Водна помпа-''пластмасова'' или ''метална''турбина?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Водна помпа-''пластмасова'' или ''метална''турбина?
Тъй като в форума всичко е за металната,аз да си споделя днешните експерименти-
Тъй като демонтирах главата на тдс-а
само изкривена за моя радост;причината-цитирам колегата ПРЕДЕЛ-''МАГАРЕ ЗАД ВОЛАНА''
И така имам чисто нова водна помпа с метална турбина и тази,която си бе на колата-пластмаса;и така завирам вода и вътре и двете помпи и за мое учудване метала омекна,а пластмасата не мръдна
изваждам веднага втората и на ръка се мъча да й превъртя турбината -не става
Някой друг има ли впечатления и какви са
Тъй като демонтирах главата на тдс-а

И така имам чисто нова водна помпа с метална турбина и тази,която си бе на колата-пластмаса;и така завирам вода и вътре и двете помпи и за мое учудване метала омекна,а пластмасата не мръдна

Последна промяна ivan. на 09 Дек 2008, 17:47, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Иване
Слагай си старата ако не е напукана пласмасата или иди си поръчай оригинална помпа
Тия дето ги продават с метални турбини нямат достатъчен дебит да изтрелват водата и после пукали глави и духали гарнитури БМВ-тата не цитирам само дизелите.Аз съм твърдо за оригинална водна помпа независимо дали е метална или пласмаса и оригинален антифриз 

Слагай си старата ако не е напукана пласмасата или иди си поръчай оригинална помпа

аз немисля да я сменям даже,само ме яд че взех китайски метален боклукdinozab написа:Иване![]()
![]()
![]()
Слагай си старата ако не е напукана пласмасата или иди си поръчай оригинална помпаТия дето ги продават с метални турбини нямат достатъчен дебит да изтрелват водата и после пукали глави и духали гарнитури БМВ-тата не цитирам само дизелите.Аз съм твърдо за оригинална водна помпа независимо дали е метална или пласмаса и оригинален антифриз
П.П.-20КМ изкачване при 38градуса външна темп.вкл.климатик,високи обороти и 3 литра вода в цялата с-ма

Имам свидетел

by ''kompleksa''
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
ivan. написа:аз немисля да я сменям даже,само ме яд че взех китайски метален боклукdinozab написа:Иване![]()
![]()
![]()
Слагай си старата ако не е напукана пласмасата или иди си поръчай оригинална помпаТия дето ги продават с метални турбини нямат достатъчен дебит да изтрелват водата и после пукали глави и духали гарнитури БМВ-тата не цитирам само дизелите.Аз съм твърдо за оригинална водна помпа независимо дали е метална или пласмаса и оригинален антифриз
П.П.-20КМ изкачване при 38градуса външна темп.вкл.климатик,високи обороти и 3 литра вода в цялата с-ма![]()
![]()
![]()
Имам свидетелКак ли пука главата тдс-а
И колко ракия в кръвта

- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
Абе незнам за колегите но аз лично имах проблем с водната помпа и мойта беше пластмасова и беше се счупила вътре в самия корпос.Сега съм с метална и не е китайска и мога да кажа че сам много доволен защото си качва достатъчно дебит.Просто от като е сложих и нямам никакви проблеми с охлаждането
BMW M-POWER
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Водна помпа-''пластмасова'' или ''метална''турбина?
ivan. написа:Тъй като в форума всичко е за металната,аз да си споделя днешните експерименти-
Тъй като демонтирах главата на тдс-асамо изкривена за моя радост;причината-цитирам колегата ПРЕДЕЛ-''МАГАРЕ ЗАД ВОЛАНА''
И така имам чисто нова водна помпа с метална турбина и тази,която си бе на колата-пластмаса;и така завирам вода и вътре и двете помпи и за мое учудване метала омекна,а пластмасата не мръднаизваждам веднага втората и на ръка се мъча да й превъртя турбината -не става
Ванка ,на Бош с метална турбина миналата година струваше 65лв.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
А така прави ми тракторчето че да не земе да прегрее... Че аз съм с тежък десен крак....
Иначе щом са сложили пластмасова според мене си е по-добре с пластмасовата... Не са по-тъпи от нас, че да не сложат метална...

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, аз си мисля че не е проблема в това дали е с пласмаса или метал! просто трябва да е оригинал а и го дават като консуматив...
Ти да не ми махнеш газоватаSaSo написа:А така прави ми тракторчето че да не земе да прегрее... Че аз съм с тежък десен крак....![]()
![]()
Иначе щом са сложили пластмасова според мене си е по-добре с пластмасовата... Не са по-тъпи от нас, че да не сложат метална...

by ''kompleksa''
12 мнения
• Страница 1 от 1