Водна помпа-''пластмасова'' или ''метална''турбина?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Водна помпа-''пластмасова'' или ''метална''турбина?

Мнение от ivan. » 09 Дек 2008, 17:26

Тъй като в форума всичко е за металната,аз да си споделя днешните експерименти-
Тъй като демонтирах главата на тдс-а :mhihi: само изкривена за моя радост;причината-цитирам колегата ПРЕДЕЛ-''МАГАРЕ ЗАД ВОЛАНА''
И така имам чисто нова водна помпа с метална турбина и тази,която си бе на колата-пластмаса;и така завирам вода и вътре и двете помпи и за мое учудване метала омекна,а пластмасата не мръдна :shock: изваждам веднага втората и на ръка се мъча да й превъртя турбината -не става :shock:
Някой друг има ли впечатления и какви са :roll:
Последна промяна ivan. на 09 Дек 2008, 17:47, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 09 Дек 2008, 17:44

Какво точно имаш предвид като казваш, че металната омекна?
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 09 Дек 2008, 17:48

Gemar написа:Какво точно имаш предвид като казваш, че металната омекна?
направи луфт спрямо оста на нова неползвана помпа :shock:
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 09 Дек 2008, 17:57

Иване :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Слагай си старата ако не е напукана пласмасата или иди си поръчай оригинална помпа :idea: Тия дето ги продават с метални турбини нямат достатъчен дебит да изтрелват водата и после пукали глави и духали гарнитури БМВ-тата не цитирам само дизелите.Аз съм твърдо за оригинална водна помпа независимо дали е метална или пласмаса и оригинален антифриз :idea:

Аватар

Мнение от ivan. » 09 Дек 2008, 18:01

dinozab написа:Иване :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Слагай си старата ако не е напукана пласмасата или иди си поръчай оригинална помпа :idea: Тия дето ги продават с метални турбини нямат достатъчен дебит да изтрелват водата и после пукали глави и духали гарнитури БМВ-тата не цитирам само дизелите.Аз съм твърдо за оригинална водна помпа независимо дали е метална или пласмаса и оригинален антифриз :idea:
аз немисля да я сменям даже,само ме яд че взех китайски метален боклук
П.П.-20КМ изкачване при 38градуса външна темп.вкл.климатик,високи обороти и 3 литра вода в цялата с-ма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Имам свидетел :!:Как ли пука главата тдс-а :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 09 Дек 2008, 18:26

ivan. написа:
dinozab написа:Иване :mhihi: :mhihi: :mhihi:
аз немисля да я сменям даже,само ме яд че взех китайски метален боклук
П.П.-20КМ изкачване при 38градуса външна темп.вкл.климатик,високи обороти и 3 литра вода в цялата с-ма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Имам свидетел :!:Как ли пука главата тдс-а :roll:

И колко ракия в кръвта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 09 Дек 2008, 19:06

Абе незнам за колегите но аз лично имах проблем с водната помпа и мойта беше пластмасова и беше се счупила вътре в самия корпос.Сега съм с метална и не е китайска и мога да кажа че сам много доволен защото си качва достатъчно дебит.Просто от като е сложих и нямам никакви проблеми с охлаждането
BMW M-POWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Водна помпа-''пластмасова'' или ''метална''турбина?

Мнение от zvetiko » 09 Дек 2008, 21:33

ivan. написа:Тъй като в форума всичко е за металната,аз да си споделя днешните експерименти-
Тъй като демонтирах главата на тдс-а :mhihi: само изкривена за моя радост;причината-цитирам колегата ПРЕДЕЛ-''МАГАРЕ ЗАД ВОЛАНА''
И така имам чисто нова водна помпа с метална турбина и тази,която си бе на колата-пластмаса;и така завирам вода и вътре и двете помпи и за мое учудване метала омекна,а пластмасата не мръдна :shock: изваждам веднага втората и на ръка се мъча да й превъртя турбината -не става :shock:
Някой друг има ли впечатления и какви са :roll:

Ванка ,на Бош с метална турбина миналата година струваше 65лв.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 09 Дек 2008, 21:56

А как се разбира дали дебита на водната помпа е достатъчен :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 10 Дек 2008, 1:04

А така прави ми тракторчето че да не земе да прегрее... Че аз съм с тежък десен крак.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Иначе щом са сложили пластмасова според мене си е по-добре с пластмасовата... Не са по-тъпи от нас, че да не сложат метална...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 10 Дек 2008, 1:11

Здрасти, аз си мисля че не е проблема в това дали е с пласмаса или метал! просто трябва да е оригинал а и го дават като консуматив...

Аватар

Мнение от ivan. » 10 Дек 2008, 13:05

SaSo написа:А така прави ми тракторчето че да не земе да прегрее... Че аз съм с тежък десен крак.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Иначе щом са сложили пластмасова според мене си е по-добре с пластмасовата... Не са по-тъпи от нас, че да не сложат метална...
Ти да не ми махнеш газовата :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,че се очертава спад в цената пролетта...
Изображение
by ''kompleksa''

Назад към E34