ABS - Грешка 113...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Hotch-Potch
- кандидат ентусиаст
-
ABS - Грешка 113...
Здравейте! Значи направо по темата... От няколко дни насам ми светнаха ABS-a и ASC-то. След направената диагностика излезе грешка 113 - Датчик обороти, предно ляво колело, няма сигнал за старт! Понеже съм си малко мнителен закарах колата и в още един сервиз отново за диагностика. Там пък ми казаха, че направо компютъра на ABS-a е заминал по необясними причини и трябва да си търся друг!!! Според мен вторият сервиз разполага с по-компетентни кадри, но ми се ще да е само датчика на лявото колело!
Не знам и какво да ви питам, но това за което се сещам е следното:
1. Има ли някой идея за какво иде реч!!??
2. Датчик ABS - колко струва нов и струва ли си стар да търся!?
3. Компютър ABS - струва ли си нов да търся или стар върши работа!?
Всяко мнение по темата ще ми е полезно! Мерси предварително!
Не знам и какво да ви питам, но това за което се сещам е следното:
1. Има ли някой идея за какво иде реч!!??
2. Датчик ABS - колко струва нов и струва ли си стар да търся!?
3. Компютър ABS - струва ли си нов да търся или стар върши работа!?
Всяко мнение по темата ще ми е полезно! Мерси предварително!
Your brain has two parts: one is left, and the other is right. Your left brain has nothing right. Your right brain has nothing left!
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А как след като диагностичната апаратура влиза в компа на АБС-а и прочита грешка в единия сервиз ,в другия кават че е изгорял
Според мен във втория сервиз не са могли да се закачат като хората и затова е тази диагноза от тях.
99% съм сигурен ,че само датчика е проблемен
Според мен във втория сервиз не са могли да се закачат като хората и затова е тази диагноза от тях.
99% съм сигурен ,че само датчика е проблемен

- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
Не се набутвай да купуваш каквото и да е било преди ти сам да се убедиш че е наложително ! Провери визуално състоянието на кабелите - тези които отиват към датчика прикрепен на колелото и тези на самия датчик .Провери куплунгите - мъжко-женско за лоша връзка
Замери съпротивлението на датчика с мултиметър - в повечето случаи има прекъсната верига а не скапан датчик .Скапан абс управляващ блок - съмнявам се 
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Дaтчик АБС върви между 15-25лв тук във форума или по-моргите,но найстина си виж първо връзките!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Re: ABS - Грешка 113...
Hotch-Potch написа:... Там пък ми казаха, че направо компютъра на ABS-a е заминал по необясними причини и трябва да си търся друг!!! ....
Не ги слушай тия бре, ..... не че е невъзможно ама трябва да си голям карък да ти изгори тоя комп. Щом тоя датчик ти е показал грешка значи е за смяна! Успех!
- Hotch-Potch
- кандидат ентусиаст
-
Абе и на мен не ми се вярва компа да ми е гръмнал
но както и да е!!
Някой може ли да ми каже, какво съпротивление трябва да показва работещ датчик и направо от къде да си взема втора ръка!? Карам компакт 98г. , а проблемният датчик е на предно ляво /или те са еднакви и няма значение/
но както и да е!!
Някой може ли да ми каже, какво съпротивление трябва да показва работещ датчик и направо от къде да си взема втора ръка!? Карам компакт 98г. , а проблемният датчик е на предно ляво /или те са еднакви и няма значение/
Your brain has two parts: one is left, and the other is right. Your left brain has nothing right. Your right brain has nothing left!
Преди време имах и аз странен проблем с ABS-а, но това е друга бира. Та тогава ми казваха "Датчика за ABS-а като е свален или разкачен показва същото съпротивление все едно е нов, без значение дали е дал фира или не.". И на няколко коли съм се убедил че е така, но не при всички разбира се.
Та идеята ми е имай го наум и това.
Та идеята ми е имай го наум и това.
- Hotch-Potch
- кандидат ентусиаст
-
То ми е ясно, че всяка кола си има своите проблеми и няма как да ми я диагностицирате във форума
ама нали сте авери... споделям!
А и нали знаете лафа: "като знам какъв инженер съм как да отида на доктор"!!! Точно за това не се доверявам ни на майстори ни на приятели! Каквото такова... и в Камор да я закарам, па същите индианци ще я гледат
п.с. не ме е яд толкова за ABS-a, колкото за ASC-то... зима идеее...
А и нали знаете лафа: "като знам какъв инженер съм как да отида на доктор"!!! Точно за това не се доверявам ни на майстори ни на приятели! Каквото такова... и в Камор да я закарам, па същите индианци ще я гледат
п.с. не ме е яд толкова за ABS-a, колкото за ASC-то... зима идеее...
- ildivvy
- старши ентусиаст

-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Датчика по принцип е от "индукционен" тип,т.е.представлява една бобинка.Би трябвало като се мери да показва определено съпротивление (т.е. съпротивлението на самия проводник на бобинката).В руския мануал пише по спомени нещо около 1,6кОм.Със сигурност ако дава към безкрайност е прекъснат или повреден.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1