газова уредба
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
газова уредба
някой има ли с газова чикия, инжекц. BSM, или каквото е там? искам да обмениме малко опит, впечатления.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колега не искам да заяждам или нещо подобно, но заглавието на темата ти не е подходящо... и не се разбира точно въпроса/проблема ти... конкретизирай малко за да могат колегите да ти помогнат... 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
лошо няма, честно казано, все ми е тая, кой какво кара.....питам защото имам проблем, не да се намирам на приказки....
а проблемът е, че при първото минаване на газ след кат колата е престоля повече от 6 - 8 часа, гасне. Та някой ако е минал по този път да се обади. За сега ми се въртят две теории - или тръбата не е херметична или има някаква работа с настройването на времето за преключване.
а проблемът е, че при първото минаване на газ след кат колата е престоля повече от 6 - 8 часа, гасне. Та някой ако е минал по този път да се обади. За сега ми се въртят две теории - или тръбата не е херметична или има някаква работа с настройването на времето за преключване.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Най-вероятно е нещо такова, но защо не отидеш при майстор където монтират инжекциони-сигурен съм че веднага ще разбере какво й е... тук само можем да гадаем и предполагаме... 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
маркучите на газта изпускат, и при първото й пускане са празни и докато качат газ ... гасне.
така си го обяснявам аз поне защото няма друга логична причина.
Това пък от своя страна означава че имаш теч и трябва да отидеш възможно най-скоро да ти погледнат колата
така си го обяснявам аз поне защото няма друга логична причина.
Това пък от своя страна означава че имаш теч и трябва да отидеш възможно най-скоро да ти погледнат колата

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Доколкото съм разбрал от едно приятелче с Е39, който е с ГИ, има един филтър на газта който се сменя на определени км., но като се има в предвид качеството на горивата в хубавата ни държава, май трябва по често да се сменя. Наблюдения от мойта каляска: когато е топло паля директно на газ, но сега е студено и паля на бензин и като стигне до средата на синьото минавам на газ. Предполагам имаш и температурен датчик който ти определя кога да превключи, обикновено е на 40 градуса, представлява една плочка с две букси и ухо за болтче.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
А като мине веднъж на газ после нормално ли бачка?
Имах подобен проблем, ама май при мен бе с доста повече симптоми...
Нова ли е уредбата?
Имах подобен проблем, ама май при мен бе с доста повече симптоми...
Нова ли е уредбата?
@dj_ennsy_1
какво да ти кажа......има, няма съм минал около 7000км. уредбата е в гаранция, ама като гледам, че момчетата не може да се оправят и само празни приказки ми говорят (всъщност с този проблем ми я дадоха.започнаха да ме умайват с приказки от рода, че имало втора бенз. помпа, някакви други - фуул груп и т.н.) вместо да си развалям всеки път настроението и да си губя времето, по добре да си купя един кабел за четене и да се оправям сам.
@__65536_kb_sec_
по принцип и аз си го мисля, обаче не ми се вързва с разхода - движи се около 10,5 - 11 градско. освен това разглеждах и софтуера към уредбата има някакви времена, кога да се включат дюзите при топъл двиг., при студен двиг.
@dokie
в последно време като мине на газ....си е@а мамата......преди само гаснеше. сега се изхитрих да подавам газ в момента на превключване, обаче явно точно в този момент сместа става доста богата, и комп. започва да гаси дюзите за да обедни сместа и се започва едно играене на оборотите, че чак мъчно ми става.....забелязъл съм, че ако в момента на превключване подам газ, веднага след това започват да ми играят оборотите. ако в момента на преключване задържа газта на определено положение около 2000 об превключването става без да гасне и после не ми играят оборотите.
какво да ти кажа......има, няма съм минал около 7000км. уредбата е в гаранция, ама като гледам, че момчетата не може да се оправят и само празни приказки ми говорят (всъщност с този проблем ми я дадоха.започнаха да ме умайват с приказки от рода, че имало втора бенз. помпа, някакви други - фуул груп и т.н.) вместо да си развалям всеки път настроението и да си губя времето, по добре да си купя един кабел за четене и да се оправям сам.
@__65536_kb_sec_
по принцип и аз си го мисля, обаче не ми се вързва с разхода - движи се около 10,5 - 11 градско. освен това разглеждах и софтуера към уредбата има някакви времена, кога да се включат дюзите при топъл двиг., при студен двиг.
@dokie
в последно време като мине на газ....си е@а мамата......преди само гаснеше. сега се изхитрих да подавам газ в момента на превключване, обаче явно точно в този момент сместа става доста богата, и комп. започва да гаси дюзите за да обедни сместа и се започва едно играене на оборотите, че чак мъчно ми става.....забелязъл съм, че ако в момента на превключване подам газ, веднага след това започват да ми играят оборотите. ако в момента на преключване задържа газта на определено положение около 2000 об превключването става без да гасне и после не ми играят оборотите.
10 мнения
• Страница 1 от 1