ПОМОЩ ЗА ЗАДНИ ПРУЖИНИ НА Е34!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е34,Е39, X3
Мечтае да кара: М5

ПОМОЩ ЗА ЗАДНИ ПРУЖИНИ НА Е34!!!

Мнение от yakito » 09 Дек 2008, 17:00

Здравейте колеги ако можете да ми обясните как да си сменя задните пружини взимах си нови че моите са омекнали доста и искам савети от вас как да си сваля моите от колата и да си монтирам новите :) Благодаря ви от сега .

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: ПОМОЩ ЗА ЗАДНИ ПРУЖИНИ НА Е34!!!

Мнение от LiTtLeRoCk » 09 Дек 2008, 17:09

yakito написа:Здравейте колеги ако можете да ми обясните как да си сменя задните пружини взимах си нови че моите са омекнали доста и искам савети от вас как да си сваля моите от колата и да си монтирам новите :) Благодаря ви от сега .

Смяната не е нещо сложно но се иска инструмент и скоба за пружини за да свиеш новите и да ги сложиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: ПОМОЩ ЗА ЗАДНИ ПРУЖИНИ НА Е34!!!

Мнение от Манчев73 » 09 Дек 2008, 20:13

littlerock написа:
yakito написа:Здравейте колеги ако можете да ми обясните как да си сменя задните пружини взимах си нови че моите са омекнали доста и искам савети от вас как да си сваля моите от колата и да си монтирам новите :) Благодаря ви от сега .

Смяната не е нещо сложно но се иска инструмент и скоба за пружини за да свиеш новите и да ги сложиш.

:yes:
Изображение

Потребител
Аватар

zdr

Мнение от yakito » 09 Дек 2008, 21:08

това ми е ясно колега но от самата кола имали философия как да изкарам амартисиора с пружината, горе видях че има някви болтове мо ми изглеждат не достипни?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: zdr

Мнение от zvetiko » 09 Дек 2008, 21:29

yakito написа:това ми е ясно колега но от самата кола имали философия как да изкарам амартисиора с пружината, горе видях че има някви болтове мо ми изглеждат не достипни?

Махаш облегалката на задната седалка,махаш гуменият капак на винтовете на амортисьора.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 09 Дек 2008, 21:38

На пълно достъпни са, махаш задната седалка, после и облегалката тя се двржи на 4 гаики, намират се ниско долу на самата облегалка, 2 от гаиките са скрити под подлакътника, облегалката се маха като я повдигнеш резко на горе, след това махаш и кората като и извадиш първо малките щипчици които я държат ( дърпаш я на пред ) не я повдигай че ше я счупиш, и си ти, и леко с изолацията. ако нещо не ти е ясно питаи.

пп. От горе е лесно, но долу как се избива тоз хамортесиор ако немаш скоба, просто не е истина :evil: ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 09 Дек 2008, 21:44

Нужни инструменти: Скоба не трябва за сваляне на "хамортисьора" - само чук, чукане му е майката.

1. Желание
2. 2 бр. ръце: лява и дясна
3. ЧУК, макс. до 3 кг.
4. Гедоре с камък 13 или лула
5. Ключ № 19 май беше, или гедоре, тук не ползвай тресчотка, щот ще я счупиш може би.
6. Вино - да те топли, сезон му е, какво да се прави.
7. Пържоли, за след работа, имам налични пръжки му викат, :mhihi: . Много са добри, :mhihi:, влизат и в т. 6.
8. Скапаните скоби за пружини, иначе не стаа.

Потребител
Аватар

zdr

Мнение от yakito » 10 Дек 2008, 0:55

мерси на колегата julldjs :D разбрах утре щях да ходя при един колега заедно да ги сменяме но маи 6те се справя

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 10 Дек 2008, 12:39

yakito написа:мерси на колегата julldjs :D разбрах утре щях да ходя при един колега заедно да ги сменяме но маи 6те се справя

Само внимаваи като вадиш амортесиора от долу, ако нямаш скоба и го блъскаш с чука подложи му некакво дървено трупче долу в основата че да не подбиеш стеблото му, много е меко и се криви ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 10 Дек 2008, 12:50

jullydjs написа:
yakito написа:мерси на колегата julldjs :D разбрах утре щях да ходя при един колега заедно да ги сменяме но маи 6те се справя

Само внимаваи като вадиш амортесиора от долу, ако нямаш скоба и го блъскаш с чука подложи му некакво дървено трупче долу в основата че да не подбиеш стеблото му, много е меко и се криви ;)
то тва е единствения зор-избиването на втулката-особенно ако не е сменян доста години-с скоба ще е най добре иначе може да се наака амортисьора
Изображение

Назад към E34