Проблем с парното

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Kosar » 30 Ное 2008, 18:38

При мен на топло духа само на стъклото и долу в краката,като му дам "Ауто" от долу и на стъклото е топло,а от конзолите срещу мен духа студено.Даже се уговорих при майстор да я погледне.Явно проблема не е само при мен или има нещо което не знаем

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Мнение от Toni Montana » 30 Ное 2008, 18:51

за да ти духа топло и от средната конзола средната врътка трябва да е на червено. Знаеш ли за това? Ако си я оставил на синъо духа топло само на краката и стъклата а по средата духа студено. Провери и дано да си спестиш майстора.
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 30 Ное 2008, 20:51

Да,днес пробвах това което каза колегата да оставя отпред въртока точно в средата между синьо и червено,но за съжаление отзад пак си духа само студено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 30 Ное 2008, 21:01

Отзад по средата духа САМО и САМО студено, какво се мъчите да направите не знам :roll:
Просто дайте на положение "0" и няма да духа въобще.

Има и такива, които имат за топло, но това е допълнителна екстра и са голяма рядкост, защото е доста скъпа и неоправдана.Тези, които са щасливци иимат още една врътка от дясната страна със синя и червена точка би трябвало да им е ясно, че като е на червено ще е топло, като е на синьо ще е студено ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Проблем с парното

Мнение от badsharki » 30 Ное 2008, 22:19

Venkata написа:Четох теми по въпроса, но нищо съществено не открих. От пред всичко е нормално, а отзад духа студено. На задното имам две врътки от които едната е с червено и синьо. От както имам колата винаги отзад ми е духало топло зимата, а лятото студено. :conf:

Днес го пробвах при мене как работи и установих, че няма значение дали на студено, топло или в средата е настроена централната конзола, отзад като му дам студено - духа студено, топло - и си духа топло. Защо не опиташ да извадиш задната духалка и да видиш да не би да се е разкачила нещо врърката за топло-студено. Лятото я свалях, да си оправя поставките за чаши, за съжаление не си спомням как точно се вадеше, но си спомням, че не беше кой знае каква философия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 30 Ное 2008, 22:38

Отзад имам тази екстра за която говорите/ синьо, червено / обаче топлото го няма, а го имах. От един път изчезна

Потребител
Аватар
Кара: 320 D Touring

Мнение от GORNATAOL » 01 Дек 2008, 16:55

Здрвейте колеги!
При мен съществува следният проблем/или не знам точно дали е проблем. Централната конзола отпред си функционира отлично НО когато включа само червения сектор(1 2 и 3) спира да духа от там дори и на максимални обороти на вентилатора. Чува се един силен шум и топло идва някъде отпред но не и през въздуховодите. Отзад не зависимо че имам врътка със синьо и червено е по същия начин. Странното е че като е включено на синьо всичко си е наред и духа както трябва отзад и отпред.
Въпроса ми е следния: Има ли вероятност да имам разкачен въздуховод под централната конзола?
Нормално ли е да духа слабо на червено!

Всъщност колата се стопля но ефекта да духа силно през създуховодите го нямя... :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 01 Дек 2008, 18:08

GORNATAOL написа:Здрвейте колеги!
При мен съществува следният проблем/или не знам точно дали е проблем. Централната конзола отпред си функционира отлично НО когато включа само червения сектор(1 2 и 3) спира да духа от там дори и на максимални обороти на вентилатора. Чува се един силен шум и топло идва някъде отпред но не и през въздуховодите. Отзад не зависимо че имам врътка със синьо и червено е по същия начин. Странното е че като е включено на синьо всичко си е наред и духа както трябва отзад и отпред.
Въпроса ми е следния: Има ли вероятност да имам разкачен въздуховод под централната конзола?

Всъщност колата се стопля но ефекта да духа силно през създуховодите го нямя... :?:

нормално е като си на ауто да духа зимата на краката и на предния прозорец.ако включиш да духа само в средата няма да имаш проблем

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 01 Дек 2008, 19:51

signala написа:
GORNATAOL написа:Здрвейте колеги!

нормално е като си на ауто да духа зимата на краката и на предния прозорец.ако включиш да духа само в средата няма да имаш проблем

Нямаш проблем :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

:)

Мнение от AlCapone » 12 Дек 2008, 17:18

Да се вместя и аз в тази тема (за да не отварям нова и нали ползвам търсачката все пак) Та въпроса ми е следния: Колата ми загрява както си трябва слагам врътки на парното на червено и да духат в краката и за стъклата до тук всичко е както трябва и тук вече ми идва проблема значи като колата е в движение или и дам газ на място духа топло а когато седя на място на 700 оборота примерно почва да духа студено това редно ли е или имам някъкав проблем ?
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 12 Дек 2008, 17:22

Не, не е нормално, имаш въздух в системата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
Мечтае да кара: m1

Задната конзола

Мнение от bulletspeed » 11 Юни 2009, 18:31

здравейте колеги, на мойта кола аз го нямам това копче за топло студено, и от начало му духаше само студено, след като разглобявах поставката за чаши(задната) незнам какво съм направил но почна да ми духа и топло смисал както го сложа да му духа от пред така е и отзад.
Педала до края и душата в рая :)
Изображение

Предишна

Назад към E39