КУБА ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

КУБА ?

Мнение от tomentoza » 10 Дек 2008, 21:57

Ще ходя след месец в Куба за 15 дни , малко в Хавана малко на Варадеро.
Въпроса ми е ходил ли е някой скоро там , за да ми даде малко информация каква валута да нося, къде е най добре дяа се обменя, скъпо или евтино е? И общо взето малко полезна информация за човек който за пръв път ще ходи там.
ИзображениеИзображениеИзображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 10 Дек 2008, 22:40

Взимай долари и донасяи пури :mhihi: :mhihi: :mhihi: Майтапя се не съм ходил отвъд окяна
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 10 Дек 2008, 23:00

малко офф ... Там ще те посрещнат такива като на аватара ти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Дек 2008, 23:06

:mhihi:
а къв е повода на визитата :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 10 Дек 2008, 23:43

Ех,какво ли не бих дал да ида пак в Куба.Баце,ти си късметлия.Куба е като машина на времето,дори и мизерията има някакво очарование.Да започнем с първото,трябват ти долари.В Хавана има доста места които трябва да посетиш,не ти трябват лъскавите хотели за чужденци.Започни със стария град,и най вече с малките кръчми.Няма по хубаво нещо от кубинска пура и чаша тъмен ром или прословутите Куба Либре, Дайкири или Мохито,от страни звучи салса,от стената те гледа Ернесто Рафаел Гевара де ла Серна или просто Че.Малии какво се размечтах :mhihi:
Ако купуваш пури не го прави от магазина а на черно,по 1 долар са,също имай предвид,че не можеш да изнесеш повече от 13 пури,поне официално де,иначе с 20-тина долара бакшиш минаваш :mhihi:
И най важното,в Куба се ходи без жена.Няма по страстни от кубинките :mhihi: Имай предвид,че кубинките са малко горделиви и ако и предложиш пари директно няма да потегли.
А Варадеро си е пълен кенеф,там освен жените друго няма какво да видиш,напълно изкуствено създаден курорт по западен образец.Ако имаш възможност просто го отмини и се насочи към Кайо Бланко, е те там вече е рая.Плажа е бял,водата кристално бистра в която плуват делфини,които са свикнали с хората и имаш възможност да поплуваш с тях и да ги погалиш,зад плажа палми и мангови дървета,абе просто....
На всички пожелавам да посетат Куба но да побързат,защото скоро и там ще настъпи дивия капитализъм и няма да е същото.
И както както казват Кубинците Viva Cuba para siempre! :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Дек 2008, 0:05

жвт,дай някоя снимка на тая прелест де

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Дек 2008, 0:21

На някоя кубинка също :roll: :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 11 Дек 2008, 0:25

GVT написа:...

Брат, така го описа, че и на мен ми се ходи вече :mhihi:

На ви кубинки:
Изображение

Изображение

Изображение

:winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 11 Дек 2008, 0:35

Колега, най-благородно ти завиждам за това посещение.
Куба е една от страните които са ми в Топ 3 на тези които задължително трябва да посетя 8)
Според мен човек там трябва да отиде с тотално различна настройка и нагласа в сравнение с по известните и комерсиални дестинации.
Ще очакваме снимкови репортажи 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Дек 2008, 1:01

ACCELERATOR написа:

Брат, така го описа, че и на мен ми се ходи вече :mhihi:

Абе и на мен ми се ходи пак ама нема кинти :mhihi: ,а и как да кажа на жената ,че отивам сам :mhihi: Ако съм с нея по-добре да не ходя. :mhihi: Със снимките ще измислим нещо ;) Иначе кубинките :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от tomentoza » 11 Дек 2008, 1:41

Повода на визитата е развлекателно релаксиращ с вкус на ром и малко дим от пури :mhihi: :have one:
Надявам се оисанието на GVT да е наистина реално защото и аз така си го представям , а и мненията на хората били там са такива.
Дано да остане малко време да се пообиколи Куба , но едва ли най вече ще сме на Варадеро и малко Хавана.
А и може би това са последните няколко години когато може да се види Куба такава каквато е сега , нахлуят ли Хамериканците заминава си духа на Куба.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Дек 2008, 1:43

Бах тия кубинки като от мааалата ве. :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 11 Дек 2008, 2:03

Eто и от мен малко:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 11 Дек 2008, 2:34

Просто как го описа...Това е едно от местата за които тайно си мечтая да ги посетя някой ден.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Дек 2008, 21:21

tomentoza написа:Повода на визитата е развлекателно релаксиращ с вкус на ром и малко дим от пури :mhihi: :have one:
Надявам се оисанието на GVT да е наистина реално защото и аз така си го представям , а и мненията на хората били там са такива.
Дано да остане малко време да се пообиколи Куба , но едва ли най вече ще сме на Варадеро и малко Хавана.
А и може би това са последните няколко години когато може да се види Куба такава каквато е сега , нахлуят ли Хамериканците заминава си духа на Куба.

Тц,тц не искам да ти развалям настроението но с тези организирани екскурзии никога няма да осетиш духа на Куба.Ще ве зачукат в Варадеро,и бъди сигурен,че освен един модерен курорт друго няма да видиш.В Хавана ще ве откарат за ден два и ще ве шетат като стадо овци по забележителностите покрай които е пълно с шарлатани които ще се опитат да ви набутат някой сувенир.Евентуално ако минете през стария град ще ве забият в музея на рома и евентуално в хотела където е живел Ърнест Хемингуей.А,щях да забравя,и в някой магазин за пури където някоя пишна кубинка ще ви прави салтанати как се мотат пури.
Единствения вариант е да разбереш в кой хотел спите и да се чупиш от групата.Такситата са без пари и ще те заведат където пожелаеш.Може да си сигурен,че дори и в най бедния квартал никой няма да те барне с пръст,освен намусените физиономии на полицаите и на някой друг кубинец.но като разберат ,че си българин а не някой западно европеец усмивката и става 24 карата.Със сто долара на ден си цар в Куба,като изключим скъпите хотели които са донори на свежа валута за държавата.
Друго не се сещам.Пожелавам ти приятно изкарване и незабравими спомени.Като се върнеш вече ще си влюбен в тази страна.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата