КУБА ?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
КУБА ?
Ще ходя след месец в Куба за 15 дни , малко в Хавана малко на Варадеро.
Въпроса ми е ходил ли е някой скоро там , за да ми даде малко информация каква валута да нося, къде е най добре дяа се обменя, скъпо или евтино е? И общо взето малко полезна информация за човек който за пръв път ще ходи там.
Въпроса ми е ходил ли е някой скоро там , за да ми даде малко информация каква валута да нося, къде е най добре дяа се обменя, скъпо или евтино е? И общо взето малко полезна информация за човек който за пръв път ще ходи там.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Взимай долари и донасяи пури
Майтапя се не съм ходил отвъд окяна

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Ех,какво ли не бих дал да ида пак в Куба.Баце,ти си късметлия.Куба е като машина на времето,дори и мизерията има някакво очарование.Да започнем с първото,трябват ти долари.В Хавана има доста места които трябва да посетиш,не ти трябват лъскавите хотели за чужденци.Започни със стария град,и най вече с малките кръчми.Няма по хубаво нещо от кубинска пура и чаша тъмен ром или прословутите Куба Либре, Дайкири или Мохито,от страни звучи салса,от стената те гледа Ернесто Рафаел Гевара де ла Серна или просто Че.Малии какво се размечтах
Ако купуваш пури не го прави от магазина а на черно,по 1 долар са,също имай предвид,че не можеш да изнесеш повече от 13 пури,поне официално де,иначе с 20-тина долара бакшиш минаваш
И най важното,в Куба се ходи без жена.Няма по страстни от кубинките
Имай предвид,че кубинките са малко горделиви и ако и предложиш пари директно няма да потегли.
А Варадеро си е пълен кенеф,там освен жените друго няма какво да видиш,напълно изкуствено създаден курорт по западен образец.Ако имаш възможност просто го отмини и се насочи към Кайо Бланко, е те там вече е рая.Плажа е бял,водата кристално бистра в която плуват делфини,които са свикнали с хората и имаш възможност да поплуваш с тях и да ги погалиш,зад плажа палми и мангови дървета,абе просто....
На всички пожелавам да посетат Куба но да побързат,защото скоро и там ще настъпи дивия капитализъм и няма да е същото.
И както както казват Кубинците Viva Cuba para siempre!

Ако купуваш пури не го прави от магазина а на черно,по 1 долар са,също имай предвид,че не можеш да изнесеш повече от 13 пури,поне официално де,иначе с 20-тина долара бакшиш минаваш

И най важното,в Куба се ходи без жена.Няма по страстни от кубинките

А Варадеро си е пълен кенеф,там освен жените друго няма какво да видиш,напълно изкуствено създаден курорт по западен образец.Ако имаш възможност просто го отмини и се насочи към Кайо Бланко, е те там вече е рая.Плажа е бял,водата кристално бистра в която плуват делфини,които са свикнали с хората и имаш възможност да поплуваш с тях и да ги погалиш,зад плажа палми и мангови дървета,абе просто....
На всички пожелавам да посетат Куба но да побързат,защото скоро и там ще настъпи дивия капитализъм и няма да е същото.
И както както казват Кубинците Viva Cuba para siempre!

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Колега, най-благородно ти завиждам за това посещение.
Куба е една от страните които са ми в Топ 3 на тези които задължително трябва да посетя
Според мен човек там трябва да отиде с тотално различна настройка и нагласа в сравнение с по известните и комерсиални дестинации.
Ще очакваме снимкови репортажи
Куба е една от страните които са ми в Топ 3 на тези които задължително трябва да посетя

Според мен човек там трябва да отиде с тотално различна настройка и нагласа в сравнение с по известните и комерсиални дестинации.
Ще очакваме снимкови репортажи

Повода на визитата е развлекателно релаксиращ с вкус на ром и малко дим от пури
Надявам се оисанието на GVT да е наистина реално защото и аз така си го представям , а и мненията на хората били там са такива.
Дано да остане малко време да се пообиколи Куба , но едва ли най вече ще сме на Варадеро и малко Хавана.
А и може би това са последните няколко години когато може да се види Куба такава каквато е сега , нахлуят ли Хамериканците заминава си духа на Куба.

Надявам се оисанието на GVT да е наистина реално защото и аз така си го представям , а и мненията на хората били там са такива.
Дано да остане малко време да се пообиколи Куба , но едва ли най вече ще сме на Варадеро и малко Хавана.
А и може би това са последните няколко години когато може да се види Куба такава каквато е сега , нахлуят ли Хамериканците заминава си духа на Куба.
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
GVT написа:...
Просто как го описа...Това е едно от местата за които тайно си мечтая да ги посетя някой ден.
tomentoza написа:Повода на визитата е развлекателно релаксиращ с вкус на ром и малко дим от пури![]()
![]()
Тц,тц не искам да ти развалям настроението но с тези организирани екскурзии никога няма да осетиш духа на Куба.Ще ве зачукат в Варадеро,и бъди сигурен,че освен един модерен курорт друго няма да видиш.В Хавана ще ве откарат за ден два и ще ве шетат като стадо овци по забележителностите покрай които е пълно с шарлатани които ще се опитат да ви набутат някой сувенир.Евентуално ако минете през стария град ще ве забият в музея на рома и евентуално в хотела където е живел Ърнест Хемингуей.А,щях да забравя,и в някой магазин за пури където някоя пишна кубинка ще ви прави салтанати как се мотат пури.
Единствения вариант е да разбереш в кой хотел спите и да се чупиш от групата.Такситата са без пари и ще те заведат където пожелаеш.Може да си сигурен,че дори и в най бедния квартал никой няма да те барне с пръст,освен намусените физиономии на полицаите и на някой друг кубинец.но като разберат ,че си българин а не някой западно европеец усмивката и става 24 карата.Със сто долара на ден си цар в Куба,като изключим скъпите хотели които са донори на свежа валута за държавата.
Друго не се сещам.Пожелавам ти приятно изкарване и незабравими спомени.Като се върнеш вече ще си влюбен в тази страна.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2