Чип тунинг Е60
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Чип тунинг Е60
Колеги , препоръчайте някъде , където да монтират качествен чип на Е60 525d /177 PS/.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
SKISA написа:има реклама на лъчо в сервизно май във важните.
аз сложих там на мойта и съм много доволен.
Мерси колега , предполагам , че за този Лъчо става въпрос? Обаждахме му се , но при него чипа е софтуерен и при евентоална смяна на софтуера в някой оторизиран сервиз , чипа се изтрива. Иначе цената му е почти наполовина отколкото в "digitaltuning" , но и чиповете са различни.
POL_Starshi написа:http://www.digitaltuning.bg/about.php?flag=2
Мерси колега , попринцип очаквам някой от форума да е слагал при тях и да каже какъв е ефекта и дали колата работи добре с него.
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
http://www.vimaxtuning.com/
е тва е човека
вчера чипнахме Е90 и колата тръгна зверски
браооооо Владко къртиж
е тва е човека

вчера чипнахме Е90 и колата тръгна зверски

браооооо Владко къртиж

- SKISA
-
-
мойто е СМГ и неам яд със скоростите.
не знам защо да е проблем че е само софтуерен ,а не платка. той си ти седи старият софтуер при него и винаги можеш да го качиш обратно.
каква е разликата!? кое е по-доброто и защо...
не знам защо да е проблем че е само софтуерен ,а не платка. той си ти седи старият софтуер при него и винаги можеш да го качиш обратно.
каква е разликата!? кое е по-доброто и защо...
Последна промяна SKISA на 10 Дек 2008, 9:43, променена общо 1 път
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
До колкото знам при софт-та резултата е много добър , но ефекта върху двигател и турбина май не са от най-приемливите , особено за диезел моторите. Всъщност се слага софт от автомобил с по-мощен двигател , най-често пореден в йерархията. Пример 525д->530д и т.н и т.н. Минус на тази инвестиция също е , че никога не можеш да си върнеш паричките , защото няма как да препродадеш софт-а на колата си. От всичко , което се предлага на пазара най-доброто по мое мнение и по думите на много хора , с които съм разговарял са кутиите с микропроцесор добавящи повече електроника в автомобила като така се отимизира впръскването на гориво в цилиндрите на автомобила без да влияе на налягането от турбината и в шината при common-rail системите. Не се засяга контролния блок на двигателя.
Това е случайно избрана фирма , инсталираща подобен вид тунинг:
http://www.steinbauer.cc/neu/index.php?select_id=5
Това е случайно избрана фирма , инсталираща подобен вид тунинг:
http://www.steinbauer.cc/neu/index.php?select_id=5
Специалист-Икономист
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
"платков чип"
това ще да е нещо ново
, били обяснил какво наричаш с това име? Сега сериозно - с външни модули ефекта първо е меко казано смешен - освен пушек и свистене на турбото няма как да се постигне нещо повече
Откъде знам ще попитате - за 10 години в този бизнес доста неща ми минаха през ръцете и главата и мога да кажа , че точно на тези двигатели много рядко се намира паъур бокс (=платков чип може би) който да не забие мотора в авариен режим , 90% от "кутийките" са несъвместими . Останалите 10% вдигат горивото , това Ок, но кой ще адаптира турбината за повишеното налягане вследствие на повечето гориво
Ето защо софтуерния тунинг е най-доброто нещо - отразява промените от горивните карти в картите на турбото
Не бих искал да звучи като реклама това обяснение , но ми се иска да предпазя хората от излишни разходи и разправии

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
GaD написа:БОРКО-ЧИПА написа:http://www.vimaxtuning.com/
е тва е човека![]()
![]()
вчера чипнахме Е90 и колата тръгна зверски![]()
браооооо Владко къртиж
пуши ли?
никакъв пушек

ауспуха е буквално бял

а колата върви зверски

- SKISA
-
-
ма всички говорите за турбини и комън-рейли. мойта пък е бензин и е със софтуерен чип,не е местен или махан ограничителя на оборотите и трябва да кажа ,че резултата е доста добър. карам вече няколко месеца и се усеща доста голяма разлика във вървенето,въртящият момент и също в разхода...!!! аз съм доволен и засега нямам ядове.
другото,което направих е спортен филтър-и там има леко по-добра реакция на педала на газта......
та не разбрах за мойта примерно що да е по-хубаво да не е софтуерен чип!?!?
другото,което направих е спортен филтър-и там има леко по-добра реакция на педала на газта......
та не разбрах за мойта примерно що да е по-хубаво да не е софтуерен чип!?!?
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series