И аз да Ви се похваля . .. И да питам :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
liloff написа:Може да имаш проблем със спирачен цилиндър, може накладките да ги няма, може да не ти е регулирана предницата. Един Господ знае защо ти носи колата.
Ходиш при нормален майстор и почвате да гледате всичко по колата из основи. Ако дисковете са криви, наистина ще тресе. Щом не тресе, не са те, продължаваш по веригата.
Тук не сме гадатели и не е технически проблем, който може да се реши във форум. Не знаеш съшо дали е удряна колата и как е оправяна... не знаеш дали няма нещо криво отдолу....
По принцип си прав. Аз не искам от вас да ми кажете какъв ми е проблема а просто да предположите. Благодаря за твойто мнение. Днес обаче като си прибрах от работа при паркирането на заден ход усетих леко чукване на предна дясна гума при натискане рязко на спирачката и волана ми мрадна вдясно. Това става при скорост от 5км/ч. В събота мисля да ходя на реглаж и ако можете да ми препоръчате някой сервиз в който се отнасят сериозно към клиентите ще съм ви адски благодарен. За сега се целя към ДУНЕВ. Благодаря на всички.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
Колеги токущо си взех колата от сервиз, където ми прегледаха окачването и казаха, че и няма нищо. Това дърпане в дясно при натискане на спирачка можело да е защото десния апарат хваща повече. Та искам да ви попитам, някой има ли представа дали може да се получава, защото левите накладки са по - износени от десните, защото ми казаха че и накладките са ми за смяна. Благодаря на всички.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
d-devil написа:1-я път 17 л. при 180 км (център сф - център плн)
2-я път 15 л. при 175 км (ц. плевен - ц. софия )
Най-ми е интересно къде се загубиха пет километра на връщане.
А за кривите дискове, прави са колегите, тресе и то здраво. За поднасянето - може различно да притискат спирачките отляво и отдясно, или някои да не сработват. Ама наистина отиди на сервиз, та да не стане някой проблем, спирачна система е все пак
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нещо грешно мериш или на връщане си карал доста по- бързо. Обикновено по тоя маршрут разхода е по- малък в посока Плевен. а и ако не си карал с над 140- 150 доста време 8.5- 9.5 е по- висок от нормалното разход. Със 130- 140 по магистралата и 100- 120 извън влизам в Плевен със 7.6 по показания на борда, ама и реалното е там някъде. Демек сменяй ламбдата 
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нещо грешно мериш или на връщане си карал доста по- бързо. Обикновено по тоя маршрут разхода е по- малък в посока Плевен. а и ако не си карал с над 140- 150 доста време 8.5- 9.5 е по- висок от нормалното разход. Със 130- 140 по магистралата и 100- 120 извън влизам в Плевен със 7.6 по показания на борда, ама и реалното е там някъде. А и имам някои подобрения от реда на 18- ки и разни други хубавини влияещи неблагоприятно на разхода..Демек сменяй ламбдата 
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
stoifata написа:Колеги токущо си взех колата от сервиз, където ми прегледаха окачването и казаха, че и няма нищо. Това дърпане в дясно при натискане на спирачка можело да е защото десния апарат хваща повече. Та искам да ви попитам, някой има ли представа дали може да се получава, защото левите накладки са по - износени от десните, защото ми казаха че и накладките са ми за смяна. Благодаря на всички.
Ще си позволя с това мнение да бъда безкрайно груб и безкомпромисен, за което моля да бъда извинен, но ми кипнаха ла...ата. Що за тъпаци, простаци и идиоти може да бъдат майстори, които не могат да намерят един, или някойко елементарни проблема, или теб те правят на идиот? Цитирам дословно: "Това дърпане в дясно при натискане на спирачка МОЖЕЛО да е защото десния апарат хваща повече?!" Ами не могат ли да го установят със сигурност? Когато прекараш колата на барабаните и ти проверяват състоянието на спирачките както на предния и заден мост, така и поотделно- леви предна и задна- десни предна и задна, винаги с точност може да се установи кои спират повече и кои по-малко. Второ: Иди да ти направят реглаж. На този модел автомобили се прави реглаж на предния и задния мост!!! Да не ти излизат някъде с номера, че реглаж се прави само на предния мост. Това се отнася САМО за компакт, защото окачването им е от стария модел Е30. Да проверят геометрията на колелата. Възможно е да е блъскана странично, или фронтално и оттам да няма устойчивост при каране и спиране, което особено се усеща в завой и при движение по неравен път. Другите неща си ги знаеш- накладки и дискове. Люлеенето може да бъде от скъсани тампони на носачите, измъкната стабилизилаща щанга, скъсани тампони на стабилизираща щанга, изпуснали амортисьори и какво ли още не. .баси майсторите, ако им плащаха за свършена работа да са умрели от глад.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Колеги недейте да се ядосвате за глупости.Всичко е много ясно.
Ако имаш проблем споделяш вьв форума за да поискаш сьвет.
От там на татьк ако имаш пари отиваш в льскавия сервиз кьдето ти слагат едни човекочаса труд и ти олеква кожения портфейл.
Или втори вариант отиваш при кварталния мишок дето ти се води приятелче от детската градина или 1-ви клас и прави каквото му е по силите с подрьчни материали и си лафите сладко.
За авто частите важи абсолютно сьщото ако имаш пари взимаш оригинални, ако не взимаш нещо турско и се молиш да не дефектира много бьрзо.
И сега по проблема на колегата.За ходовата част на твоето BMW ти препорьчвам Heed Auto сервиз(за справка google)
Там ремонтирах моето и сьм много доволен.Реглажа гарантирам че е на ниво.
Успех и безаварийно каране !!!
Ако имаш проблем споделяш вьв форума за да поискаш сьвет.
От там на татьк ако имаш пари отиваш в льскавия сервиз кьдето ти слагат едни човекочаса труд и ти олеква кожения портфейл.
Или втори вариант отиваш при кварталния мишок дето ти се води приятелче от детската градина или 1-ви клас и прави каквото му е по силите с подрьчни материали и си лафите сладко.
За авто частите важи абсолютно сьщото ако имаш пари взимаш оригинални, ако не взимаш нещо турско и се молиш да не дефектира много бьрзо.
И сега по проблема на колегата.За ходовата част на твоето BMW ти препорьчвам Heed Auto сервиз(за справка google)
Там ремонтирах моето и сьм много доволен.Реглажа гарантирам че е на ниво.
Успех и безаварийно каране !!!
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
warlion написа:Парво да кажа Честито
после дати кажа честно доста се посмях
това парва кола ли ти е ?
сменяи гуми тапомони и каквито други думи за части на колата се сетиш
сменяи данети пука
когато ти сваршат парите и ти писне да плащаш всичко по колата ще заспи няма да имаш никакав технически проблем
Ти твоята таи ли си я оставил вече на самоиздихание
Колега и аз имах такъв проблем клати се наляво надясно , в града не се усеща но извънградско ходи наляво надясно колата и е кофти усещането.Както ти казаха смени си тампоните на носачите отпред и отзад и ше се оправи.А за пружини с амортесьори добре дошло ако имаш пари да ги смениш , ше стане наистина доста стабилна щом и гумите си сменил
а забравих после преден и заден мост задължително
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2