Съединител за петица

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 520i
Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
Детайли за колата: Simply the best

Съединител за петица

Мнение от pepo_520i » 03 Дек 2008, 17:49

Колеги, предстои ми смяна на съединител. Уговорих срещата с доктора, обаче той ми каза, че съединителя ще струва 450 лв. Днес следобед ходих до Даскалов и там попитах колко струват при тях. Отговори ми 250 лв на sachs били. Питах го, дали не са турски той ми се изсмя и каза, че не продавали турски стоки :lol: :lol: смях в залата.
Че въпросът ми е, възможно ли е да се опитва да ме лъже човекът който ще прави колата, или просто Даскалов продават боклуци?
Благодаря предварително.
"Не се срамувай да кажеш онова, което не се срамуваш да си помислиш!"

Изображение

http://bg.netlog.com/groups/presiyan

ентусиаст
Аватар

Re: Съединител за петица

Мнение от Peter Angelov » 03 Дек 2008, 17:55

[quote="pepo_520i"]Колеги, предстои ми смяна на съединител. Уговорих срещата с доктора, обаче той ми каза, че съединителя ще струва 450 лв. Днес следобед ходих до Даскалов и там попитах колко струват при тях. Отговори ми 250 лв на sachs били. Питах го, дали не са турски той ми се изсмя и каза, че не продавали турски стоки :lol: :lol: смях в залата.
Че въпросът ми е, възможно ли е да се опитва да ме лъже човекът който ще прави колата, или просто Даскалов продават боклуци?
Благодаря предварително.[/quote

Здрасти, ми да ти кажа първо тая марка я мани!! Аз за моя TDS си вземах пълен комплект на LUK и съм много доволен!
За марката ти го казвам защото преди 20 дена един приятел си взема и докато почне монтажа на диска му се изтриха емблеми и т.н. а си беше платил добра цена! Виж в BMW какво ще ти предложат и какви пари

Успех

P.S. Те така си се смеят и дуят ама на един му тряснах тъпата штанга в главата...повечето са пълни измамници...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 03 Дек 2008, 19:13

Аз ще ви кажа че комплекта на LUK e около 420лв. Аз преди две седмици смених със sasch 290лв и за сега съм доста доволен. При всички случай LUK е по-добрия вариант. Моя sasch га взех със отстъпка на 290лв,но си е с щампован надпис и няма как да се изтрие :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 03 Дек 2008, 19:43

Аз съм доволен от "Даскалов",досега не съм имал проблеми с резервни части закупени от тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 03 Дек 2008, 20:55

Верно частите на Даскалов са добрии!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 03 Дек 2008, 20:57

Да колега, не съм казал, че не съм доволен, но просто не ми е приятно да ми продават турски части, за моята немска кола.Още повече да ме убеждават, че са и немски. Не съм казал обаче че и на другите места има гаранция. Просто другаде не бие толкова на очи. Почти всичко в нашата свята България е турски боклук. Нищо против южняците, но просто малко повече измерване трябва, не само "давай".
Че така за Даскалов.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 03 Дек 2008, 21:12

Колега сложил съм на доста клиенти части от даскалов и нямам оплаквания!!! НЕ продават турски части !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 03 Дек 2008, 21:48

Съгласен съм с това, щом като казваш, сигурно е така. Има обаче със сигурност единични случаи, мои приятели които са се хващали за главата защо са си купили нещо от Даскалов. Аз лично им се вярвам и почти не купувам нищо от там. Е виж, чистачки и акумулатори редовно си купувам.

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от VINTIL4O » 03 Дек 2008, 22:11

колега колата ти е с М50 и не е лошо майстора ти да погледне в какво състояние ти е двумасовия маховик,понеже не са единичен случай хора да си сменят феродов и притискател а на финала да се окаже че маховика е чао и пак сичко на ново!

Потребител
Аватар

HI

Мнение от KM56 » 04 Дек 2008, 12:16

Даскалов внася части от Германия....а не от Турция,това първо и всичко сменено по колата ми е от него и до сега нямам никакви забележки по качесвото им.Колкото до съединителя мога да кажа следното........когато F&S са правели съединители то "лукас" не са знаели ,че ще правят фирма.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 04 Дек 2008, 12:59

Колега, има един тънък момент и той е с кой точно съединител си. Гледам, че колата ти е 91-ва година, а тогава все още са били произвеждани бездемпферните маховици при колите без климатик. Не знам ти с кой двигател си, но ако случайно си с бездемпферния маховик, комплекта съединител за него е почти 2 пъти по-скъп от комплекта за демпферен маховик. Говоря за марката LuK. Давам ти пример в числа - когато си купувах съединител за мен (става дума за комплект - феродов диск, притискателен диск и лагер), офертата за комплекта за демпферен маховик беше 197 лв. (феродов Luk, притискателен пакетиран като LuK но с щампа SACHS и лагер SACHS - всичките немски), докато офертата за бездемпферен маховик беше 335 лв (феродов LuK, притискателен пакетиран като LuK отново с щампа SACHS и лагер SACHS).
Това са цени с известна отстъпка към онзи момент, така че ако сметнеш с реална цена на деребно и без никаква отстъпка 260 лв за комплекта за демпферен маховик, а пък на теб ти трябва комплекта за бездемпферен маховик, тогава 450 лв според мен е почти реална цена също така.
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 06 Дек 2008, 20:10

Благодаря за информацията на всички. Вече се справих, купих Закс. Разбрах откъде идва разликата в парите. В Даскалов продават рециклирани съединители. А относно колегата за вноса на части от Германия и т.н. искам да отбележа само едно:

"Блажени са вярващите...".

Благодаря на всички.

Изображение

Назад към E34