Премигват фарове и плафони?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
И в крайна сметка никой не каза къде се намира този диоден блок, че май и на мен ми е от там проблема, само дето не само ми примигват габаритите и плафоните, ами и работата на двигателя се влияе. А и някой да каже къде разбират от тия работи в София, а не да ме гледат като мила от марс, като им кажа за диоден блок 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- badsharki
- ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
badsharki написа:Това под номер 2 на схемата ли е?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22
Не, това са четките, които са едно с волт регулатора.гарантирам ти, че и четките са ти заминали.Има вариант да се сменят само графитите, без да се сменя волт регулатора, но ти трябва майстор.
Тази плочка няма да я видиш в RealOEM

- badsharki
- ентусиаст
-
mad_presley написа:badsharki написа:Това под номер 2 на схемата ли е?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22
Не, това са четките, които са едно с волт регулатора.гарантирам ти, че и четките са ти заминали.Има вариант да се сменят само графитите, без да се сменя волт регулатора, но ти трябва майстор.
Тази плочка няма да я видиш в RealOEM
Волт регулатора(което значи и четките) и лагерите ги смениха. Но май ще трябва да се види и диодната плочка. Обаче ще търся други майстори тоя път за генератора. А диодната плочка сменя ли се или трябва нов генератор?
- badsharki
- ентусиаст
-
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
badsharki написа:Колеги никой ли не може да препоръча читав сервиз за алтернатори.
Ама ти защо реши, че ако ти е заминал диодния блок и ще ти премигват крушки!?Диодния блок или работи или не работи, като ти сменяха четките и волт регулатора не го ли замериха и него.Може да не зарежда акумулатора, но да ти пресвяткат крушки ме съмнява да е от него.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Принципно алтернаторът е трифазен генератор. Ако има един изгорял диод, все едно губиш едната фаза, ако мога така да се изразя. Това означава, че само при 2/3-ти от пълния оборот на алтернатора се подава ток, при 1/3-та няма ток, което пък означава, че ще ти мигат лампите. Поне така аз си го обяснявам.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2