Закона за младите шофьори-приет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Дек 2008, 22:08

Не е добър пример никак даже.
Промилите не са равни на количеството изпит алкохол.
с други думи един човек 75кг. може да изпие 200мл. водка и да е на 0.5, един 150кг. човек може да изпие 400мл. и да е на 0.5 промила. Това ако допуснем, че имат сходна податливост към алкохол ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 22:32

добре! тогава друг пример..!! който има най-дълга пишка ше дига най-висока скорост....!! меренето ше се извършва устно от катаджийки в нетрезво състояние. или който е най-дебел или която е с най-големи цици може да кара най-бързо заради еърбеците отпред....!!!
идеята е ,че логиката е тъпа и нелогична.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Дек 2008, 22:38

:mhihi: Taка вече по-бива ;) ахахахьь

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 03 Дек 2008, 22:55

И сега какво, като ме спрат с 5000 кубика какво правим. Ще ви кажа - 20лв при документите за поредната идиотщина. Какво като съм млад шофьор - имам не малко километри преди да навърша 18 при това основно в София, работя също от много преди да навърша 18 изкарал съм си пари - купил съм си :ok: Сега какво, набил съм пари в 2 коли да ги стягам и сега 2 години няма да ги карам ли да бе да. С други думи от кат да си го набият отзад :1: Накрая за да съм по закон ще взема да си купя една жигулка особено сега както са паднали цените на желязото и стойте гледайте колко ще съм толерантен в движението с тоя коптор дето ме боли фара за него :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 03 Дек 2008, 23:14

Аз съм с 2 ръце за новите промени и искам да ги приемат.Преди време имаше тук същата тема и бях написал защо.Един пъпчив момък в обикновена ситуация щеше да влезе при мен в купето с неговата кола.Не знаеше какво да направи и се беше паникьосал.Затова млади колеги-поне 1 годна трябва да стоите на нешофьорската седалка отпред и да гледате.А след това да не карате повече от 1.3,докато се научите да пазите себе си и околните.Не искам да ви обидя,нищо лично към вас,просто въпрос на безопасност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 04 Дек 2008, 0:42

А с 1.3 не мога да вляза при тебе в купето така ли ? Няма ли никой в главата и уно 0.8 да ми дадат пак ще ти дойда на гости :mhihi: Трябва всичко в кат да се подреди в редица и да се разстреля, след това да се назначат качествени НЕПОДКУПНИ хора, които са напълно наясно защо са сложени там да не се заяждат за глупости само и само да усвоят 20лв и да санкционират справедливо при всяко нарушение тогава ще се оправиме не с ограничения защото само ще се пълнят гушите на свинете и без това там няма под 100 кила

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 04 Дек 2008, 0:54

ей ,келеш !!! ти на кой викаш свиня ,бе!?? :mhihi: майтапя се са да не помислиш ,че съм ченге-просто съм 115... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 оригинал
Мечтае да кара: недокосната Е30

Мнение от x-ekutor » 04 Дек 2008, 0:59

стан написа:А с 1.3 не мога да вляза при тебе в купето така ли ? Няма ли никой в главата и уно 0.8 да ми дадат пак ще ти дойда на гости :mhihi: Трябва всичко в кат да се подреди в редица и да се разстреля, след това да се назначат качествени НЕПОДКУПНИ хора, които са напълно наясно защо са сложени там да не се заяждат за глупости само и само да усвоят 20лв и да санкционират справедливо при всяко нарушение тогава ще се оправиме не с ограничения защото само ще се пълнят гушите на свинете и без това там няма под 100 кила

Ами колега,лошото е че при 90% от младите шофьори няма никой в главата и всеки от тях като се качи в колата иска да се докаже пред някоя девствена мома :mhihi: какви работи може да прави,как може да върти гуми,колко км може да вдигне и т.н.Но младите шофьори не са подготвени да се измъкват от такива ситуации и се паникьосват.Затова КАТ се опитват да увеличат сигурността по някакъв начин (не ги защитавам).И поне според мен точно този начин не е грешен.Макар че има и по-правилни - като да увеличат часовете по кормуване например,както и таксата за шофьорските курсове,а не куцо и сакато да взима книжка и после да трепе наред по улиците.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от стан » 04 Дек 2008, 1:25

SKISA написа:ей ,келеш !!! ти на кой викаш свиня ,бе!?? :mhihi: майтапя се са да не помислиш ,че съм ченге-просто съм 115... :mhihi:

и аз като стана на твоите години сигурно ще отпусна душата :mhihi: :mhihi:

x-ekutor написа:
стан написа:А с 1.3 не мога да вляза при тебе в купето така ли ? Няма ли никой в главата и уно 0.8 да ми дадат пак ще ти дойда на гости :mhihi: Трябва всичко в кат да се подреди в редица и да се разстреля, след това да се назначат качествени НЕПОДКУПНИ хора, които са напълно наясно защо са сложени там да не се заяждат за глупости само и само да усвоят 20лв и да санкционират справедливо при всяко нарушение тогава ще се оправиме не с ограничения защото само ще се пълнят гушите на свинете и без това там няма под 100 кила

Ами колега,лошото е че при 90% от младите шофьори няма никой в главата и всеки от тях като се качи в колата иска да се докаже пред някоя девствена мома :mhihi: какви работи може да прави,как може да върти гуми,колко км може да вдигне и т.н.Но младите шофьори не са подготвени да се измъкват от такива ситуации и се паникьосват.Затова КАТ се опитват да увеличат сигурността по някакъв начин (не ги защитавам).И поне според мен точно този начин не е грешен.Макар че има и по-правилни - като да увеличат часовете по кормуване например,както и таксата за шофьорските курсове,а не куцо и сакато да взима книжка и после да трепе наред по улиците.

а знаеш ли какво е положението при часовете по кормуване :mhihi: :mhihi: с малки изключения де. Направо да оставят на самостоятелна подготовка по-добре, таксата за шофьорски курсове само затруднява родителите, понеже най-често те се налага да я плащат а този период по принцип съвпада със завършване, балове и т.н. сещаш се не е зле да се замислим и за това.
А и как по-точно да се науча да карам като ми дават да карам 1.6 пунто 50 коня предно :mhihi: После нали като се кача дори и на йеската ще е такъв кеф че само изрязвания ще има... и в крайна сметка пак ПТП-та.
Ограниченията не са решение, информирането е решение :!: Превишена скорост над 50 в града - 1 месец да се грижиш за жертви на катастрофи да видим ще има ли изпълнения пак. Ама на ушевите им дай пари да взимат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Дек 2008, 10:28

А гледам коментирате все едно са го приели - най-отгоре има една думичка "ПРОЕКТ!". Така че без паника.
Нещата за възрастите не са уточнени никъде, не са обнародвани, което ме навежда на мисълта, че няма и да ги видя скоро в Държавен в-к.
Така че 1 година е минималният срок да имаш книжка, за да отпадне забраната. Друг е въпросът дали законът ще действа ретроспективно или само от датата на влизането си натам.

А мен ми е през нали знаете кое. 2.0, 143 коня... с тая разлика, че аз от януари тая година до днес съм минал 44 000км.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 04 Дек 2008, 10:47

Айде млади момци, метайте се на по една Хонда Сивик 1.6 Втек 163 коня (без турбо) и жми градо :mhihi:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 04 Дек 2008, 18:38

Според мен е най-редно, ако искаш да караш по-мощна кола от началото да караш специализан курс. Този курс трябва да е с мноого повече часове кормуване, включително нощно и изпреварвания извънградско. Също така някакъв симулатор подобен на психо тетстовете да се проверяват адекватните рефлекси, а не на една листовка да мислиш по 20 мин., защото на пътя понякога трябва за части от секундата да се вземат решения, от които зависят човешки животи.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 04 Дек 2008, 19:00

SKISA написа:идеята е ,че логиката е тъпа и нелогична.....

това е повече от логично :mhihi:

По темата - предлагам да забранят издаването на книжки, да закрият КАТ и да си караме спокойно :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 04 Дек 2008, 20:26

най-хитрия закон аз моя форд 1.8 ЧИСТ дизел 60 коня немога да го карам но примерно едно ауди новите а3 1.4 турбо 125 коня и 7 скорости може :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото набара
Мечтае да кара: БМВтурбо
Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!

Мнение от *BMWocb » 05 Дек 2008, 1:35

x-ekutor колега несъм съгласен как разсаждаваш първо едвали като ограни4ат до 1.6 ше се намалят инцидентите напротив , но да ре4ем ако се оправят патищата ,да се оградят с мрежи около тях и др. светлинни предупредителни знаци и сякви др. несмятам 4е това е на4ина просто полицаите 6те лапат пове4е $ аи това с 1.6 вобще неме стряска единствено 6е ми трябат пове4е $ прос пример :) купувам си бмв е30 1.6и 99кс. не пове4е да дига да ре4ем 180 км нз то4но и ко праим К&N пуснаха наи якия филтър до ся 20кс ка4ващ ,едно турбо да ка4и от 30-до кам 40кс. някои хубава аспухова система 8-10кс. и некои 4ип да ре4ем поне 20кс то утиде кам 200кс. дан говоря спортни валове и мн. др и пак ше могат да се движат с над 200км само дет се набутват пове4е , по 4ести4ко ще са в бокса просто незнам кои глупав 4овек ги мисли тез закони но поне едно 50 % са простоти .... според мен трябва да се измисли как да ги спрат да грабят $ депотати,министри,фирми и др. и да се вложат в пътя мах да се обезопасят дупки ли нещеш ,износен асвалт кво ли не в бг знаш 4е там ко било вцеплението в бг на първокласен път е непове4е от 10 % а в ругите държави е минимум 20 % .... 4и теи де :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата