странно тракане при празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Сега,отиваш на канал,нека колата да е загряла добре.Слез от долу и я преслушай на ухо както се казва,при мен също не се влиаеше от работа със съединителя.Ходих при майстори и като слушат колата само от горе всеки казва че са повдигачи,и ми ги смениха всичките.Тръгвам си от сервиза,като спрях пред нас,отново тракане.Тогава отидох на канал и като влязох от долу,се чуваше от самия съединител,въпреки че не се влиаеше от работата със него.Затова преди да се сменяш каквото и да е,я чуй...ти лично,защото аз дадох абсолютно излишни 300лв.При мен съединителя си работи перфектно,като се износи ще сменям всичко,плюс това повдигачите ще ти изтракат само първоначално,а ти казваш че и после го има,при мен и сега си потраква.Тук много хора може и да кажат че е от първичния вал на скоростната,но ако си с ГЕТРАК като при мен,си добре,много са читави и здрави.Успехboywalking написа:значи като натисна съединителя - не се влияе...
спирам дигам ръчна отварям капака, и слушам, като че се чува от самия двигател ама навътре,... като затворя капака и клекна отстрани на колата до самата гума, - тогава пък като, че се чува отдолу където излиза гърнето... дори като потеглям се чува и в обороти до 2000 оборота.... след това изчезва, като съм под капака и ръчно му давам газ от жилото пак на около 2000 оборота спира цъкането......
цял ден съм бил в напрежение на работа,.. и само си мисля кой знае какво и е... я бутало нещо, клапани или кой знае какво дето докато го открия ще съм без кола хх време и после ремонта ще ми излезе през носа, а съм скъсан поне до нова година ще е сух период....
масло 15w40 минерално на ELF или нещо такова на няма и 5000км, преди 2 седмици долях един литър и сега е малко над минимума ?!?!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
emes691 написа:Сега,отиваш на канал,нека колата да е загряла добре.Слез от долу и я преслушай на ухо както се казва,при мен също не се влиаеше от работа със съединителя.Ходих при майстори и като слушат колата само от горе всеки казва че са повдигачи,и ми ги смениха всичките.Тръгвам си от сервиза,като спрях пред нас,отново тракане.Тогава отидох на канал и като влязох от долу,се чуваше от самия съединител,въпреки че не се влиаеше от работата със него.Затова преди да се сменяш каквото и да е,я чуй...ти лично,защото аз дадох абсолютно излишни 300лв.При мен съединителя си работи перфектно,като се износи ще сменям всичко,плюс това повдигачите ще ти изтракат само първоначално,а ти казваш че и после го има,при мен и сега си потраква.Тук много хора може и да кажат че е от първичния вал на скоростната,но ако си с ГЕТРАК като при мен,си добре,много са читави и здрави.Успехboywalking написа:значи като натисна съединителя - не се влияе...
спирам дигам ръчна отварям капака, и слушам, като че се чува от самия двигател ама навътре,... като затворя капака и клекна отстрани на колата до самата гума, - тогава пък като, че се чува отдолу където излиза гърнето... дори като потеглям се чува и в обороти до 2000 оборота.... след това изчезва, като съм под капака и ръчно му давам газ от жилото пак на около 2000 оборота спира цъкането......
цял ден съм бил в напрежение на работа,.. и само си мисля кой знае какво и е... я бутало нещо, клапани или кой знае какво дето докато го открия ще съм без кола хх време и после ремонта ще ми излезе през носа, а съм скъсан поне до нова година ще е сух период....
масло 15w40 минерално на ELF или нещо такова на няма и 5000км, преди 2 седмици долях един литър и сега е малко над минимума ?!?!
Когато има хлабина по-голяма от допустимата, повдигачите тракат, а не цъкат. Една от възможните причини за това цъкане може да е от спекъл разпръсквач на дюза. И при мен има цъкане точно както го е описал колегата и точно до около 2000 оборота в минута, след което изчезва. На загрял двигател цъкането, или по-скоро чаткането от разпръсквача изчезва. Интересното е че не го прави винаги, обикновено се чува след дълъг престой.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2