BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525i e34 '89
- Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo
така.. 46 страници са ми малко в повече
затова ще си кажа и аз, имам М20Б25 скоро разглобявах щуротиите по средната конзола и забелязах че за един прост часовник буксата отзад е опроводена с 20-ина пина и реших че сигурно ако си намеря самият борд отнякъде и го плясна вътре ще заработи.. така ли е всъщност?
П.П. Забелязах че имам малка дупка до халогена и свободна жълта букса зад бронята (с 2 пина) за t* датчик..

П.П. Забелязах че имам малка дупка до халогена и свободна жълта букса зад бронята (с 2 пина) за t* датчик..

- karata
- Потребител
-
- Кара: пасатор
- Мечтае да кара: Х6
леко въпросче
как може да се сложи голямото бордче на 34-ка(м20 б25)
като отзад е само с 3или 4 кабела (с часовника на баба е)
някой може ли да даде повече инфо

като отзад е само с 3или 4 кабела (с часовника на баба е)

някой може ли да даде повече инфо

- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
karata написа:леко въпросче![]()
като отзад е само с 3или 4 кабела (с часовника на баба е)![]()
![]()
![]()
някой може ли да даде повече инфо![]()
Интересно, аз също имам м20б25 и искам големия борд и съм с часовника на баба, но отзад имам 2346236 пина и кабела.. сякаш е имала преди но някой го е разкарал

- karata
- Потребител
-
- Кара: пасатор
- Мечтае да кара: Х6
Taurus написа:... ти как реши че имаш 3-4 кабела, видя ли ги?
ако издребняваме са си точно 3 кабела за часовник (със стрелки)

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Taurus написа:така.. 46 страници са ми малко в повечезатова ще си кажа и аз, имам М20Б25 скоро разглобявах щуротиите по средната конзола и забелязах че за един прост часовник буксата отзад е опроводена с 20-ина пина и реших че сигурно ако си намеря самият борд отнякъде и го плясна вътре ще заработи.. така ли е всъщност?
колега, отговорът на въпросът ти е на първата страница - изтегляш PDF-а и действаш стъпка по стъпка.

- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
BMW5820iA написа:Taurus написа:така.. 46 страници са ми малко в повечезатова ще си кажа и аз, имам М20Б25 скоро разглобявах щуротиите по средната конзола и забелязах че за един прост часовник буксата отзад е опроводена с 20-ина пина и реших че сигурно ако си намеря самият борд отнякъде и го плясна вътре ще заработи.. така ли е всъщност?
колега, отговорът на въпросът ти е на първата страница - изтегляш PDF-а и действаш стъпка по стъпка.

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Вземаш голям борд за 525 и нагоре, които са без кодинг-плъга отзад, слагаш и си готов.Това е при вариант,че си с чек-контрол и таблото ти е с големия дисплей.
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
tahsinov написа:Вземаш голям борд за 525 и нагоре, които са без кодинг-плъга отзад, слагаш и си готов.Това е при вариант,че си с чек-контрол и таблото ти е с големия дисплей.
Имам check control, а дисплея ми е на подписа.. с малки Photoshop модификации

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Ебати има си гонг-че работещо имам си Т дат4ик също работещ само искам едно голямо бордче да си сложа!И ми се струва че е имало но е сменено с малко тва сас 4-те копчета!Как мога да разбера тва дали е така и ако е имало все пак няма нужда да присаждам плъг-ове и така нататък нали?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-

- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
tahsinov написа::kuku: Гонгчето и темп.датчик са си към малкия борд,това,че ги имаш не значи,че си имал голям борд.Прочети PDF- файла от първа страница за да добиеш някаква обща представа.Ще бъде най-добре ако си намериш голям борд свален от TDS-ка,той е с вграден кодинг, за 18-ските и 20-ските бордовете също са с вграден кодинг.Проблема е,че са много рядко Е34-ките от "ниските версии" /518,520,525tds/ с фабричен голям борд който съответно има кодинг отзад.По-често се намират бордове от "високите версии" /525,530,535,540/, които нямат кодинг отзад, тъй като той е вграден в арматурните им табла /тези с големия дисплей отдолу/.Поради тази причина се налага преправяне на тези бордове като допълнително им се монтират кодинг-плъгове за да работят в 20-ските и tds-ките.
Моето табло предполагам е с 'големия' дисплей..?

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
Колеги, имам следният тъп проблем и ще се радвам, ако някой сподели начин за разрешаването му.
Борда си го купих от Ибей директно подготвен за 520-ка М50. Сложих го на мястото на малкия борд и тръгна веднага без да се налага допълнителна намеса и до скоро работеше идеално. Тъй като обаче не ползвам тази кола през зимата, й спрях тока(имам фабричен ключ-маса в багажника) и я прибрах в гараж. Наскоро обаче я припалвах и се оказа, че борда вече не работи т.е. изписва прословутото "PPPP".
Ще бъда благодарен, ако някой знае решение на проблема...
Борда си го купих от Ибей директно подготвен за 520-ка М50. Сложих го на мястото на малкия борд и тръгна веднага без да се налага допълнителна намеса и до скоро работеше идеално. Тъй като обаче не ползвам тази кола през зимата, й спрях тока(имам фабричен ключ-маса в багажника) и я прибрах в гараж. Наскоро обаче я припалвах и се оказа, че борда вече не работи т.е. изписва прословутото "PPPP".
Ще бъда благодарен, ако някой знае решение на проблема...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"