Проблем с гориво-подкачващата помпа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.

Проблем с гориво-подкачващата помпа

Мнение от rumentanka » 05 Дек 2008, 19:42

Колеги,вчера неможах да запаля- помпата в резервоара ми направи проблем-има ток до нея но тя не върти като я извадих и и подадох ток завъртя,иначе не е задръстена цедката на помпата нито горивния филтър,сложих я обратно и днеска цял ден си карах без проблем,но спирам на едно място гася-тръгвам да паля :evil:неможах един колега ме дръпна да запаля,запали и прехвърлих на газ(с газов инжекцион съм),като преминах на бензин и угасна-подавам и директно ток на помпата от акумулатора и неще да завърти,извадих я чуквам на контакт и заработи :shock: и сега я сложих пак обратно и си работи :idea:
ВЪПРОСА МИ Е ДАЛИ ТРЕБЕ ДА КУПУВАМ НОВА ПОМПА-ПИТАХ ТУК-ТАМ И МИ КАЗАХА ЧЕ ЩОМ ПРАВИ ТАКА ЗНАЧИ Е "ТРЪГНАЛА"ДА ИЗГОРИ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Re: Проблем с гориво-подкачващата помпа

Мнение от Ivaka » 05 Дек 2008, 19:52

rumentanka написа:Колеги,вчера неможах да запаля- помпата в резервоара ми направи проблем-има ток до нея но тя не върти като я извадих и и подадох ток завъртя,иначе не е задръстена цедката на помпата нито горивния филтър,сложих я обратно и днеска цял ден си карах без проблем,но спирам на едно място гася-тръгвам да паля :evil:неможах един колега ме дръпна да запаля,запали и прехвърлих на газ(с газов инжекцион съм),като преминах на бензин и угасна-подавам и директно ток на помпата от акумулатора и неще да завърти,извадих я чуквам на контакт и заработи :shock: и сега я сложих пак обратно и си работи :idea:
ВЪПРОСА МИ Е ДАЛИ ТРЕБЕ ДА КУПУВАМ НОВА ПОМПА-ПИТАХ ТУК-ТАМ И МИ КАЗАХА ЧЕ ЩОМ ПРАВИ ТАКА ЗНАЧИ Е "ТРЪГНАЛА"ДА ИЗГОРИ

Правилно са ти казали колега за смяна е!
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Re: Проблем с гориво-подкачващата помпа

Мнение от Toni Montana » 06 Дек 2008, 3:34

rumentanka написа:Колеги,вчера неможах да запаля...

Не можа да запалиш ли (въртеше стартер и не запали) или запали за малко и след 1,2 сек. пак изгасна?

И мойта ми върти такива номера, но по рядко. И аз ще сменям помпа скоро.
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rumentanka » 06 Дек 2008, 9:42

въобще неможах да запаля,колкото и да въртя на стартер не работи ли помпата няма палене

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 06 Дек 2008, 9:44

като ти прави така пробваи да я удряш с ръка докато не вземеш нова, тя къде беше тая помпа, под задната седалка ли ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rumentanka » 06 Дек 2008, 11:04

да,под задната седалка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 06 Дек 2008, 13:35

Колега извади маркуча преди филтъра и виж дали достига гориво до него , ако не достига или горивото е недостатъчно значи проблема е в помпата или някъде по пътя на горивото от помпата до горивния филтър , а ако достига достатъчно гориво извади маркуча след горивния филтър и виж дали излиза достатъчно гориво и ще разбереш дали проблема е в форивния филтър.
Ако проблема се окаже в помпата провери и бушона и , защото може и той да е причината. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rumentanka » 06 Дек 2008, 14:15

Благодаря колега за съветите,но всичко това вече го направих още вчера,бушоните на помпата са здрави (те са два),вадих маркучите преди и след филтъра и няма гориво когато не работи помпата
На мене ми е чудно че един път помпата работи друг път не работи,според мене би трябвало ако е изгоряла въобще да не работи,но маи не съм прав,но уви всички симптоми са че трябва нова помпа :confused:

Назад към E39