Немога да повярвам ,карам с регенерат..........

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Дек 2008, 19:35

Е и? Нали е балансирана равномерно гумата. Не е килограми разликата със сигурност ;) Поинтересувай се малко от процеса на регенерация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

кк

Мнение от gido » 02 Дек 2008, 20:04

моито мнение е твърдо не на регенерата,свършиха гумите ,а сега даи да караме с регенерат :twisted: особено високи скорости с него,и после за една гума,на камара недай боже.това е мое мнение смелчаците да карат ;)

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 02 Дек 2008, 20:09

Въпроса е ,че аз не знаех ,че са регенерат... :(
През сумати гумаджий минаха при монтаж и де монтаж и никой не позна, че са такива.Аз съм против регенерата и колкото и да са хубави няма да карам с тях , макар явно са сполучливи щото съм вдигал 220 с тях .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 02 Дек 2008, 20:16

то става един път нали знаеш,ние несме хора регенерат та да караме стях ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 02 Дек 2008, 20:31

Много нагло се предлагат регенерати без никой да ти каже, че са такива, даже като попиташ - неволно си спестяват истината и се правят че и те, едва ли не, не знаеха, че са регенерат. Дори да са качествени трябва да ти кажат, да напишат и т.н.
И говоря за новите гуми, не говоря за употребяваните такива. Не ми се мисли там за какви измами става дума...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 02 Дек 2008, 23:01

А задавали ли сте си въпроса - Защо в нормалните държави не карат предимно с регенерат? И като са толкова хубави и нямат разлика с новите,що не вземат да си ги регенерират ,вместо да се чудят какво да правят с такова количество боклук.
А разликата в теглото е 50гр.+бутилката от поне 1литър

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

ок

Мнение от emiche » 02 Дек 2008, 23:26

Не че се правя на разбирач, но от снимките наистина си личи че гумите са си регенерат, иначе няма лошо - само наистина трябва да се внимава със скоростта. На Баба Лада преди три зими и купих едни малатести и чак днес и купих едни новички дебици, да не се пребие тъста. И бях много доволен от тях. Но на БМВ-то не бих карал с регенерат просто щото върви повече от ладето.... :D
Изображение
Дизелите са мъртви души.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bubsa » 02 Дек 2008, 23:33

Регенерата е доста по-тежък от нормалната гума,поне 1-2кг!Да не говориме че за да се балансира са нужни мнооого тежести,защото се ползват много гадни гуми за основи.Аз един път я правих тая грешка и няма да повторя.
Дори и при камионите е така,на 100 гуми 1 издържа,другите гърмят като луди,можеби ако се дават на време за регенерат ще бъдат по-качествени.На мен веднъж ми гръмнаха 3 гуми за 50 метра!!!некъв тъкмо ме изпреварваше и не му се поверва :mhihi: (това с камиона,на колата не са ми гърмяли ама са много тежки и криви)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 02 Дек 2008, 23:40

гума регенерат не се ползва... че има много болести :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 03 Дек 2008, 0:36

Не ги карай тези, вземи нормални та да си спокоен, пък регенерата ги сложи на някоя баба лада, дето не вдига 220
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emiche » 03 Дек 2008, 0:38

dinkomg написа:Не ги карай тези, вземи нормални та да си спокоен, пък регенерата ги сложи на някоя баба лада, дето не вдига 220

Точно така :yes:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 03 Дек 2008, 10:50

emiche написа:
dinkomg написа:Не ги карай тези, вземи нормални та да си спокоен, пък регенерата ги сложи на някоя баба лада, дето не вдига 220

Точно така :yes:

И аз първата зима като си взех нормални та к'во? ОТ 5-те гудиара 3 не изкараха до 3-тия месец... взех ги от вносителя (да не го упоменавам) цифрата също... На служебните коли не минаваше зима без да сменяваме поне по 1 гума на кола... шефа на Банско 2 заминаха, та ходих да му карам други (мога да приложа и снимков матерял). Като при нас се кара само по 1 сезон с тия гуми после се продават... Аре не ми обяснявайте нек'ви простотии. А са с 2 кила по-тежки на камионите сигурно... Кажи ми ти преди колко време и с какъв регенерат си имал проблем по колата. Тук не виждам да караме предимно камиони за да ми правиш сравнение с тях. А и при тях рядко се използва топъл регенерат като технология. Да не говоря че всичките световноизвестни производители на гуми имат по един куп дъщерни фирми включително и за регенерат. :evil:

:mhihi: П.С. Лятото обаче не моа се престраша още! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Дек 2008, 11:02

:yes: на запад даже се насърчава карането с регенерирани гуми - екология. Както каза колегата почти всички големи фирми за гуми имат дъщерни за регенерация, това че на някои от вас баща му е казал "регенерата е боклук" ... прав е човека ама за регенератите от преди 20 години - студени и с отлепящи се грайфери :) сега вече няма такова нещо, преди да се регенерира една гума тя се преглежда основно за изкривявания и проблеми с основата, за качества на каучука на основата, за здрав слой там където прилепва към джантата и т.н. За скорости на 200 не бих го препоръчал, но пък за тези скорости не се препоръчва и коя да е гума - има си скоростни индекси, ширини, височини, съобразяване с теглото на автомобила, с пътните условия и още куп други неща, то като се замислиш не е и препоръчително с 10-15 годишна кола да се вдигат такива скорости ама .... :) карай си регенерата и да не ти пука

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emiche » 03 Дек 2008, 11:45

Е какво се нервите бе колеги - всеки си преценява и си изказва мнението....

[/quote]И аз първата зима като си взех нормални та к'во? ОТ 5-те гудиара 3 не изкараха до 3-тия месец... взех ги от вносителя (да не го упоменавам) цифрата също... На служебните коли не минаваше зима без да сменяваме поне по 1 гума на кола... шефа на Банско 2 заминаха, та ходих да му карам други (мога да приложа и снимков матерял). Като при нас се кара само по 1 сезон с тия гуми после се продават... Аре не ми обяснявайте нек'ви простотии. А са с 2 кила по-тежки на камионите сигурно... Кажи ми ти преди колко време и с какъв регенерат си имал проблем по колата. Тук не виждам да караме предимно камиони за да ми правиш сравнение с тях. А и при тях рядко се използва топъл регенерат като технология. Да не говоря че всичките световноизвестни производители на гуми имат по един куп дъщерни фирми включително и за регенерат. :evil:

:mhihi: П.С. Лятото обаче не моа се престраша още! :mhihi:[/quote]

и се съмнявам служебните ви коли да са всички някъкви бегачки, а и са служебни все пак... :D
Изображение
Дизелите са мъртви души.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Дек 2008, 11:49

SummonedToDIe написа:Добре бе пичове, вие бихте ли карали с 220км/ч с регенерат като толкова ги хвалите ;)
и Кико какво е това изказване "да внимава като кара бързо" :?:

кое точно не разбра?
аз регенерат не бих си взел, но колегата е в заварено положение, на негово място тия гуми ги карам още един два сезона и на боклука и над 140 с тях не бих дигал това имах в педвид да внимава защото е писал за някви 220 които и с нормални гуми си е опасно да не говорим за регенерати
едиственото хубаво е че без да изка ги е натоварвал на макс тия гуми и са издържали!! което говори хубаво за новите регенерати,но всеки сам си преценява с какво и как да кара

ПредишнаСледваща

Назад към E36