странно тракане при празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
странно тракане при празен ход
тази сутрин пътувам за работа ими направи впечатление докато съм на светофара, че на празен ход се чува едно цък, цък, цък, цък като от под колата или отпред мотора, като дам газ спира...
на какво е вероятно да се дължи ? клапани, бутала, нещо по свещите ?
След като пристигнах до работата, 40мин по-късно излизам да запаля колата да я чуя пак - и си работи перфектно нито трака нито цъка нито нищо ?
Как да хвана проблема като я гледа баща ми довечера, той разбира ама като не цъка тогава, какво да му показвам
След като пристигнах до работата, 40мин по-късно излизам да запаля колата да я чуя пак - и си работи перфектно нито трака нито цъка нито нищо ?
Как да хвана проблема като я гледа баща ми довечера, той разбира ама като не цъка тогава, какво да му показвам

Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
няй вероятно има 1 или повече изядени повдигачи , може да смениш само дефектните , но най добре всичките 16
BMW 318is
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
- DaDurty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d M Sport
а забеляза ли да се чува ако си на празен ход с натиснат или не съединител.... може да е от съединителя... ох как се казваше онова лагерче дето е по-евтино то от колкото труда да го сменят
))
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us
- boywalking
- младши ентусиаст
-
значи като натисна съединителя - не се влияе...
спирам дигам ръчна отварям капака, и слушам, като че се чува от самия двигател ама навътре,... като затворя капака и клекна отстрани на колата до самата гума, - тогава пък като, че се чува отдолу където излиза гърнето... дори като потеглям се чува и в обороти до 2000 оборота.... след това изчезва, като съм под капака и ръчно му давам газ от жилото пак на около 2000 оборота спира цъкането......
цял ден съм бил в напрежение на работа,.. и само си мисля кой знае какво и е... я бутало нещо, клапани или кой знае какво дето докато го открия ще съм без кола хх време и после ремонта ще ми излезе през носа, а съм скъсан поне до нова година ще е сух период....
масло 15w40 минерално на ELF или нещо такова на няма и 5000км, преди 2 седмици долях един литър и сега е малко над минимума ?!?!
спирам дигам ръчна отварям капака, и слушам, като че се чува от самия двигател ама навътре,... като затворя капака и клекна отстрани на колата до самата гума, - тогава пък като, че се чува отдолу където излиза гърнето... дори като потеглям се чува и в обороти до 2000 оборота.... след това изчезва, като съм под капака и ръчно му давам газ от жилото пак на около 2000 оборота спира цъкането......
цял ден съм бил в напрежение на работа,.. и само си мисля кой знае какво и е... я бутало нещо, клапани или кой знае какво дето докато го открия ще съм без кола хх време и после ремонта ще ми излезе през носа, а съм скъсан поне до нова година ще е сух период....
масло 15w40 минерално на ELF или нещо такова на няма и 5000км, преди 2 седмици долях един литър и сега е малко над минимума ?!?!

- phantomas
- младши ентусиаст
-
мирише на ремонт , я гумички на клапаните я сегменти , повдигачите също , като го отворят ще ти кажат 
BMW 318is
- boywalking
- младши ентусиаст
-
ами ако не се пипне какво става и от какво може да е предизвикано ?
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- boywalking
- младши ентусиаст
-
още нещо.... не го прави винаги.... с баща ми слезнахме да я види и той.... близо 10 км навъртяхме и нищо не стана.... грам не тракна...??????
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
повдигач .. ако го прави само студена не го барай ,може да се каже че е нормално за двг на годинки ... мойто М50 го имаше тоя симптом ,карах си така близо 50к ,като вдигнах капака за гарнитура валовете бяха перфектни
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Re: странно тракане при празен ход
boywalking написа:тази сутрин пътувам за работа ими направи впечатление докато съм на светофара, че на празен ход се чува едно цък, цък, цък, цък като от под колата или отпред мотора, като дам газ спира...
Един приател има м43 и същата работа.
Работи работи и на 10- секунди се чуваше едно,цък-ама не и повече,псоле поработи поработи 10 секинди и пак едно,цък.
Колега тва вообще нее от двугателя,моия приател му го оправиха тва нещо някаде(ама не знам каде и кои)знам самоче,че беше или от гарнетата или от клиамтика:)
П.с.Не се стряскаите рано или късно всичко избива(тогава наи ленос се открива какво е)
- boywalking
- младши ентусиаст
-
значи аз бях много сдухал, щото ако е нещо скъпо. щеше да отнеме време докато го оправя,...
баща ми ми каза, че ако е от повдигачи, клапани, бутало или нещо от тоя сорт - мотора ще тресе и ще държи неравномерни обороти.... а мотора е муцка,... дори и когато цък-а,.. чува се от някъде си,... но мотора си работи и не трепва
понеже другата седмица ми се очертава път извтн софия,и искам да си карам баварската с 150-180 да се притеснявам ли ?
баща ми ми каза, че ако е от повдигачи, клапани, бутало или нещо от тоя сорт - мотора ще тресе и ще държи неравномерни обороти.... а мотора е муцка,... дори и когато цък-а,.. чува се от някъде си,... но мотора си работи и не трепва
понеже другата седмица ми се очертава път извтн софия,и искам да си карам баварската с 150-180 да се притеснявам ли ?
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
krasman написа:така е и мойта.докато е студена( да разбие маслото хубаво).после изведнъж спира
И при мен същата работа.
Но ако има проблем той най-вероятно да не кажа на 99% е в гумички на клапаните или повдигачите. Но няма какво да се притесняваш разбие ли маслото няма проблем и с 200 да я караш(поне аз не бих се поколебал като и при мен трака 10-етина секунди като я запаля на студено).
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2