Висок разход на иесоо 17-18/100
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
Висок разход на иесоо 17-18/100
Не става въпрос за зверско каране ами ДО 3к оборота и то не в задръстванията, карам на къси разтояния и много рядко стрелката на водата излиза от синъото, също така сутрин като я запаля много мирише на бензин от ауспуха, съмнява ме дебитомера но като загрее на 90гр. сивия дим и миризмата на бенз изчезват. 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Е щом я караш главно без излизане на стрелката от синя зона какво очакваш..тя тогава харчи най-много 
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е тя нормално си загрява за има няма 2 светофара ти да не я караш само до пазара и обратно бе колега ? И ако е така какво те тревожи разход дори от 50 на 100 
I'm slowly drifting

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Коя iS-ка загрява за 2 светофара бре?
Я не се излагай... или говориш за 2 светофара на бул. България при пиково задръстване? Тогава може... мойта с нови термостат, помпа, течности и т.н. й трябват поне 2-3 мин докат да излезне от синята зона... човека ако я кара 3-4км без задръстване какво искаш от колата... няма да е загряла, нормално...
Миризмата на бензин подсказва много богата смес... ма дали е от дебитомера... да кажат по-знаещите
Миризмата на бензин подсказва много богата смес... ма дали е от дебитомера... да кажат по-знаещите
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Mollov Незнам от кой град си (не си написъл) но в софия светофар държащ по 1 минута червено и минаваш винаги на второто зелено си загрява колата съвсем нормално за това време , е разбирасе ако не е сковал ебати студа вечерта де ! Моята е с нов термостат от дару на 92 градуса и нов о-пръстен това е антифриз не съм го сменял не го е пипнала от миналата година грам .
I'm slowly drifting

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Дай сега да не обсъждаме движението в София... идеята е, че за къси разстояния и тоя студ в момента е по-скоро нормално да харчи повече... чак 17-18 ми се струва множко, ма знае ли човек... една диагностика и преглед при читав майстор веднага ще каже дали има ядове, или просто малкото каране е проблема 
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
ми доста бавно ми загрява, нямам кора под мотора нито дифузьор, а бях на диагностика в дару и ми изчистика грешка (единствената беше) че температурния датчик на дебитомера мери по високо и повишено напрежение в потенциометара на дросел клапата, смених дебитомера изчистиха грешката но от около 1 седмица, от както падна снега пак ми светва check engine датчика като съм на празен ход но като подам газ и изгасва, а преди светеше нон стоп

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
dopestar написа:ми доста бавно ми загрява, нямам кора под мотора нито дифузьор, а бях на диагностика в дару и ми изчистика грешка (единствената беше) че температурния датчик на дебитомера мери по високо и повишено напрежение в потенциометара на дросел клапата, смених дебитомера изчистиха грешката но от около 1 седмица, от както падна снега пак ми светва check engine датчика като съм на празен ход но като подам газ и изгасва, а преди светеше нон стоп![]()
![]()
![]()
![]()
къв е тоя check enginge датчик в Е36 бре колега ?
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
DirtySouth аре стига се излагай с тва загряване за 2 мин, 2 светофара и т.н.!!!
а на колегата с разхода, 100% има нещо, дори при този начин на каране разход по-голям от 15литра е много много...
Виж да не капе от някъде?!?
Или най-добре майстор, тука и да си говорим...
а на колегата с разхода, 100% има нещо, дори при този начин на каране разход по-голям от 15литра е много много...
Виж да не капе от някъде?!?
Или най-добре майстор, тука и да си говорим...
4 8 15 16 23 42
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
DirtySouth написа:Mollov Незнам от кой град си (не си написъл) но в софия светофар държащ по 1 минута червено и минаваш винаги на второто зелено си загрява колата съвсем нормално за това време , е разбирасе ако не е сковал ебати студа вечерта де ! Моята е с нов термостат от дару на 92 градуса и нов о-пръстен това е антифриз не съм го сменял не го е пипнала от миналата година грам .
Термостат на 92 градуса има на М44. За твоята кола- М42 трябва да е на 88 градуса.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
ивчо3 написа:DirtySouth написа:Mollov.................
Термостат на 92 градуса има на М44. За твоята кола- М42 трябва да е на 88 градуса.
Колега на моята по VIN го дават 92 градуса за М42.

- BKirov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70,F10 530d
В един от броевете на АутоБилд имаше статия относно разхода на студено. Стойностите на СО бяха много големи. В теста участваха от семейни ванове до БМВ 335и. Обяснено беше колко е вредно това за мотора, за изпускателната система и всичко въобще. Така че по-добре сутрин да отидем пеша до близкият магазин...
По въпроса: никога не е излишна една диагностика
По въпроса: никога не е излишна една диагностика
AcoTo®
- adonis
- Потребител
-
- Кара: 318
- Мечтае да кара: 850
При мен се случи така 2месеца докато го оправя<докато разбера откъде е>Първо смених всички мъркучи отдолу.После си карам и гледам отдолу никакви течове,викам си ок.Да ама не,с 15 литра минах около 80км и пак гледам отдолу нищо,обаче има едни маркучи къси под колекторите които се явяват като внадки,те са два единият се беше напукал от времето(92г)и си течеше и бензина се събира на един ръб на двигатела и понеже двигатела е горещ бензина се изпарява. (направо коктеил молотов без малко).На шибано място са тези два маркуча (за да се сменят трябва да се свали колектора)Много писах, но дано съм бил полезен! 
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2