В какви обороти гледате да карате преди колата да е загряла?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
В какви обороти гледате да карате преди колата да е загряла?
Надявам се тази тема да не приключи като предната с катинар. Интересно ми е горе долу при какви обороти карате преди датчика да излезе от синия сектор? А преди да сте стигнали средата?
Пускам темата отново покрай възникнал спор. Имам познати който твърдят, че 2500 оборота са прекалено много на незагряла кола...други казват, че под 3000 е наред. Ако ме насочите към информация по темата или споделите мнение, ще бъда мн благодарен
П.П. И да, знам - Е36 форума е станал еди какъв си, направо ставаме за смях и т.н. - Който не иска да му се смеят да не пише в темата.
Пускам темата отново покрай възникнал спор. Имам познати който твърдят, че 2500 оборота са прекалено много на незагряла кола...други казват, че под 3000 е наред. Ако ме насочите към информация по темата или споделите мнение, ще бъда мн благодарен
П.П. И да, знам - Е36 форума е станал еди какъв си, направо ставаме за смях и т.н. - Който не иска да му се смеят да не пише в темата.
Последна промяна thunderl на 02 Дек 2008, 16:25, променена общо 1 път
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
bobsi_sf написа:аз си карам до 2500, докато не загрее
Дизела не са ли му множко? Аз питах за бензинов двг, но няма лошо, нека се съберат мнения и да видим къде е истината. Някой да си спомня дали пише нещо по въпроса в "ръкводството на потребителя"?
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
:)
Аз лично гледам да карам ДО 2500 преди да е излязло от синия сектор но някой път зависи от това колко бързам или колко съм нервен и в червеното на оборотомера го вкарвам.
Последна промяна AlCapone на 02 Дек 2008, 16:33, променена общо 1 път
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
Re: В какви обороти гледате да карате преди колата да е загр
thunderl
младши ентусиаст :
""".....Надявам се тази тема да не приключи като предната с катинар. Интересно ми е горе долу при какви обороти карате преди датчика да излезе от синия сектор? А преди да сте стигнали средата?
Пускам темата отново покрай възникнал спор. Имам познати който твърдят, че 2500 оборота са прекалено много на незагряла кола...други казват, че под 3000 е наред. Ако ме насочите към информация по темата или споделите мнение, ще бъда мн благодарен Smile
П.П. И да, знам - Е36 форума е станал еди какъв си, направо ставаме за смях и т.н. - Който не иска да му се смеят да не пише в темата...."""
не е лъжа... е зарад такива теми .
Ако поне малко имаш аналитично мислене щеше да достигнеш сам до отговора на какви обороти да караш докато ти загрее колата....
Това беше последното ми мнение за Е36.!!!!
не издържам повече

младши ентусиаст :
""".....Надявам се тази тема да не приключи като предната с катинар. Интересно ми е горе долу при какви обороти карате преди датчика да излезе от синия сектор? А преди да сте стигнали средата?
Пускам темата отново покрай възникнал спор. Имам познати който твърдят, че 2500 оборота са прекалено много на незагряла кола...други казват, че под 3000 е наред. Ако ме насочите към информация по темата или споделите мнение, ще бъда мн благодарен Smile
П.П. И да, знам - Е36 форума е станал еди какъв си, направо ставаме за смях и т.н. - Който не иска да му се смеят да не пише в темата...."""
Ако поне малко имаш аналитично мислене щеше да достигнеш сам до отговора на какви обороти да караш докато ти загрее колата....
не издържам повече
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Re: В какви обороти гледате да карате преди колата да е загр
Bai_Ceko написа:thunderl написа:П.П. И да, знам - Е36 форума е станал еди какъв си, направо ставаме за смях и т.н. - Който не иска да му се смеят да не пише в темата.
не издържам повече![]()
![]()
![]()
![]()
Не се засягай, ама мисля, че няма да е голяма драма липсата на твоите мнения - и двете ти до сега бяха изпразнени от съдържание и полезност. Наистина няма смисъл да си губиш времето да пишеш, ако не искаш да бъдеш полезен по някакъв начин.
Ако знаеш нещо и искаш да го споделиш - давай. Иначе аз бях опериран от аналитично мислене и в момента разчитам на знанието и аналитичното мислене на тези, които разбират повече от мен.
thunderl написа:bobsi_sf написа:аз си карам до 2500, докато не загрее
Дизела не са ли му множко? Аз питах за бензинов двг, но няма лошо, нека се съберат мнения и да видим къде е истината. Някой да си спомня дали пише нещо по въпроса в "ръкводството на потребителя"?
вече минах на бензинка, ама и дизеляка си го карах до толкова
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
При мин е различно - някой ден го вкарвам в лутеницата а при други случаи се стремя да не дигам повече от 3000оборота
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз сега зимата катоя я взма от паркинга докато я изчистя и т.н я оставям да поработи 4-5 мин и после докато не излезне от синьото съвсем съвсем възможно минимално газчица!Това е разбира се ако не се бърза!
И това и нещата в предната тема си ги пише, но се иска четене на стари теми и пак четене!Имаше една тема където човека си ги беше описал да не се задържа волана в крайно положение и т.н!Но няма кой да чете!
А за това какъв ни е станал подфорума и ''няма да пиша повече'' не им обръщай внимание просто комплексарчета дето днеска шефа им ги е напляскал по-дупето!
Аиде поздрави!
И това и нещата в предната тема си ги пише, но се иска четене на стари теми и пак четене!Имаше една тема където човека си ги беше описал да не се задържа волана в крайно положение и т.н!Но няма кой да чете!
А за това какъв ни е станал подфорума и ''няма да пиша повече'' не им обръщай внимание просто комплексарчета дето днеска шефа им ги е напляскал по-дупето!
Аиде поздрави!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Относно оборотите,колегата "bmwdriver " се е погрижил да ни обясни,закоето му благодаря!
Аз лично,изчаквам 5-7 мин."есна цигара време"
да поработи на място в гаража и тръгвам тогава и докато не стигне 12 часа стрелката повече от 3000 об. не вдигам. А ако е до първата бяла стрелка повече от 2000-2500 пак не вдигам! Но дори и да е на 12 часа знам,че пак не е загрял мотора напълно, а това по точно е темп. на водата.
Аз лично,изчаквам 5-7 мин."есна цигара време"
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
когато е студена я оставям поне 5мин да работи на место и след това тръгвам,това съм го правил и с дизеловото и бензиновото бмв,неможем да запалим колата и веднага да тръгнем с газ-това е един вид докато спиш някои да те дигне и да ти каже почваи да тичаш,поне аз така си го обяснявам
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d
E46 3.0i
Е60 545i
ами на мен като не иска да ми излезе от синия сектор,след като смених виското много бавно загрява,а иначе по темата до кам 2500 то в града няма каде да настапиш

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3