръчо с отваряне (което губи смисъла си, ако не тръгне компютъра).
При работещ компютър, диска се вади като махнеш клемите на акумулатора, след 5-6мин ги слагаш и веднага натискаш копчето за вадене на диска (Eject).
Много е важно да се знае, че когато се сваля акумулатора, задължително се чака да изгасне диода на компютъра, защото в противен случай има огромна вероятност компютъра да изгори!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
И аз имах подобна ситуация в която неможех да извада диска,добре,че беше един колега от форума.
Аз го извадих като задържах копчето за вадене и с много малка пинсета бръкнах и извадих диска.После беше малко надраскан,но ако се бях постарал повече можеше да излезе и невредим.
Аз го извадих като задържах копчето за вадене и с много малка пинсета бръкнах и извадих диска.После беше малко надраскан,но ако се бях постарал повече можеше да излезе и невредим.

Za Gps-a
Колеги,моя проблем е сущия
!
Ниамам Навигация в менуто на компа...
Отгоре в ляво сьщо така нямам прозор4ето сьс ДжиПиЕс
!
Колата е без акомулатор от близо 2 месеца и когато го зака4их,пак си е так!
Ина4е диска с Навигационната карта влиза в ЦД-то отзад вляво,и след малко само излиза...?!??!?!??!
Моля помогнете...

Отгоре в ляво сьщо така нямам прозор4ето сьс ДжиПиЕс

Ина4е диска с Навигационната карта влиза в ЦД-то отзад вляво,и след малко само излиза...?!??!?!??!
Моля помогнете...
Za Gps-a
Колеги,моя проблем е сьщия
!
Отгоре в дясно сьщо така нямам прозор4ето сьс ДжиПиЕс
!
Моля помогнете...!!!

Отгоре в дясно сьщо така нямам прозор4ето сьс ДжиПиЕс

Моля помогнете...!!!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
презаппиши диска с картата - има тема с линка - диска да е сони примерно или ЕМТЕС (BASF) -R (задължително -R) и на минимална скорост
ПС: CD не DVD
ПС: CD не DVD
Последна промяна spacepl на 11 Дек 2008, 23:21, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ето тук е описан проблема http://www.x5world.com/navigation-syste ... oblem.html
С две думи се казва, че МК3 компютрите са много капризни от към спад или промянда в напрежението и просто умират.
Да не ви плаша, но си търсете нови компютри, удобен момент да преминете към МК4
Съжалявам за лошите новини, но аз съм само вестоносеца
С две думи се казва, че МК3 компютрите са много капризни от към спад или промянда в напрежението и просто умират.
Да не ви плаша, но си търсете нови компютри, удобен момент да преминете към МК4

Съжалявам за лошите новини, но аз съм само вестоносеца

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- calico
- Потребител
-
- Кара: 525dA - 2003
DaveMF написа:mad_presley написа:DaveMF написа:2. Лампата на POWER на компютъра не свети при мен въобще
Тазни снимка е от нета, но е абсолютно същото при мен, същата разделителна и същите цветове.. Някаква драма..
За кой предпазител става въпрос? Също така, как мога щекерите на навигацията да ги махна от джипиес модула и да ги сложа отново? Имат някакви скобички, с които не мога да се преборя...
Къде са бушоните за навигацията? Кой бушон трябва да погледна? И ако искам да резетна например с акумулатора, и плюс и минуса ли трябва да махна?
Поздрави и благодаря...
Тази снимка е от моята кола.... при мене проблема беше, че диска не искаше да излезе най-вероятно от започната команда да навигира и диска е бил надраскан и не е можело да го прочете и е опитвал да го върти без успех.... та както и да е ! При мене се оправи много лесно ! Просто откачих всички букси на компютъра, закачих ги на ново и веднага натиснах бутончето да извади диска! И така се оправи, сега няма проблеми, записах друг диск и всичко работи нормално! Успех !
P.S. С MKIV компютър съм !
15 мнения
• Страница 1 от 1