Изгубих ключа,помогнете

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Изгубих ключа,помогнете

Мнение от Kosar » 30 Ное 2008, 17:46

Колеги моля за съвет,онзи ден изгубих ключа на колата.Имам резервен но е адски захабен,явно и батерийте са заминали и не работи централното.Отварям я през багажника.Днес търсих батерий но часовникарите не работят,а магазините в които търсих нямат,а и мисля че може ключа да иска препрограмиране.От къде да намеря нов ключ и евентуално да го препрограмирам,за да не се налага да правя по сложни интервенций по бравите или боша.Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар

Re: Изгубих ключа,помогнете

Мнение от slav4o1 » 30 Ное 2008, 17:59

Kosar написа:Колеги моля за съвет,онзи ден изгубих ключа на колата.Имам резервен но е адски захабен,явно и батерийте са заминали и не работи централното.Отварям я през багажника.Днес търсих батерий но часовникарите не работят,а магазините в които търсих нямат,а и мисля че може ключа да иска препрограмиране.От къде да намеря нов ключ и евентуално да го препрограмирам,за да не се налага да правя по сложни интервенций по бравите или боша.Благодаря предварително

е то ако ти трябва нова батерия в ключа централното ще си работи като я отключиш с него, алармата няма да се излкючи само. И защо мислиш че ключа ще иска препрограмиране ако си е оригиналния?

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Kosar » 30 Ное 2008, 18:25

Утре ще сложа батерий на този ключ,че и без това полудявам при всяко качване и слизане да тичам до ключалката на багажника.Мисълта ми беше откъде мога да намеря нов ключ,евентуално колко може да струва и ще се налага ли да го препрограмирам,защото както споменах резервния ми е доста зле и накрая някой сутрин мога да си я обикалям като объл камък без да мога да вляза или пък да я запаля

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 30 Ное 2008, 18:45

колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Kosar » 30 Ное 2008, 19:07

Благодаря утре ще проверя,а ключа оригинално за БМВ ли си е или са просто универсални заготовки?Иначе цената ме устройва,макар че в Бургас режат направо от кокалчетата,но се надявам да не е голяма разликата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 30 Ное 2008, 19:27

mitak_88 написа:колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...

Да и после половината авто джамбази във Велико Търново имат ключ от колата ти !!

Отиди да си купиш нов и да ти го програмират !! ама в оторизиран сервиз !!! :winky:

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Kosar » 30 Ное 2008, 19:41

Някой има ли идея къде в Бургас да проверя?

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: ре

Мнение от ivoo » 30 Ное 2008, 19:54

Kosar написа:Някой има ли идея къде в Бургас да проверя?

В Мастерхаус до КАТ има ключар който ще ти свърши работа. Има и сгъваеми ключове на цена 40лв , така че питай и за тях.
Изображение

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Kosar » 30 Ное 2008, 19:57

Благодаря колега,утре ще проверя

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 30 Ное 2008, 20:13

mitak_88 написа:колега нов ключ може да си закупиш от всеки ключар и цената за е 39 е 35 лв (поне във Велико Търново),като за тея пари си купуваш само заготовката...вече след това следва нарязване и евентуално програмиране на чип-а,което ще ти струва към 60 лв...

Я ми кажи от къде в Търново да си го купя, че търсих на пазара и при още един, дето е до Магнаура, ама се нямат. И става въпрос за ключа с дистанционното нали? :help:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 30 Ное 2008, 20:38

И аз търсих, но намерих само заготовка като за Х5 с формата на ромб. Ако някой знае каде има от другия модел, освен оригиналния, нека сподели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 01 Дек 2008, 1:17

маречков написа:

Я ми кажи от къде в Търново да си го купя, че търсих на пазара и при още един, дето е до Магнаура, ама се нямат. И става въпрос за ключа с дистанционното нали? :help:

за всички колеги,които търсят такъв ключ и са от Велико Търново или имат път към града,можете да посетите ключаря в уличката до МАГРО МАРКЕТ.Там със сигурност има такъв тип ключ за какъвто пита колегата,а ако някой има трудност с намирането или не познава града нека драсне едно лс...да си сменим телефоните и може да се разберем направо да го заведа :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 01 Дек 2008, 15:37

mitak_88 написа:
маречков написа:

за всички колеги,които търсят такъв ключ и са от Велико Търново или имат път към града,можете да посетите ключаря в уличката до МАГРО МАРКЕТ.Там със сигурност има такъв тип ключ за какъвто пита колегата,а ако някой има трудност с намирането или не познава града нека драсне едно лс...да си сменим телефоните и може да се разберем направо да го заведа :)

:dummy: Да бе .................. аз там си пренареждах патрона на старото БМВ като ми го разбиваха, още днес смятам да навестя пича. :) Благодарство колега!
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Потребител
Аватар

гт

Мнение от Kosar » 03 Дек 2008, 20:18

Да ама аз ударих на камък.Ключаря няма такъв ключ,разчете кода на нарезите и каза,че единствения вариянт е да си намеря от някъде стар ключ в добро състояние и от него да ползва кутийката,като премести моя чип там и после да насложи новата заготовка от моя ключ там.Обиколих моргите не намерих и реших поне на стария да сложа батерий на първо време,поне да не обикалям да отварям от багажника.Да ама и с новите батерий....няма никой.Възможно ли е от това че е бил каталясал нацяло без батерий да се е блокирал нещо и сега да иска някакво препрограмиране,защото централното не го разпознава и не реагира.Питах и в БМВ за нов и още съм с мокри кърпи на главата :bcry:

Потребител
Аватар

Мнение от ednet » 07 Дек 2008, 14:59

Колега дано да съм ти бил полезен ,

http://www.peugeotclub.info/forum/viewt ... =2&t=31506

Следваща

Назад към E39