колко точно струва поддръжката на BMW ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: мммм БМВ

Мнение от Anton Anastasov » 20 Дек 2004, 22:07

Deskata написа:незнам какво да ви кажа ?
Отидох в сервиза на Найс Кар в Пловдив еи така за информация ...500 лв
- ...800 лв
...150 кинта... :lol:

Ти пък вземи им се вържи на дия гайди. Тяхната игра е "ако мине"

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 21 Дек 2004, 0:43

Деси

там в Найс Кар с удоволствие ще ти изкарат цялата кола за боклука пък за 500 лв ще ти сменят едни носачи които естествено можеш да ходиш да си ги купиш от външен търговец за 200 % по-малка цена..Тия не ми ги хвали плз...Много хубави отзиви слушам за М-Кар Стара Загора и аз като отивам да си правя колата отивам при Кастрол Сервиза в Кючук Париж...Там хората си разбират от работата си...Вдъхновяват ми доверие тъй като никога не съм оставил там колата без да се мушкам муцуната при майстора и винаги го питам защо това защо онова...

Сега да се придържам по темата,ако си имаш един тъп кусур като мене "перфекционизъм" тогава 7000 лв не ти стигат приятелю :confused: Нека кажем че колата я купих за 7000 лв и отгоре има наляти още толкова само за мотора и досега са й сменяни:
-Вискосъдинител,горивна помпа + инжекционна (щото карах го известно време на светната лампа и колата изгасна при което никога не запали) ходова част всичко му е ново (напоследък смених два амортисьора отпред),радиатор съединител помпите и ми предстои и почистване на дюзите ама това са пари за закуска в сравнение с тези които съм дал...Общо взето дадох досега 7000 за покупка +5-6000 мотор+3000 лв досега без да броим масла,данъци...т.е. 15000 лв...Горе долу колкото за една свястна Е39 ама кой ми гарантира че няма да се развали...В момента съм на принципа "слагам бензин и карам" независимо закъде...ако ми хрумне сутрин зареждам бензин и карам с 200 до Атина и се връщам...Външния вид малко ме дразни в момента ама не ми пука особено и то след "целувка" с една тераса при обръщане на снежна уличка...

:confused: така е като си умен селянин и даваш газ на метър от терасата...както и да е...

Ако искаш купи чисто нова кола да нямаш грижи ако си купуваш 10 год. трошляк бъди готов да имаш джоб...независимо каква кола караш... И Форд да имаш ако купуваш всичките части от Мото-Фое ще ти излязат БАЯ солено ,така че търсиш външни от мрежата на БМВ търговци ,които внасят същите неща ,ама нямат печата на БМВ...Пресен пример: Горен носач Лемфордер: С печат на БМВ 340 лв единия...без печат 110 лв...Колко струват носачите на една Голф 3ка??? Същото нещо..Така че не се коси пич 8) Ние сме тук!Ххехех! ;) :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2004, 10:52

Aбе да не чува дявола ама що ми се струва, че дизеловоте двигатели, дето всички ги плюете имат в пъти по- малко проблеми от бензиновите?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 21 Дек 2004, 12:31

Според мен не е толкова важно, дали караш дизелово БМВ или бензиново, а как го караш-най големите ми проблеми идват след собствените, изстъпления над автомобила ! Винаги след подобно шофиране, си давам сметка за последиците и си мисля утре ще карам спокоино и внимателно,(и няма да ми се налага да ходя при тези рекитьори, майсторите) но за съжаление мнооого рядко се получава, (винаги има някои който да те вбеси ) ! Та мисълта ми е, писалите до тук колеги са прави, но цифрата е много относителна, всичко от теб зависи, стига да имаш воля за това! :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Дек 2004, 15:18

bum_bum написа:Aбе да не чува дявола ама що ми се струва, че дизеловоте двигатели, дето всички ги плюете имат в пъти по- малко проблеми от бензиновите?

Незнам дали е така, ама се моли да не се разваля, че както им разбират на TDS-ките :D . А пък комън-рейл-те като почнат след някоя и друга година да се развалят - малеееее.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2004, 15:37

Dimitar написа:Незнам дали е така, ама се моли да не се разваля, че както им разбират на TDS-ките :D . А пък комън-рейл-те като почнат след някоя и друга година да се развалят - малеееее.

Kолкото им разбират и на IS- ките :) то немой цял живот да прайш жиги и москвички и изведнъж да се метнеш на западни коли по- съвършени технически с 20- тина години..
Иначе запушена с мръсотии помпа, която се оправи за 10лв искаха направо да я сменят с нова и в Дару и в Супер Дизел :help:
Иначе като цяло идеята ми беше, че дизеловият двигател е много по- прост от бензиновия и няма какво толкова да му се развали като изключим помпата, която едва ли може да бъде поправена при евентуална повреда и турбината. Няма проблеми с кабели, инжекциони (помпата на дизела, колкото и да е проблемна като се преебе докато работи си работи както трябва в повечето случай) делка, разни там капачки, кабели, дебитомери, ламбди сонди и т.н..
За всичкото каране до сега не имало случай колата да има нестабилни обороти, а като гледам при бензиновите коли това не е изключение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Дек 2004, 21:52

аве хем е така хем не е .. помпата на бензина е 300 лв не е 1600 ,турбина няма(също четирицифрена сума при повреда) кабели и делко и аз нямам ,ламбда нямам вече а само емулатор ,и двата мотора имат 3-4 основни датчика които не са евтини ,остава разхода , цената на горивото - в момента също поизравнени .. ,и цената на автомобила при закупуване - дизела значително по скъп ,а удоволствието от шофирането му е съмнително :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 21 Дек 2004, 23:04

grnka написа:Деси

там в Найс Кар с удоволствие ще ти изкарат цялата кола за боклука пък за 500 лв ще ти сменят едни носачи които естествено можеш да ходиш да си ги купиш от външен търговец за 200 % по-малка цена..Тия не ми ги хвали плз...Много хубави отзиви слушам за М-Кар Стара Загора и аз като отивам да си правя колата отивам при Кастрол Сервиза в Кючук Париж...Там хората си разбират от работата си...Вдъхновяват ми доверие тъй като никога не съм оставил там колата без да се мушкам муцуната при майстора и винаги го питам защо това защо онова...

Сега да се придържам по темата,ако си имаш един тъп кусур като мене "перфекционизъм" тогава 7000 лв не ти стигат приятелю :confused: Нека кажем че колата я купих за 7000 лв и отгоре има наляти още толкова само за мотора и досега са й сменяни:
-Вискосъдинител,горивна помпа + инжекционна (щото карах го известно време на светната лампа и колата изгасна при което никога не запали) ходова част всичко му е ново (напоследък смених два амортисьора отпред),радиатор съединител помпите и ми предстои и почистване на дюзите ама това са пари за закуска в сравнение с тези които съм дал...Общо взето дадох досега 7000 за покупка +5-6000 мотор+3000 лв досега без да броим масла,данъци...т.е. 15000 лв...Горе долу колкото за една свястна Е39 ама кой ми гарантира че няма да се развали...В момента съм на принципа "слагам бензин и карам" независимо закъде...ако ми хрумне сутрин зареждам бензин и карам с 200 до Атина и се връщам...Външния вид малко ме дразни в момента ама не ми пука особено и то след "целувка" с една тераса при обръщане на снежна уличка...

:confused: така е като си умен селянин и даваш газ на метър от терасата...както и да е...

Ако искаш купи чисто нова кола да нямаш грижи ако си купуваш 10 год. трошляк бъди готов да имаш джоб...независимо каква кола караш... И Форд да имаш ако купуваш всичките части от Мото-Фое ще ти излязат БАЯ солено ,така че търсиш външни от мрежата на БМВ търговци ,които внасят същите неща ,ама нямат печата на БМВ...Пресен пример: Горен носач Лемфордер: С печат на БМВ 340 лв единия...без печат 110 лв...Колко струват носачите на една Голф 3ка??? Същото нещо..Така че не се коси пич 8) Ние сме тук!Ххехех! ;) :winky:

Ти са изказа ла :yes: .7000+7000 прави едно BMW520 98 година :++ :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Дек 2004, 23:18

И като го купиш това '98 БМВ за 14000 и след това още 7000 няма да ти стигнат да го вкараш в пътя :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 21 Дек 2004, 23:38

grnka написа:Деси
Общо взето дадох досега 7000 за покупка +5-6000 мотор+3000 лв досега без да броим масла,данъци...т.е. 15000 лв...Горе долу колкото за една свястна Е39 ама кой ми гарантира че Ххехех! ;) :winky:

:shock: Dimitar обаркал съм, става въпрос за 15 000лв.В германия 520 98г. с вси4ки екстри се продава за 7000 до 8000 евро.А с митото в BG да стане най-много 18000-20000 лв.Все пак тук им слагат поне 5000 лева пе4алба.Ако си ходил по пазарите в Германия ще го знае6 това нещо :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 22 Дек 2004, 2:26

Стига сте мрънкали как да си купи момчето кола, той пита точно, скъпа ли е подръжката, Голф 3, предимството му единствено в икономичността, но тъй като са повече лашкани из Европа, е по добре едно БМВ на 250 000, от колкото Голф 3 на 300 000, подръжката само в някой неща е по скъпа, но при кола с предно предаване, всичко се прави по 3 от пред за даден период относно задното предаване, по добре си вземи е34 за по малко пари, и остави 1000 кинта за евентулани ремонти, все пак всеки продава "перфектна кола"
карам си колата 1 година, ще дам пример, предни амортисьори 110 лева парчето, за голф 2 ка, 95 лева, на Закс е това, така че си вземай БМВ и си гледай кефа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2004, 12:52

Alexi написа:аве хем е така хем не е .. помпата на бензина е 300 лв не е 1600 ,турбина няма(също четирицифрена сума при повреда) кабели и делко и аз нямам ,ламбда нямам вече а само емулатор ,и двата мотора имат 3-4 основни датчика които не са евтини ,остава разхода , цената на горивото - в момента също поизравнени .. ,и цената на автомобила при закупуване - дизела значително по скъп ,а удоволствието от шофирането му е съмнително :winky:

Прав си, но при 50к годишно колкото карам и среден разход при 120- 150км извънградско 6/100 вече хич не ми пука колко струва помпата и турбината :)
Изображение

Потребител
Аватар

хехе :-)

Мнение от nikie » 22 Дек 2004, 16:01

Engi написа:не съм магазин и няма да ти правя ценораспис приятелю ;) има сумати места, където можеш да прочетеш цените:) карам такава кола и ти казвам колко струва:) а къде отиват парите ли? ми ето тук: масла, ремъци, тампони, карета, семеринги, филтри, фреони, амортесьори, дискове, накладки, и всичко друго от което се нуждае поддръжката на една кола! тук въобще и не става дума за бензин, него не го виждам в равносметката въобще. не слагам също и разхгодите по гуми и исправяне на джанти, както и глезотйиките. и пак казвам :!: : има разлика между това, дали искаш колата ти " абе просто да върви ", или в момента в който чукне нещо по нея, моментално да го оправяш и редовни профилактични прегледи. защото ако я крепиш на положение " пред распадане ", мое и по-тънко да ти излиза;)

Което иде реч да каже, че при това положение по-добре да не си купуваш БМВ - и аз се подсмихвам като видя някое БМВ 5, Мерцедес Е200, Пежо 605, Ситроен ХМ и т.н. голяма и сравнително скъпа кола да е цялата раздрънкана и като мине покрай теб да потропва и поскръцва къде ли не :-). Ако си купуваш кола за кеф - трябва да я поддържаш за да ти прави кефа ;-)

Потребител
Аватар

Re: хехе :-)

Мнение от ScarefacE » 23 Дек 2004, 19:39

Точно затова исках съвет от вас, щото най-мразя нещо да не се използва на макс, то е най-лесно като се счупи нещо да продължа да карам така,ама мен лично ще ме е срам. Поради тази причина питах длаи за тези пари може да се намери прилична количка от този клас:)
Благодаря ви за отговорите, честно казано не мога още да взема решение, но съм сигурен в едно- не трябва да се отказвам от БМВ-то щото явно е това, което си представях:)
Поздрави!
My pleasure becomes my poweR

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум