Съединител, стартер и знам-ли-още-какво...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Съединител, стартер и знам-ли-още-какво...

Мнение от BFM » 29 Ное 2008, 15:02

Колеги, изпаднал съм в някаква страшна серия последния месец и ще се радвам ако някой може да ми помогне или поне да ми съчувства :( Сигурно колата ме намрази, защото непрекъснато нещо дава "фира", а досега почти 40К км не е правила кой знае какви проблеми.
Преди 2 седмици умря стартера, очаквах го да се случи, зашото от доста време се мъчеше. Отидох в сервиз, уж го свалиха, оправиха (150лв) и 3 дни по-късно пак същото - не пали, дори не върти, никакъв звук, все едно го няма. Акумулаторът ми е нов и има достатъчно ток, просто не отлепва. Не признаха рекламация (сервиза е на Симеоновско Шосе и Вапцаров) и започнаха едни теории за изронени зъбци и проблем с маховика (все си мисля, че тогава стартера щеше да върти, а не просто да не прави нищо). Оставих колата пред блока и днес реших да я пробвам и ми пропадна педала на съединителя. Пробвах с дърпане да запаля, но изобщо нямам шанс да включа на която и да е предавка в движение. От известно време доста притрисаше при потегляне след каране в задръстване на полусъедините и малко газ. Четох за някакъв демпферен маховик, но моята май си няма такъв М40Б18 (климатик).
Та въпроса ми е може ли да има нещо общо съединителя с непаленето, въпросния маховик? И ако ми е заминала хидравличната помпа на съединителя, мога ли да сменя само нея или трябва да сменям съединител комплект (и тая помпа взлиза ли в комплекта :) ). Моля ви, колеги, помогнете ми защото съм отчаян :cry:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 29 Ное 2008, 19:00

Здрасти колега.
Със стартера засега проблем нямам,но ако са го оправили онези както казваш,а сега се чува само цък,проблема не е в него,нито във венеца.
Нещо по тока си мисля че е.
За педала на съединителя,аз имах проблем с горната помпа която протече и скоростите понякога се включваха трудно,всъщност 1-ва и задна.Помпите на съединителя са 2-горна и долна.Мисля,че долната ти е за смяна по това което казваш.
Съединителят и стартерът нямат общо,а за притрисането има повече исписано отколкото казано във форума,така,че ще трябва да четеш.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 29 Ное 2008, 20:27

Мога да ти помогна и ремонтирам колата, но ще се намерят колеги които ще ме отсвирят и т.н. защото много приказвам и бла-бла. Разликата в колите ни е, че нямам клима и мойто е Е34.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BFM » 30 Ное 2008, 12:06

Доста четох за притрисането. Мненията варираха от проблем с демпфера до залепване на повърхностите на дисковете на съединителя. Относно демпфера, имаше доста противоречиви мнения, че такъв имат само 6-таците, само 6-ците с климатик, но и ИС-ките имат, всички с климатик.... и т.н. И така и не успях да разбера м40б18 (клима) дали има, а не ми се иска да търся проблема в нещо, което не съществува :). Тази седмица отивам в сервиз и дано всичко е ок. Ще дам инфо за резултата, ако ви интересува.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м42
Мечтае да кара: винаги

Мнение от scotixer » 01 Дек 2008, 15:30

Значи според мен:Относно стартера- бендикс , а за Съединиттеля помпа, или по добрия вариант само гумички на помпата :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEO » 01 Дек 2008, 21:03

както каза колегата за стартера е бендикса 90% ,ако колата не се кара6е 6тях да ти кажа да отвори6 и да по4исти6 ротора на самия стартер ама след като са ти правили не6то по него трябва да са го направили както и да са сменили 4етките,4е на ското имах слу4аи с един стартер никви признаци и като го свалих и с една 6курка по4истих ротора и го зглобих и бендикса се оправи по4на да пали... просто буса на които бе6е бе6е нов внос и не е бил каран доста време там.

а за съединителя долната помпа,сваля6 я и се отваря вътре има една гуми4ка за смяна и я сменя6 4е едина нова такава помпя не питаи колко струва в дару ;)
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BFM » 02 Дек 2008, 12:09

scotixer написа:Значи според мен:Относно стартера- бендикс , а за Съединиттеля помпа, или по добрия вариант само гумички на помпата :D

Много ще се радвам ако си прав, обаче ако проблемът е в бендикса наяма ли, все пак, да върти стартера, при мен няма и щракване?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Дек 2008, 17:41

Шалтера, я му пусни една жица директно да видиш да ли ще завърти.

Назад към E36